Бързи здравословни въпроси и отговори – 52

• 5 796
  • 187
  •   2
Отговори
Добре дошли!

Заповядайте в петдесет и втората поред тема, в която споделяме личен опит, полезни непрофесионални съвети и практики от здравословно естество. doctor

Моля, имайте предвид, че обсъжданите в темата идеи и предложения следва да служат само за насока към подходящ специалист, който да назначи адекватно на заболяването или здравословния проблем лечение. Съветите в темата не бива да бъдат приемани като диагноза и не трябва в никакъв случай да са повод за самолечение!

Линкове към предишните теми: #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9, #10, #11, #12, #13, #14, #15, #16 #17, #18, #19, #20, #21, #22, #23, #24, #25, #26, #27, #28, #29, #30, #31, #32, #33, #34, #35, #36, #37, #38, #39, #40, #41, #42, #43, #44, #45, #46, #47, #48, #49, #50 и #51.

Вместо запис, можете да отговорите на въпроса: "Имате ли понастоящем някакви здравословни оплаквания от неизяснено естество, за които се чудите към какъв тип специалист да се обърнете?", или просто да копирате въпроса си от миналата дискусия, ако е бил публикуван непосредствено преди отварянето на новата тема и – по тази причина – е останал без отговор, от страна на останалите потребители.

Моля, нека спазваме благия тон и съблюдаваме добронамереността в изказа си. Благодаря! bouquet

# 1
  • София
Благодаря за новата тема!Да сме здрави!

Мен пък ме гложди едното око и това е от миналата година.Ходих на очен,нищо не откриха.Все едно мигла вътре има...Забелязах,че когато съм била на дълъг път и  съм изморена и то е червено..

# 2
Привет! Имам следното притеснение - на двете подмишници имам леко надути лимфни възли. Ходих на мамолог и ми каза, че всичко е наред най-вероятно ще си спаднат сами. Правих си ПКК преди два месеца преди да установя подуването и всичко си беше в норма. Някой имал ли е такъв проблем? Възможно ли е да няма проблем и наистина да е временно?

# 3
Здравейте. На какво може да се дължи болка в ходилото от една седмица, по-скоро в частта към петата? Не съм си навяхвала крака, с плокостъпие съм, имам разширени вени и краката ми отичат понякога. Качих и доста килограми последната година, покрай климакса, дали е възможно да е от това?

# 4
# 5
Или нерв. От засегнат такъв може да се концентрира болката само в петата. Електромиография би отговорила дали е от това, а невролог е човекът, който ще предположи с по-голяма точност при снемане на анамнеза.

Последна редакция: ср, 09 апр 2025, 19:12 от DiaMia

# 6
Здравейте, не знам въпроса дали ми е за тук, но се надявам да ми дадете съвет или са ме насочите къде да го задам.
Наскоро на майка ми и ѝ правиха кюретаж (абразио) в Тина Киркова в София. Ако се налага ще спомена и лекар. Причината беше кървене една година след менопауза. Установи се удебелена лигавица и ѝ казяха, че се налага чистене. Та доктора е много хвален и търсен ( не работи в съответната болница, но процедурата ѝ беше направена там). Доволна е от самия лекар и болницата и лечението и всичко. Но казаха, че материала се изпраща за изследване и да се върне за резултат от хистологията. Доктора каза, че очаква когато излезе хистологията да му я изпрати и да я разчете.
Та отива днес за резултата. Излязъл е, но е непълен и се чака още нещо да излезе и може да и дадът хистология и епикриза след празниците. Но ако доктора много държи може да се обади и да получи резултатите ѝ.
Доктора каза, че утре лично ще отиде да ги вземе и ще се обади.
И сега сме много притеснени….
Има ли някой правил тази процедура в тази болница? И как действахте ?

# 7
Аз не разбирам за какво сте притеснени. Защото докторът е проявил отговорност и ще си вземе резултатите на своя пациентка лично?

# 8
Не. Притеснени сме, защото доктора казва, че след като не са и ги дали значи има нещо, той също бил притеснен след процедурата.

Аз не разбирам за какво сте притеснени. Защото докторът е проявил отговорност и ще си вземе резултатите на своя пациентка лично?

# 9
Ако има нещо злокачествено, маха се матката. През това са минали много жени. Тя не е в детеродна възраст.

# 10
Няма нужда да се притеснявате, преди да видите резултатите. Освен това са ви казали, че още нещо  от анализираните неща очакват да стане готово и тогава ще ги дадат, а не че нещо има и затова не ги дават. А щом докторът е добър и отговорен, значи ще направи каквото трябва. Аз пожелавам всичко да е наред.

# 11
  • София
Идеи за изкуствени сълзи спомагащи при алергия към полени?

# 12
Помагайте, моля, с препоръки какво да правя.  5 месеца и половина след второ раждане съм, на 27 г. Дойде ми цикъла на 4-ти месец (вече мина втори, редовен е), намаля ми кърмата, спрях да кърмя и от тогава не се чувствам добре. От 2-3 седмици не си намирам място. Започнаха едни тревожни мисли, внушаване на симптоми, усещане сякаш се задушавам. А реално проблем нямаше действително. Уморена съм постоянно, забравям, бавна съм, вие ми се свят. Бебето се буди още 2-3 пъти през нощта и уж с това си обяснявах проблемите. Отидох на психиатър след като от тревожни мисли не можех да спя и ми изписа Атаракс. Взимам го вечер по половин таблетка.

Да, ама сега чувствам, че ми се мотае главата, имам леко главоболие от три дни и все едно нещо ми е заседнало в трахеята. Мислех, че е на психична основа или страничен ефект от лекарството, но вече се съмнявам. Не се чувствам тревожна в момента, а са минали повече от 12 часа от хапчето и пак се чувствам така.

Идея имате ли какъв лекар да търся и какви изследвания да направя? Ще се побъркам, не съм се чувствала толкова зле никога. И без да знам каква е причината.

# 13
Ендокринолог евентуално, проверете и за дефицити на различни витамини и прочие. Честно казано, не би ми и хрумнало първото изпробвано където да ида да е психиатър, там е по-скоро последното ако не се открие физиологична причина за проблемите...

# 14
И моето мнение за ендокринолог. Хормоните още не са си на място и вероятно това е причината за състоянието ви. Но не се тревожете, а се опитайте когато е възможно да почивате повече. Тепърва ще се натрупва още умора, не че искам да ви плаша. При мен този период, който описвате също настъпи като ми дойде цикъла след раждане и кърмата ми намаля. Но това беше преди 14 години.

Общи условия

Активация на акаунт