Бързи здравословни въпроси и отговори – 52

• 27 921
  • 736
  •   2
Отговори
# 585
  • Сливен
Момичета - при болки в кръста, какво пиете?

# 586
Диклак и Милгамма

# 587
  • Mediterraneo
Аз когато съм с болки, съм с адски болки и се оправям само с инжекция коктейл от обезболяващи и противовъзпалителни. Иначе си пия Диклак, Напроксен, дори Трамадол и още един куп тежки лекарства, изписани от лекар, в началото на кризата.

# 588
Диклопрам предпочитам, защото освен диклофенак натрий (75 mg) , таблетката съдържа и и омепразол (20 mg), който предпазва стомаха, а също е и с удължено освобождаване.

# 589
Никакви орални не пия, само супозитории. Волтарен или Профенид, плюс В комплекс или Милгама Н.

# 590
Ако е сигурно, че болката е от нещо в гръбнака и нервите - противовъзпалителни и пазещи стомаха.
Но болка в кръста може и от бъбреци и уретрата да е.
И от яйчник, и от възпалено дебело черво ме е болял кръст.
Трябва да се провери от къде идва болката.

# 591
Някой пил ли е антидепресант за тежка форма на срдч? Вече трудно издържам на кризите на тоя ужасен колит и вчера гастрото ми каза, че иска да мина колоноскопия, за да може да впише тежко възпаление на дебелото черво и да назначи антидепресант. Не мога още да приема да пия такова нещо, не съм и сигурна дали ще се окаже вълшебното хапче, което да спре ужаса. Някой има ли опит с това?

# 592
Антидепресантите са едно от нещата, които съм се зарекла, че никога няма да ползвам в живота си. Само негативи виждам в употребата им.

Но това съм си аз, с конкретно моя организъм. При друг може да са си от полза. А и, в крайна сметка, при толкова силни кризи, каквито описваш в другата тема, вероятно се гледа кое е по-малкото зло.

# 593
Ако съм сигурна, че ще подейства, ще преглътна и това. Страхувам се да не понеса само негативите, както стана с лекарството, което ми докара тоя колит.

# 594
И от мен не на АД.
Не съм пила, но щом от един Лексотан имах крайно неприятни усещания, не бих посегнала към по-сериозни.

# 595
АД са коренно различни медикаменти от лексотан, диазепам, клонарекс, ксанакс и т.н.

# 596
  • Бургас
natka, изписано е за оросяване на мозъка и подобряване на паметта.

За мен това е поредния маркетингов продукт на космическа цена. Витамини, минерали, нищо ново, което да го няма по принцип на пазара.

# 597
Здравейте. При фт4, фт3 в горната граница (оптимални, не само влизащи в референтните) , тсх 4.200 от какво може да бъде? Скоро прекарах ковид, ангина и др, както и феритинът е много нисък под минимума, желязото е на долна граница, а до скоро бях с анемия под долната и след менструация спада много. Витамин Д и Б12 са в горната граница, няма дефицит. Имам ли повод за притеснение? Може ли анемията да бъде повод за силна умора и повишено тсх? Както и притеснение по време на взимане на кръвната проба може ли тсх да се покачи от това? Имах сърцебиене просто заради манипулацията и преди това стоях права десетина минути и само 5 мин на стол. Може ли и повишен инсулин на гладно да покачи тсх?

# 598
Здравейте
Имам резултат от холтер.Знаете ли какво би могло да означава!Имам тежест  и стягане в гърдите от около месец.Щитовидни хормони в норма,ПКК в норма всички показатели. Благодаря!

# 599
Ябълково сладко, от анемията е умората и сърцебиенето. При В12 на горна граница е логично да е ниско желязото, а също и вследствие на прекарания КОВИД. Трябва желязо да пиеш. Колко е инсулина на гладно? Обикновено ИР и проблеми с ЩЖ са успоредни.

Mariq Mladenova, трябва ти консултация с електрофизиолог. Имаш ритъмни нарушения. Надкамерните екстрасистоли не са много - 160, но камерните са доста - 2200, до групирани по 2. Камерните са опасни.
Изследванията може да са ОК, при здраво сърце.

Общи условия

Активация на акаунт