Бари (Пулия) и Матера (Базиликата) – Красивата Южна Италия - 9

• 38 948
  • 777
  •   1
Отговори
# 435
Аз също гледах Фликсбус, но май имат само следобедни курсове... Запазих 5 нощувки в Бари, но първата я "пазя" за Матера и се чудя как ще е най-удачно. Кацаме в 7:20, виждам, че има автобус от летището за Матера в 9:20, но спира далече от сасите. Дали трябва предварително да си купим билети или ще има и на място? 8 човека сме, затова се чудя.

# 436
Ние винаги купуваме предварително онлайн билети. Където и да сме.
Ако сте двама човека,  както и да е, но във вашия случай при осем човека,  според мен е по-добре да ги купите предварително.

# 437
  • Плевен
Здравейте
В паника съм!
В сряда пътуваме за Бари и днес чекирах полета в Pizza irina, но никъде не ме накара да попълня данни от лични документи, а направо ми изкара бордовите карти. А на моя мъж паспорта е различен от последния път в който сме пътували. Говорих с позната, която работи на летището, но отговаря за багажа и според нея е така защото сме в Шенген и нямаме паспортен контрол
Та питам някой летял скоро ще имаме ли проблемна летище или някъде, не знам и аз
Надявам се, че ме разбрахте...

# 438
Здравейте
В паника съм!
В сряда пътуваме за Бари и днес чекирах полета в Pizza irina, но никъде не ме накара да попълня данни от лични документи, а направо ми изкара бордовите карти. А на моя мъж паспорта е различен от последния път в който сме пътували. Говорих с позната, която работи на летището, но отговаря за багажа и според нея е така защото сме в Шенген и нямаме паспортен контрол
Та питам някой летял скоро ще имаме ли проблемна летище или някъде, не знам и аз

Правилно Ви е казала. Няма проблем.

# 439
  • Плевен
Здравейте
В паника съм!

Правилно Ви е казала. Няма проблем.
Значи, направо ти вади приложението бордовата карта без данни от документ?

# 440
  • София
Да, правилно.

# 441
  • Плевен
Здравейте
Да питам, макар да знам, че е индивидуално, но за 3 дни в Бари каква сума да си приготвим за 2ма възрастни- улична храна, кафе и Монополи и Алберобело с градския транспорт?

# 442
Моето правило, с което никой не ангажирам е да имам пари по дебитна и кредитна карта, все пак винаги да сме подготвени за някакви непредвидени разходи, а иначе в брой 100 евро на ден.
Досега това правило винаги е спазвано, където е възможно винаги плащаме с карти и в повечето случаи еврото си го връщам за следващото пътуване.

# 443
Нося много малко кеш, не повече от 100 евро и повечето пъти не ги харча. Плащам навсякъде с карта, имам поне два варианта и досега не съм имала проблем.

# 444
  • Вестерос
Купувала съм подаръци. Купих си чанта от Карписа, гримове разни от Кико. Изхарчих 400 евро.
Пътните не са много. За ядене си сложете по 20 за вечеря или около по 10-15 за обяд, кафенце ако ще пиете някъде 5 примерно и сметнете. Ако сме двама може би бих взела само кеш 800 евро, иначе 400 кеш и карта за покупки

# 445
Малко в страни от темата, и аз си купих чанта от Карписа както и портмоне, несесер и една чантичка за телефон и документи (имаше промоция - взимаш 4, плащаш 3). Вие друг път носили ли сте техни чанти? Много са красиви, но качествени ли са?

Последна редакция: пн, 11 авг 2025, 18:28 от Venel82

# 446
  • Вестерос
Имам портмоне и друга чанта. Като всички от изкуствена кожа, изкарват няколко години Simple Smile

# 447
  • Плевен
Привет Simple Smile
Утре на обяд караме в Бари
Мислим да пътуваме до гарата с градски транспорт. От къде да си закупим билети за автобус номер 16 и от къде тръгва от летището? Благодаря

# 448
  • Вестерос
Защо не изберете влака, 20 мин е за 5,30 евро?

# 449
Билети за автобуса можете да купите и от шофьора за 1. 50 май беше. Иначе се качвате с ескалатора на втория етаж насреща има една червена книжарница от нея се купуват билети.

Общи условия

Активация на акаунт