Бързи здравословни въпроси и отговори – 52

• 27 374
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
По-скоро е рагада (фисура), така, както описваш. Измиване след ходене до тоалетна с хладка вода и без сапун, и някакво кремче, което е при фисури за облекчаване на болката и подпомагане на заздравяването. Също така трябва да се храниш така, че да не е твърдо изхождането, защото това би създало по-голям проблем, тези фисури са трудно зарастващи. Вероятно не е голяма, щом няма кървене и болката не е силна, защото обикновено са доста болезнени и кръвта от тях е алена.

# 61
Измий го с душа с много студена вода, за да се свие, ако е хемороид. Или го натъркай с лед.

# 62
Здравейте, момичета ! От вчера имам дискомфорт в ануса при изхождане, зачервяване, болка след изхождане, която продължава и днес. Парене и боцкане точно на самия изход. Нямам кръв при изхождане. В никакъв случай не е силна болка, по-скоро неприятно усещане. Преди 10 години съм имала хемороид, който се спука и от тогава нищо. Моля, някой да ми обясни симптомите при хемороиди от опит. Часове за лекар проктолог има за средата на май. Идват празници, да взема нещо, докато отида на лекар. Съвсем търпимо е.
Възможно е да хемороид или фисура. Аз изпитвах дискомфорт при посещаване на тоалетната. Понякога болка, понякога боцкане, а понякога направо, че игли излизат от мен. Аз имах и леко кървене. Няма място за притеснение. Изчакай си часът и ще ти предложат лечение. Гледай да хапваш разхлабващи храни, тъй като запека не е приятен. Не се търкай агресивно, при възможност измивай. Не стой дълго в тоалетната - влизаш, вършиш работата и излизаш.

# 63
Здравейте, снощи не можах да отговоря. Посещението до WC беше с лек дискомфорт, който продължи до час след това. Опитах се да се огледам, доколкото мога. Има зачервяване и сякаш зачервената кожа мноооого леко ме боли при допир. Друго не видях. Ще си изчакам часа за лекар. Благодаря !!!  Дали да мажа с нещо или да изчакам ?

# 64
Намажи се с Бочко със смрадлика. Поне ако не помогне, няма да влоши състоянието.

# 65
  • пустинята Гоби
Е има си мехлеми за подобни проблеми - Пайлекс примерно. Може да приемате и Детралекс, прочетете листовката.

Последна редакция: ср, 16 апр 2025, 19:04 от 🌹 Mimi Rose 🌹

# 66
Тя не знае какъв е точно проблемът, че да си купува специални мехлеми. Лекарят и без това ще ѝ изпише нещо, след като я прегледа.

# 67
  • София
Може ли да се прави ЯМР при капсулиран инструмент от грануломно лечение.

# 68
Ако те разбирам какво питаш - имам циментиран счупен нерв екстрактор в канала на корена на един зъб и не е било проблем да ми направят ЯМР на главата. Имам и метална коронка, която само откъм лицето е металокерамична. Имам и изцяло металокерамична коронка, не са ме питали и не е станал проблем при ЯМР.

# 69
  • София
Благодаря, това питах, да!

# 70
Бани или компреси със смрадлика могат ли да се правят на кървяща все още рана. Днес е цепнат амбулаторно абсцес в седалищната част от хирург, и казал да се правят бани с тетра.
  Но същия ден ли или от утре, не е уточнил. Само казал, че може да се тегли душ, но без вани и басейни.

Последна редакция: чт, 17 апр 2025, 17:30 от kristinia

# 71
  • Варна
Бани или компреси със смрадлика могат ли да се правят на кървяща все още рана. Днес е цепнат амбулаторно абсцес в седалищната част от хирург, и казал да се правят бани с тетра.
  Но същия ден ли или от утре, ме е уточнил. Само казал, че може да се тегли душ, но без вани и басейни.
Щом се ползва за кървящи венци, едва ли е проблем и за други рани..

# 72
Не е точно здравословен проблем, но да питам. Ходих за първи път на масаж с вендузи. Нормално ли е гърбът ми да е синьо-лилав и едва да лягам от болка?

# 73
Не е нормално, но от вендузите е.

# 74
Здравейте, дъщеря ми е почти на 15. До сега сме правили две операции на киста на опашката. Последната - през октомври. От днес отново секретира. Оперирали са я двама различни доктори. Тя вече е много притеснена. Хич не ми се иска да я режат пак. Това са пълни упойки, дълго възстановяване и дискомфорт. Дайте съвет как да й облекчим състоянието. Оплаква се от болка. Пак ще я водя на лекар. Знам, че само ножа оправя, но - по два пъти в годината. Поплакахме си и двете, но докато можем ще отлагаме интервенцията.

Общи условия

Активация на акаунт