Бързи здравословни въпроси и отговори – 52

• 26 508
  • 736
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте, мой близък болен от рак почина. Пиеше скъпо лекарство, има останала една почти пълна отворена опаковка. Някой има ли идея дали има смисъл да го нося в болницата и биха ли го взели?

# 31
Предложи го в група за онкологично болни, има и тук и във фейсбук.

# 32
Serene__, съболезнования.
Говори и с ЛЛ, може да го предложи на друг пациент. В болницата, евентуално да кажат кой друг го ползва и може да има интерес. Не вярвам те да го вземат.

# 33
Ще го вземат и ще го продадат на някой болен.

# 34
Става въпрос за ХЛЛ. Много е скъпо и се пие непрекъснато, една опаковка е нищо, но реших да попитам все пак е глупаво да се хвърля, може да има хора чакащи за него. Worried

# 35
Предложи го в темата за онкоболни. Сигурно ще има интерес.
Съболезнования...

# 36
Как ще го изхвърляш, знаеш ли колко хора не могат да си позволят лечение и лекарства?

# 37
Как ще го изхвърляш, знаеш ли колко хора не могат да си позволят лечение и лекарства?
Да, знам! От първо лице!

# 38
Здравейте. От няколко дни дясното ми ухо глъхне.  Едва се разбирам с хората, защото просто не ги чувам,освен ако не говорят на висок глас. Много е дразнещо.  Бях на преглед приУНГ  специалист, като ми казаха, че най-вероятно е тапа кал и ми препоръча да купя спрей за почистване и ,че нямало значение кой ще взема. Те всички вършели еднаква работа. Та въпроса ми е , дали изобщо да закупя и ако да какъв. Имате ли някакви препоръки? И дали има други начини за отпушване, защото не се търпи вече

# 39
С
Като е кал, защо не ти го изчисти в момента?

# 40
Ами и аз не знам със сигурност.  Очаквах да го направи, но при запитване каза ,че тези спрейове щели да ми помогнат и нямало нужда той да прави неща 😃

# 41
Върни някоко страници, друга потребителка беше със същия проблем. Най-вероятно е запушване на евстахиевата тръба, което се оправя с надуване и упражянаване на налягане. Ако секретът се втвърди и не стане, операция.
Търси друг УНГ, който да вземе мерки и не се бави.

ПС Както е казала и bubolina73, ушната кал се промива в кабинета. При инфекция не се промива. Това "най-вероятно"  е много несериозно. Нали преглежда ухото, трябва да види какво е.

# 42
Нали пише, че пие Рупафин.
Ако са повече алергени, почти няма смисъл да се търят конкретните, особено ако не можеш да се опазиш от тях. Има смисъл при храните, поне да знаеш от какво да се пазиш.
Аз съм с алергия откакто съм се родила. Не зная какво е живот без алергия. А алергичният ринит и астмата са целогодишно. Преди половин година се оказа, че реагирам и на собствените  протеини в кръвта ми. Няма спасение.
Правен ми е такъв тест преди повече от 10 години. От 12 алергена, към 9 бях чувствителна. Вече може и повече да са станали. Но като ги знам кои са, пак няма спасение. Няма как да избягам от тях.
Взех си капки за очи за сухо око и противоалергични. Мисля, че имаха ефект, докато не седнах пак пред монитора.

# 43
Здравейте. От няколко дни дясното ми ухо глъхне.  Едва се разбирам с хората, защото просто не ги чувам,освен ако не говорят на висок глас. Много е дразнещо.  Бях на преглед приУНГ  специалист, като ми казаха, че най-вероятно е тапа кал и ми препоръча да купя спрей за почистване и ,че нямало значение кой ще взема. Те всички вършели еднаква работа. Та въпроса ми е , дали изобщо да закупя и ако да какъв. Имате ли някакви препоръки? И дали има други начини за отпушване, защото не се търпи вече

Пробвай с дъвка, няма значение каква, да дъвчиш по-дълго време.
Ако не помогне - нов УНГ.

# 44
Здравейте. Колко време след приключване на курс антибиотик, приеман заради цистит /Е.коли в урина/, е добре да се пусне пак стерилна урина контролно? В случая пих по-точно бисептол ако има значение. Урологът ми каза 4-5 дни, но съм чувала по-дълъг период.

Общи условия

Активация на акаунт