Бързи здравословни въпроси и отговори – 52

• 28 486
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
Дева, не знам. В тих ужас съм. В темата за уролозите съветват изобщо да не се успокоявам с това "всичко е наред". Нощем като стана до тоалетна ме връхлитат разни мисли... Страх ме е дори да ида отново на лекар. Отлагам записването на час. Единствената ми надежда, че е март месец бях на антибиотик и се надявам на добри резултати. Но дори урина да изследвам ме е страх Confused

# 91
Възможно е да е бактерия. Не мисли лоши неща.

# 92
Здравейте. Понеже сме извън града за празниците ,моля някой да ми припомни Макмирор може ли да се приема заедно с микомакс? Последно имах гъбички преди години, всеки път АГ ми даваше едно и също и помагаше, но не помня заедно ли съм ги употребявала. Или е едно и също и да взема само едното? Ще съм благодарна и на други съвети какво помага при гъбички, тук така и така на село едва ли има избор, ще търся поне две, три неща. Благодаря!

# 93
Няма нужда. Микомакс се пие с орални АБ.
Макмирор е с локално действие.

# 94
А може ли да ми препоръчате кое да взема- локално или за пиене?

# 95
Здравейте Simple Smile януари бях с тежка инфекция и оток заради мъдрец, пих АБ около 2 седмици след което се подложих на операция за превахването му на 13.02. Бях на 2 контролни прегледа всичко е ок. Но от страната, на която беше отока ми остана едно висене на кожата сякаш имам двойна брадичка. От другата страна съм ок. С какъв лекар да направя консултация от какво може да е? Имам час за зъболекар другата седмица, но едва ли проблема е стоматологичен.

# 96
caprice Може да отидете при Лицево-челюстен хирург, ако зъболекарят не помогне

# 97
  • Най-накрая на безкрая
Здравейте, след продължаващи оплаквания от изтръпване на ръцете, недобър захват на пръстите, болка и др.на сина ми е препоръчано да влезе в болница за изследвания. Мислехме, че е следствие на фитнес, но има 2 ЕМГ с разлика година и нещо с влошаване, което се локализира в лактите и невролога предполага, че не е от травма, а може да е нещо на съединителната тъкан. Каза ни да отидем на ревматолог и после евентуално в болница за пълни изследвания, неврологични или ревматологични, не разбрах.
Може ли да препоръчате добър ревматолог във Варна?

# 98
Здравейте! Може ли да препоръчате добър нефролог в София? ..
Аз скоро бях при д-р Йоханова, доволна съм, препоръчвам https://superdoc.bg/lekar/snezhana-yohanova

# 99
Дева, не знам. В тих ужас съм. В темата за уролозите съветват изобщо да не се успокоявам с това "всичко е наред". Нощем като стана до тоалетна ме връхлитат разни мисли... Страх ме е дори да ида отново на лекар. Отлагам записването на час. Единствената ми надежда, че е март месец бях на антибиотик и се надявам на добри резултати. Но дори урина да изследвам ме е страх Confused
Имах кръв в урината (еритроцити) и се оказа от песъчинки - урати, бактерии нямаше. Първото, което чух в лабораторията беше "Да не сте яли червено цвекло, щом не ви боли?". Тогава не бях, но ми се е случвало след това "кърваво" оцветяване, което е било заради храната.
Препоръката ми е да пуснете няколко пъти (в един ден) обикновена урина, че да се хване оесъчка/и ако има, че да се знае какви са.

# 100
  • Бургас
В лабораторията ако бъркат частици кръв с частици от цвекло, аз лично повече не бих стъпила там.

# 101
Цвеклото оцветява в цикламено. Не може да, се сбърка.

# 102
Пенева, доста пъти съм пускала урина и сякаш нямаше друго. А тези песъчинки не се ли виждат на ехограф? Само с изследване на урина ли може да се хванат? Нито един от тримата уролози не посочи това за вероятно причина. А ако се събира урина 24 часа става ли? Още не съм си записала час, защото ме е страх... При мен не е от цвекло или от храна, защото е така от няколко години.

# 103

Имах кръв в урината (еритроцити) и се оказа от песъчинки - урати, бактерии нямаше. Първото, което чух в лабораторията беше "Да не сте яли червено цвекло, щом не ви боли?". Тогава не бях, но ми се е случвало след това "кърваво" оцветяване, което е било заради храната.
Препоръката ми е да пуснете няколко пъти (в един ден) обикновена урина, че да се хване оесъчка/и ако има, че да се знае какви са.
[/quote]

да Ви попитам - имали ли сте кръв, когато не сте ходили до тоалетна (почти като при менструация)? Тъй като и аз съм сега така, без болка, песъчинки се оказаха

# 104
Песъчинки се виждат на ехограф, Барби.
Но без болки ми се струва странно да има кръв от песъчинки?

Общи условия

Активация на акаунт