Бързи здравословни въпроси и отговори – 52

• 28 471
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
От години чувам за доктор Юлиян Рабчев, като най-добрият специалист хирург точно за тези кисти. Потърсете го, ако решите.

# 76
От години чувам за доктор Юлиян Рабчев, като най-добрият специалист хирург точно за тези кисти. Потърсете го, ако решите.
Благодаря Ви! Чувала съм за него. Мислех да пътуваме за консултация.

# 77
Тези кисти рецидивират. Това е големия проблем.

# 78
При нея явно ще е така. За 2 години и половина правихме две операции. Затова сега ще отлагаме докато може. Ще я водя на лекар след празниците. През цялото време трима хирурзи са се занимавали с нея, двама от които са ни много близки. Чухме се по телефона и смятат, че ще се чака. Ако не се успокои и почне да й създава сериозни проблеми, чак тогава операция. Ще правим всичко, което трябва, за да я облекчим. В момента правим бани със смрадлика и ще купя Вишневски маз.
Проф. Бранков посъветва промивки с кислородна вода и йодсапет.
Ако някой има идея и да нещо друго, моля да пише.

# 79
Ако има гной, маслен извлек от жълт кантарион тегли гной, има и регенериращо действие.
Трябва да е рубинено червен, като този
https://www.olx.bg/d/ad/zhalt-kantarion-maslen-izvlek-CID655-ID7xYj2.html
Не зная за киста дали ще помогне. Аз имам на бъбрека и съм чела за нея, при операция се отстранявала ципата.

# 80
  • София
При нея явно ще е така. За 2 години и половина правихме две операции. Затова сега ще отлагаме докато може. Ще я водя на лекар след празниците. През цялото време трима хирурзи са се занимавали с нея, двама от които са ни много близки. Чухме се по телефона и смятат, че ще се чака. Ако не се успокои и почне да й създава сериозни проблеми, чак тогава операция. Ще правим всичко, което трябва, за да я облекчим. В момента правим бани със смрадлика и ще купя Вишневски маз.
Проф. Бранков посъветва промивки с кислородна вода и йодсапет.
Ако някой има идея и да нещо друго, моля да пише.
Потърсете Цонка Даскалова от Билкова аптека”Розмарин”. Преди 10г. помогна на мой близък с мехлем, който тя приготвя и оттогава няма проблем, а имаше две операции преди това. След това помогна на моя приятелка с кисти, които кървяха. Ще се радвам да помогне и на Вас!

# 81
  • Бургас
Относно тези кисти.
Това е златист стафилокок. Вижте дали може да се направи нещо в тази посока.
Също тако направете изследвания за диабет или инсулинова резистентност. Хората с тези проблеми са по-податливи на такива бактериални инфекции.
Мъжа ми имаше такава киста, която рецидивираше. Имаше и други кожни възпалителти проблеми. Оказа се, че от години е имал диабет. Сега, когато го контролира кожните проблеми и кистите изчезнаха.

# 82
  • София
Ако трябва да пратите рентгенография по имейл или някъде, как я извличате от диска, на който е?
Предполагам, молите да ви я пратят и по имейл?

# 83
Ако снимката е на диск, отварям програмата от диска на лаптопа, записвам снимката и така я пращам по мейл.
Ако имам някакви затруднения, записвам я с принт скрийн.
 По принцип си записвам всички снимки от дискове на лаптопа.

ПС На всеки диск е качена и програма за отваряне на снимките, а не само самата снимка. Различните рентгени работят с различни програми и трябва да видиш кой е стартиращия файл.

# 84
  • София
Да, ама повечето лаптопи нямат за дискове, това ми беше въпросът Grinning

# 85
Да, ама повечето лаптопи нямат за дискове, това ми беше въпросът Grinning
Последно в такава ситуация ходих в 1 компютърна зала. Там имат компютри с дискови устройства, отвориха диска намериха снимката и ми я прехвърлиха на флашка. Ползвам ги и за принтиране и всякакви подобни услуги предлагат. Трябва да има и при вас някъде в Сф. Може би и Офис1 и подобните?

# 86
  • София
Благодаря, ще пробвам в Манията, и аз това си мислех. Simple Smile

# 87
Копирен център и от сорта също не биха отказали, предполагам, ако пък това имаш по-наблизо.

Последна редакция: нд, 20 апр 2025, 16:56 от natka

# 88
Здравейте! Може ли да препоръчате добър нефролог в София? Имам кръв в урината, трима уролози казват, че няма нищо притеснително, затова искам да ида и на нефролог...

# 89
Е как така? Стерилна урина пусна ли? Кръв без нищо не може.

Общи условия

Активация на акаунт