Бързи здравословни въпроси и отговори – 52

• 26 507
  • 736
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте. Колко време след приключване на курс антибиотик, приеман заради цистит /Е.коли в урина/, е добре да се пусне пак стерилна урина контролно? В случая пих по-точно бисептол ако има значение. Урологът ми каза 4-5 дни, но съм чувала по-дълъг период.
Знам, че стерилна урина се пуска след 10 дни от приключване на антибиотичното лечение.

# 46
  • София
Помагайте момичета!Търся добър съдов хирург за възрастен човек,за София..Благодаря!

# 47
Помагайте момичета!Търся добър съдов хирург за възрастен човек,за София..Благодаря!
https://superdoc.bg/lekar/lachezar-grozdinski-dm

# 48
Проф. Лъчезар Гроздински, дм е специалист ангиолог. Не е съдов хирург.

# 49
Знам какъв е, не е зъболекар, нали? И знам какво е ангиология.

# 50
Здравейте. От няколко дни дясното ми ухо глъхне.  Едва се разбирам с хората, защото просто не ги чувам,освен ако не говорят на висок глас. Много е дразнещо.  Бях на преглед приУНГ  специалист, като ми казаха, че най-вероятно е тапа кал и ми препоръча да купя спрей за почистване и ,че нямало значение кой ще взема. Те всички вършели еднаква работа. Та въпроса ми е , дали изобщо да закупя и ако да какъв. Имате ли някакви препоръки? И дали има други начини за отпушване, защото не се търпи вече
На мен за тапа кал УНГ ми изписа кислородна вода + някакви капки да ги слагам три дни и след това ходих пак, за да ми го промие.

# 51
  • София

Д-р Светлозар Марангозов, ВМА

# 52
Знам какъв е, не е зъболекар, нали? И знам какво е ангиология.
Не съм искала да те засегана. Само уточних, че е ангиолог, а мамми питаше за съдов хирург, не е уточнила какъв е проблема. В някаква степен двете специалности се покриват, но не напълно. И няма как да знаем дали и ангиолог й върши работа, или не.

# 53
На внучето ми се забиха няколко трески в дланта. Две извадихме с игла, но голям зор беше и детето се травмира, плаче. Остана още една за вадене, да препоръчате с нещо да намажем, да омекне кожата?

# 54
Вземете Лидокаин на паста или спрей, за да не го боли. Ако е паста Лидокаинът и кожата ще омекоти.

# 55
Благодаря много!

# 56
Вземете Лидокаин на паста или спрей, за да не го боли. Ако е паста Лидокаинът и кожата ще омекоти.

Не е ли с рецепта?

# 57
Не знам да е с рецепта. На ампули вероятно е, но това е спрей и тубичка маз. Имам и двете, не са ми искали рецепта.

# 58
Не е с рецепта. Дадоха ми единична доза - 3 лв.

# 59
Здравейте, момичета ! От вчера имам дискомфорт в ануса при изхождане, зачервяване, болка след изхождане, която продължава и днес. Парене и боцкане точно на самия изход. Нямам кръв при изхождане. В никакъв случай не е силна болка, по-скоро неприятно усещане. Преди 10 години съм имала хемороид, който се спука и от тогава нищо. Моля, някой да ми обясни симптомите при хемороиди от опит. Часове за лекар проктолог има за средата на май. Идват празници, да взема нещо, докато отида на лекар. Съвсем търпимо е.

Общи условия

Активация на акаунт