Скъсана банкнота

• 1 297
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
Благодаря!

# 16
Аз бих я сменила, ако мога. Имам само отрицателен опит с търговци, които не приемат повредени или лепени банкноти. А се е случвало банкомат да ми пусне лепена или с липсващо крайче банкнота. И никой не я ще после...

# 17
  • Washington,USA
Аз бих я сменила, ако мога. Имам само отрицателен опит с търговци, които не приемат повредени или лепени банкноти. А се е случвало банкомат да ми пусне лепена или с липсващо крайче банкнота. И никой не я ще после...

Да, успешно я смених. Дадоха ми друга банкнота със същата стойност. Simple Smile

# 18
Така и трябва. Предполагам, че няма такса за подмяната. БНБ следи, за смяна на негодни банкноти, да не се събира такса. Говорим само в BGN. Много от банките не сменят негодни банкноти във валута и не може да ги задължи никой.

# 19
  • Washington,USA
Така и трябва. Предполагам, че няма такса за подмяната. БНБ следи, за смяна на негодни банкноти, да не се събира такса. Говорим само в BGN. Много от банките не сменят негодни банкноти във валута и не може да ги задължи никой.

Да, няма такси. Служителката даже ми благодари, че съм отишла, а не да ги бутам на някой, съвсем да за приличат на нищо.

# 20
Не знам кога е отпаднала таксата, в БНБ. ВБНБ Пловдив сменях преди 10тина години 100 лв, бях ги захапала с ципа на портфейла. Имаше такса 5 и нещо... Попитах защо, за куриер да закара повредената банкнота до София...
Идея нямам, все тая..  а и бая отдавна ..

# 21
Банките извършват непосредствена замяна на повредени български банкноти и монети, които са законно платежно средство, във всички свои клонове и офиси, в които извършват дейности и операции с банкноти и монети. Банките не могат да отказват замяна на повредени български банкноти и монети и да събират такси или комисиони за замяната, считано от 01.01.2020 г.

От тук
https://www.bnb.bg/NotesAndCoins/NACPExchangeDamaged/index.htm
За конкретната банкнота е нямало нужда от отложена замяна и да се изпраща по куриер до БНБ. В описания случай е направена непосредствена замяна.

Общи условия

Активация на акаунт