Паркет с дебелина 3мм

• 371
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте,

След теч в къщи ми се съсипа част от подовата настилка и желая да заменя повредената част. Става въпрос за дървена настилка с дебелина около 3,5мм.
От две седмици търся но никаде не намирам толкова тънъка настилка. Намират се вининилни настилки с такава дебелина, но най-тънките дървени паркети са поне 3 пъти по дебели. Някой от вас случайно има ли идея каква е тази настилка ?
Много ви благодаря !

Последна редакция: чт, 10 апр 2025, 13:10 от dede41

# 1
Какво е това дървен ламинат? Звучи ми като дървено желязо...
Иначе 3 мм SPC  настилки са добър вариант.

# 2
  • Sofia
И аз търся нещо такова или подобно, че лепящите винилови са много тънки, а имаме куче и може с ноктите да ги надере и скъса.
Търся някакъв вариант да покрия ламината с нещо друго, което да издържи нокти на 34 кг куче. Ламината е повреден от него, като беше малко пишкаше където свари върху ламината.

# 3
Благодаря за отговора, значи това което имам не е ламинат а паркет така ли ? Не знам дали видяхте снимката горе в темата, но наистина материята изглежда дървена, а и ако беше винил нямаше да се съсипе от водата. Това което е объркващо обаче че не намирам никакви паркети под 1см дебелина, камо ли 3мм

# 4
Не знам какво е това, дъсчици някакви, но не е ламинат.
А иначе точно винилът няма да се развали от вода. А SPC  е още по-добро. Никаква вода не го плаши. Но като цяло са по-дебели парчета с клик-клак система. Но имат и 3 мм за лепене. Потърси в нета.
Но трябва идеално равна повърхност.

И аз търся нещо такова или подобно, че лепящите винилови са много тънки, а имаме куче и може с ноктите да ги надере и скъса.
Търся някакъв вариант да покрия ламината с нещо друго, което да издържи нокти на 34 кг куче. Ламината е повреден от него, като беше малко пишкаше където свари върху ламината.

Така, както те чета, май само това ще ти реши проблемите Simple Smile
http://ferocom.bg/product/14/%D0%A0%D0%B8%D1%84%D0%B5%D0%BB%D0%B … D0%B8%D0%BD%D0%B0

# 5
Аз съм жена, и не разбирам много от дебелина на настилката,  нито много от разликата, за която говорите..но преди 3-4 години взехме този. При мен водещо беше ниската цена, но се оказа и с доста добро качество. https://www.sansi.bg/product/%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b8%d0%bd%d0%b … trend-oak-nature/

В другия апартамент взехме ламиниран паркет от друго място, който има доста големи фуги. Това не препоръчвам, също и станаха дупки между паркета. А даже беше и на доста по-висока цена. Така че, като избирате, следете фугите да не са големи. Това го казвам от тежък опит!

Общи условия

Активация на акаунт