Рисуване за начинаещи и не само - 13

• 14 017
  • 611
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Да! И brumm, и perunika също са основна част от темата. Хубаво ми е, че имаме това уютно местенце, където можем да покажем кой над какво работи, да поискаме съвет или дори само за поддръжка. Дори и да се оплачем, че няма време, няма сили, няма желание за рисуване.
Дами, благодаря ви, че сте тук и споделяте ❤

# 406
Ооо, Райа, и на мен ми е уютно в темата  много добре си го описала. Точно защото сме малко хора и можем да споделяме и не толкова успешните си творби с идея как да ги подобрим. Както и да се поздравим за успешните 🤎

# 407
  • София
Направих две бързи рисунки на една и съща снимка. Не знам коя е по-добре. Упражнение е.

# 408
С по-ярките цветове ми харесва повече Purple Heart

# 409
  • София
Първото изглежда като измито. Не знам защо. Определено е по-бледо на живо, ама не чак толкова.

# 410
Форумът има този ефект върху снимките, и мен ме дразни.

# 411
На мен ми харесва повече първата. По-нежна ми е.

# 412
Привет, привет!

Снощи завърших тази рисунка, която започнах да си драскам между другото преди няколко дни.
Хареса ми работата с акварела. Припомних си колко приятно е.
Сега нямам търпение още тази вечер или утре, като ми остане време - да си порисувам още.

п.с. И двата варианта с минзухарите ми харесват на мен.

Последна редакция: пт, 27 мар 2026, 11:20 от utro77

# 413
  • В градината...
Много нежно момиче с каварел, харесва ми.
А минзухарите - вторите, първите ми стоят като графика.

# 414
  • София
Момичето е чудесно! Харесвам този приказно-илюстративен стил. Не мога и копче да нарисувам на него, но пък му се радвам всеки път.

# 415
Нарисувах една ябълка с пастелите Meeden, за да ги изпробвам. До сега само бях драскала с тях. Мазни, наситени цветове - както трябва, но е интересно, че миришат на пластилин. До вчера довършвах нещо с други маслени пастели и те нямат такава миризма ( също миришат, но по друг начин).

# 416
  • В градината...
Много хубава е станала ябълката.

# 417
  • София
На ябълката долната част сигурно блести на снимката. Ако не - то би трябвало да синее заради отражението на масата.
Ох, изглежда лъскава - направо като от магазина.

# 418
Не блести, цветът е променен, защото отразява повърхността - може би не трябваше да е толкова силно изменен (това е пластмасова ябълка; онзи ден, когато пазарувах, мислех да взема няколко истински, но забравих). Но и истинските понякога имат лъскави кори.

# 419
  • София
Има едни като намазани с восък. Червени. Точно на такава прилича!

Общи условия

Активация на акаунт