Бари (Пулия) и Матера (Базиликата) – Красивата Южна Италия - 9

• 37 995
  • 778
  •   1
Отговори
# 330
Благодаря, за рент а кар видях, да, но за апартамент/хотел никой нищо конкретно не е споделил.

# 331
  • Mostly in my mind
Точно на предната страница съм споделила линкове към два апартамента.

Човек,ако се интересува,ако чете,ако гледа гугъл карти лесно ще открие нещо, според нуждите си.

# 332
Здравейте , знаете ли последният автобус от Алберобео до Бари в колко часът е ?
Иска ми се да сме там за залезът и после да се приберем до Бари

# 333

Човек,ако се интересува,ако чете,ако гледа гугъл карти лесно ще открие нещо, според нуждите си.
Лолита, за двата, които си споделила ,питаш някой дали е отсядал, това не е споделено лично впечатление, което е моето питане. Ако няма човек какво да предложи, не е нужно да се прави на интересен.

# 334
  • София
enigm@, според мен няма особен смисъл да се пита така генерално за препоръки за апартаменти, и то в силен сезон. Вероятността същият апартамент да е свободен за конкретните дати не е голяма. Най-добре да си изберете един или повече варианта от наличните и тогава да питате за съвети.
Все пак мога да ви препоръчам един, ако случайно е свободен - https://www.booking.com/hotel/it/san-marco-56.bg.html?aid=356980 … _availability_msg

# 335
Съгласна съм с Миленка, но и препоръчвам, ако сте с рент-а-кар (както прочетох), настаняването да не е в Бари.
Хем хубав район и паркиране в града са трудно съвместими, хем цените са далеч по-високи, а стаичките - далеч по-тесни от много по-хубави места из Пулия.
Градът може да се посети за няколко часа или в краен случай последната вечер преди полета да се спи там само.

# 336
Благодаря, аз също си го мислех това да спим другаде.
Параход, можеш ли да препоръчаш в кое градче е по удачно да спим?

# 337
  • София
Здравейте , знаете ли последният автобус от Алберобео до Бари в колко часът е ?
Иска ми се да сме там за залезът и после да се приберем до Бари
19.55 днес.
За различни дати е хубаво да се направи проверка за конкретната.

# 338
Благодаря, аз също си го мислех това да спим другаде.
Параход, можеш ли да препоръчаш в кое градче е по удачно да спим?
Ние спахме м.г. в Локоротондо и Молфета. Но има и много други варианти. В Матера е супер, Чистернино, Остуни, надолу към Лече също има какво да се види.
В Локоротондо бяхме в цяла крайградска къща с градина на цената на стая в Бари. Според мен Вале д'Итрия е най-красивото място в Пулия, а междуселските пътчета с разпилени навсякъде трули са много по-вълнуваща гледка от претъпканото с туристи и сувенири Алберобело (не че не го посетихме и не се снимахме, де).

# 339
  • Mostly in my mind

Лолита, за двата, които си споделила ,питаш някой дали е отсядал, това не е споделено лично впечатление, което е моето питане. Ако няма човек какво да предложи, не е нужно да се прави на интересен.
Не се правя на интересна. Все пак е някаква насока, нали?. Simple Smile Не е като да "никой нищо конкретно не е споделил".

# 340
Благодаря, за рент а кар видях, да, но за апартамент/хотел никой нищо конкретно не е споделил.
Ако искате може да ви дам линк към нашия апартамент в момента сме в Бари.

# 341
  • София
Здравейте! В процес на подготовка съм за септемврийската ни почивка в Пулия. За първи път ще бъдем в Италия с кола под наем, досега сме ползвали само обществен транспорт. Малко ме притеснява зареждането с гориво. Прочетох доста из нет-а и предпочитам да зареждаме на бензиностанции на самообслужване, тъй като не ми се плаща допълнително за горивото, а самото зареждане не е проблем - в България редовно си зареждаме сами, включително и аз. Тънкият момент е предварителното плащане - не мога да разбера как ще преценя преди зареждането за непозната кола (която нито знам колко харчи, нито колко й събира резервоарът) за колко евро да заредя, за да я напълня. В този ред на мисли се надявам да ни я дадат с непълен резервоар, но пак ще е трудно да я върнем със същото количество. 
Другият момент е, че предпочитам да плащам с карта, но това не се препоръчва за автоматите на бензиностанциите, особено ако са стари, тъй като често възниквали проблеми. Този проблем все пак мога да го избегна - ще си нося кеш за горивото, но ми е странно, че се препоръчва този вариант.
Моля, споделете вашия опит за зареждането, ще ми бъде от полза Hug

# 342
Миленка,
зареждали сме на самообслужване на много места в Италия (често не е въпрос на избор, а единствена възможност) - и нашата кола, и рентал, и винаги сме плащали с карта. Дори не знаех, че съществува друга опция и нито сме имали кеш, нито сме опитвали. Нито пък съм виждала някой италианец да го прави.

Признавам, че първия път не беше лесно и след няколко неуспешни опита наблюдавахме един товарен автомобил на съседната колонка, та се получи. Обаче никакъв спомен нямам дали се плаща преди зареждането. И така да е, това е напълно възможно - броячът показва и литри, и сума (в България също е така и на бензиностанциите с оператор, просто трябва да се загледаш - затова е възможно да кажеш например "за 20 лева", "за 50 лева"), и следиш индикаторът да достигне това число.

# 343
  • София
И аз не съм видяла да има възможност за плащане в кеш. Навсякъде се плаща с карта и принципът е този:
Отиваш на единствения (или 1 от двата) автомата на бензиностанцията. Избираш на коя колонка ще зареждаш. Вкарваш картата и ти блокира сума, която е еднаква за всички коли (примерно 50 евро). Някъде на този етап те пита дали ще искаш разписка/касова бележка. После зареждаш колкото искаш бензин и взимат от картата точната сума. След 2-3 дни първата сума се отблокира. Не забравяш да си вземеш разписката, ако си я поискал. Това е.

# 344
Това за блокирането на сума и отчисляването после го бях забравила, но изглежда логично да е така.

Да допълня относно връщането с пълен резервоар и как ще знае колко харчи колата: не ти трябва да знаеш колко харчи. Просто намираш и зареждаш на най-близката до връщането (напр. летището) бензиностанция. Не е нужно да е на метри, спокойно може да е до 10-15 км, което е в рамките на 1 литър разход и не се отчита при пълен резервоар.

Общи условия

Активация на акаунт