Неизпълнен финансов ангажимент от партньор - бъдеще на такава връзка?

• 6 577
  • 182
  •   1
Отговори
# 150
По-скоро аз правя.
Грам не се оплаквам.
Разумът и акълът, принципите са ми най-важното, след здравето и душевният мир и спокойствие, разбира се. Peace

Ти на колко стана? Нали се сещаш, че едва ли ще намериш минимум 10 години по-млада от теб, в прекрасно здраве, добре изглеждаща, която ще иска да гребе наравно с теб, ще си има спестявания и ще се оправя сама с разходите си и ангажиментите си и по забременяване, бременност, раждане, гледане на дете и ако не "дава" секс редовно, трябва да си вземе багажчето и детето, и да се омита? Joy

# 151
Разбирането обикновено е свързано с поемане на ангажименти, а не с изпълнението им, когато същите са в дългосрочен план. От тук идва и разочарованието ми - когато дойде време за действие, реално такова не настъпи.

Никой няма гаранция, че ще случи на здрав и успешен без никакви спадове партньор, или че няма да се появи заболяване, което да прогресира бързо и да повлияе на живота. Точно в тези моменти се проявява реалното лице на човека - дали ще бъде до теб, дали ще те напусне понеже е неуверен и страхлив, като това не е лошо. Хората са такива каквито са, а не каквито приказват, че са.
Има хора, които са до теб в добро и в лошо, има и хора, които не са, но те трябва открито да заявят това. Залъгвайки те, реално са едни лъжливи страхливци.

Последна редакция: чт, 10 апр 2025, 11:41 от 11223344

# 152
  • София
Revoker, относно големите инвестиции.
Умишлено ли си оставил многоточие на това, че моята позната плащаше ин витрото, докато мъжът плащаше другото?
Може би не си наясно, че една ин витро процедура започва от 10 000 лв. и стига до 20 000+, като често са необходими няколко поредни в рамките на година + лекарства (примерно, прогестероновите инжекции излизат още около 2000 лв. на месец - само те, а към тях има още). Едва след това идват разходите по проследяване на бременността, изследвания, раждане и т.н.

# 153
  • Пловдив
Разбирането обикновено е свързано с поемане на ангажименти, а не с изпълнението им, когато същите са в дългосрочен план. От тук идва и разочарованието ми - когато дойде време за действие, реално такова не настъпи.

Никой няма гаранция, че ще случи на здрав и успешен без никакви спадове партньор, или че няма да се появи заболяване, което да прогресира бързо и да повлияе на живота. Точно в тези моменти се проявява реалното лице на човека - дали ще бъде до теб, дали ще те напусне понеже е неуверен и страхлив, като това не е лошо. Хората са такива каквито са, а не каквито приказват, че са.
Има хора, които са до теб в добро и лошо, има и хора, които не са, но те трябва открито да заявят това. Залъгвайки те, реално са едни лъжливи страхливци.

Добра дошла в реалният свят и умната оттук нататък.

# 154
  • Melmak
Не знам какъв е този партньор, който би оставил другия в болест? Казвам го, защото тук се даде пример, че дори да не е инвитро, може да е друг проблем със здравето. Така е. Мм в момента е с проблем, сериозен, за цял живот. Не сме вярвали, че ще ни се случи. Ми последното нещо, което се сещам е да го зарежа или да го оставя да се оправя сам. Такъв партньор не е никакъв партньор.

# 155
То, че не е партньор, не е, но дали е лош човек? Трудно е да се нагърбиш с такъв ангажимент от гола отговорност. Сигурно мъжът си представя , че с някоя жена може да си има дете и без да преминава през тия финансови и медицински процедури. Ако е така, по-добре е  да го заяви и да не губи времето на авторката.

# 156
И аз познавам такава двойка. Бяха сгодени когато разбраха, че жената страда от нелечимо дегенеративно заболяване. И мъжа вместо да "излезе от инвестицията си" както му казваха много хора, организира голяма и хубава сватба незабавно.
Това според мен е любов. Другото е някакви бизнес отношения.

# 157
Много се радвам да прочета постовете на hechicera и metal vixen, като противовес на опита за нормализиране на "болното" партньорство.

# 158
  • Out of the Mix
Фивър, изтрил съм, каквото, защото при мен не е ставало дума за ин-витро.

Също съм написал "десеткихиляди", с всичко съм наясно.

Темата е изцяло за "непоетите ангажименти", динамиката им, не за ин-витрото единствено, и само.

# 159
  • София
С изтритото си оставил внушението, че жената поема само личните си разходи, което е доста подвеждащо и различно от написаното от мен.
Ако в твоя случай тя си е плащала само нейните си неща, няма никаква база за сравнение с моя пример.

# 160
  • Out of the Mix
Ок, добре, нямам време и желание за оборване на професионално юридическо буквовглеждане и изкривяване в точките в момента, нищо не внушавам, чак не дълбай толкова, малко по-отгоре гледай, глобално. Не сме на разпит. Wink

Последна редакция: чт, 10 апр 2025, 12:03 от Revoker

# 161
  • София
Разбира се, че не сме на разпит, но детайлите са важни.
Не мога да гледам глобално и да сравнявам компютри с компоти или да пропусна удобно как се сравнява купуване на парцалки, козметика и глезотийки с ин витро, което до живородено дете понякога е по-скъпо от апартамент.
То остава ако единият плаща ин витро, а другият общо жилище, да седнат с мерките и теглилките или после единият от двамата да се тръшне, че неговите разходи са по-значими и да иска още от партньора.
Тук подобно нещо при авторката няма.

# 162
Не знам какъв е този партньор, който би оставил другия в болест? Казвам го, защото тук се даде пример, че дори да не е инвитро, може да е друг проблем със здравето. Така е. Мм в момента е с проблем, сериозен, за цял живот. Не сме вярвали, че ще ни се случи. Ми последното нещо, което се сещам е да го зарежа или да го оставя да се оправя сам. Такъв партньор не е никакъв партньор.

Има разлика дали е "в добро и зло", като се очаква злото да не се появи или, ако се появи, да е след минимум десетилетие, или направо "в зло" - да е от началото с проблеми. Много хора не биха се ангажирали тепърва да стартират връзка с човек с налични проблеми, а биха подкрепили дългогодишен партньор.

# 163
Имам чувството, че сте се събрали за да правите дете, а не защото се обичате. Само дето ти си знаеш проблемите и си готова да жертваш пари за свае дете, докато мъжът по скоро си мисли, че ще търси по фертилна за по "евтино" бебе. Не знам какво си решила да правиш, но ако останеш на този път вървиш към много лошо място.

# 164
  • София
Отклонявам се от темата, но поговорката "На болния мъж, жена му умря" не е дошла от нищото. Единици болни пазят психиката и физиката на най-обичните си.

Иначе, авторката за мен няма изградена емоционална близост с донора. Съжалявам, че така го наричам.
Ти си казала, той не се сетил, ти си се врътнала, оправила си се НЯКАКСИ. Ама, защо така не разбирам. Ти ще се оправиш сама в хиляди други ситуации, но просто в тази не е нужно. С думи прости и ясни указания се получава при мъжете. На 25 -ти ми трябват 1200лв. На 24 подсещаш да изтегли. По дати му казваш какво и що, много мъже си нямат хал хабер кога и какво трябва.

Сега, не казвам, че този е образец, нали, но не бих се и заела да го очерням, без да чуем и него.

Общи условия

Активация на акаунт