Меденки

  • 682
  • 4
  •   1
Отговори
  • Мнения: 90
Здравейте, искам да направя хубави меденки за Великден, стигам до тестото и като отрежа с резеца тестото почва да се свива, не знам дали ще успеете да ме разберете но като разточа тестото и почва да се свива, съответно формата на бисквитките става повече от смешна. Пробвала съм различни рецепти, студено и топло тесто, повече и по малко брашно, но все едно и също. Аз ли съм толкова некадърна че не мога да направя една прилична форма? 😀

# 1
  • Мнения: 28 004
Хм, я дай рецептата да я видим. Досега тесто за меденки не ми се е свивало, свива се козуначеното тесто.
А тестото за меденки е добре да престои в хладилника, покрито със свежо фолио, поне половин-един час, преди да се разточва и реже.

# 2
  • Мнения: 90


Тази ползвам, тестото точно така го правя.покривам с фолио и в хладилника.

# 3
  • Мнения: 28 004
Коледни сладки за Великден? Както и да е...
Пробвай тази рецепта и ако не стане, проблемът е в теб. Simple Smile

2 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
2 с.л. мед
1 ч.л. сода
2 ч.л. какао
Брашно

От продуктите се омесва твърдо тесто, което почива 30 минути.
Разточва се на дебела кора и се изрязват фигурки.
Редят се в тава върху хартия за печене и се пекат на 180 градуса до покафеняване.

# 4
  • Мнения: 6 835
На мене като ми кажете твърдо тесто, после става нещо с което да си подпирам вратите.
Та няма ли горе долу количество на брашното?
Мойта работа, като един познат. Оставили го да вари боб, докато уври. После бобът на каша. Вика "Все дрънкаше, та хубаво да се свари" .Joy
Ще следя темата, че и аз съм любител на меденките, а имам няколко неуспешни опита с тях.

Аврора, пробва ли новата рецепта?

Общи условия

Активация на акаунт