Как се справяте с дългата коса на детето ви?

• 1 487
  • 48
  •   1
Отговори
# 30
  • Пловдив
Моето е с по- къса, но къдрава коса, която много се заплита.
Реша я с Dessata, която съм вземала от златна рибка и е супер за разресване на заплетена коса. Не скубе.
И като я къпя и слагам от моята маска на Moroccan Oil, направо е рай след това за разресване.

# 31
Косата на моята дъщеря е същата като дължина. Ползва само козметика за възрастни (за протокола на 9г е). Детските серии категорично не могат да се справят. Ползва шампоан и балсам, а ако е много заплетена - пръскаме малко с балсам без отмиване. Нямам конкретни любими продукти, сега е с най-обикновени и масови SYOSS.

Нашата най-умна покупка обаче е една четка за лесно разресване от Джъмбо (не е детска). Толкова лесно разресва, че чак сме купили същата четка за при баба й, при баща й и на работното ми място (и там спим). Имаме 4-5 еднакви четки. Joy По-късно ще я снимам и ще си редактирам поста.

Спане с не много стегната плитка предотвратява заплитания. Копринена възглавница също...

# 32
Аз я мия с детски шампоан, защото като основно действие ѝ почиства добре косата, но дъщеря ми е на 6, не е много голяма. Притеснявам се, че шампоан за възрастни ще е доста агресивен за нея. На мен например детски шампоан не успява да ми измие косата. Чувствам я сплъстена, без обем, чак леко лепкава и на втория ден е за миене. Харесвам розовия Бочко, който е шампоан с балсам 2в1, най-добре ѝ действа на косата, но той пък, за съжаление, рядко е наличен в магазините и се принуждавам да взимам от обикновените, които почистват добре, но е трудно с ресането. Сега хвърлих око на розовия Бюбхен, който също е 2в1, с балсам.

# 33
Ето това е нашата четка от Джъмбо.
Скрит текст:

# 34
  • София
Аз я мия с детски шампоан, защото като основно действие ѝ почиства добре косата, но дъщеря ми е на 6, не е много голяма. Притеснявам се, че шампоан за възрастни ще е доста агресивен за нея. На мен например детски шампоан не успява да ми измие косата. Чувствам я сплъстена, без обем, чак леко лепкава и на втория ден е за миене. Харесвам розовия Бочко, който е шампоан с балсам 2в1, най-добре ѝ действа на косата, но той пък, за съжаление, рядко е наличен в магазините и се принуждавам да взимам от обикновените, които почистват добре, но е трудно с ресането. Сега хвърлих око на розовия Бюбхен, който също е 2в1, с балсам.
Като знам как с мокрите кърпи бочко си почиствам печката и тя маха всичко загоряло някак не знам какъв ще е състава на шампоана. Голямата ми дъщеря също е на тези години, но с шампоан за възрастни не смея да я къпя още.
Моят съвет е да поразгледате просто по-изчистен състав на детските шампоани. Да, много хора ще кажат “Ама как то нали е детско всичко му е изчистено от към състав”. Това обаче не е точно така.
Дори за себе си видях промяна в момента, в който се насочих към по изчистена козметика. Косата ми не се заплиташе, не се миеше косата през ден и не беше като гръмнал бойлер.
Бюбхен мисля, че се водиха с изчистен състав, но пак може да се провери.

# 35
И аз съм на същото мнение за Бочко. Ползвала съм инцидентно някои неща, но не.
Бюбхен съм ползвала, хубав е. Ревлон ми бяха препоръчали, не ми хареса на мен изобщо, а е висок клас козметика.
Сега е с някакъв Гарниер с Ариел отпред, добре й мие косата.

# 36
Детето е с дълга коса, скоро ще стигне до кръста. Косичката е руса, с тънък косъм, но много гъста и чуплива. Определено е склонна към заплитане.

На 4 месеца подстригваме краищата, защото изтощените връхчета много се заплитат.

Ползвам продуктите на My Little Coco - не са особено бюджетни, но шампоанът и балсамът във вариант XL е на поносима цена. За мен имат добър състав, изчистен като за малко дете, същевременно добре овлажнява и разделя косъмчетата, правейки косата лесна за разресване.

Мия с шампоана и балсама от серията и разресвам с пръсти под душа. След това слагам от крема за къдрици и балсама без отмиване на подсушена с кърпа, но още влажна коса. Суша със сешоар зимата, лятото оставям да изсъхне на слънце. Всяка сутрин реша с Tangle teezer и спрея за разресване от серията. Зимата мия косата 2 пъти в седмицата, освен ако не е играла някъде, където е измела пода а ла Рапунцел. Лятото мия ежедневно или през ден, според зависи дали се е потила. Като цяло с тази рутина ми е лесно, не ми отнема много време грижите за косата, макар и да бих предпочела да е по-къса. Така се суши много трудно и й пречи да плува в зимния сезон, но тя иска дълга коса и се съобразявам неохотно с предпочитанията й.

# 37
Аз лично за себе си споменах, че търся бюджетни решения, но напълно осъзнавам, че има хора със същия проблем, които предпочитат да се доверят на по-скъпи алтернативи, и ще се зарадват на предложения, излизащи от най-евтиния диапазон.

# 38
Аз лично за себе си споменах, че търся бюджетни решения, но напълно осъзнавам, че има хора със същия проблем, които предпочитат да се доверят на по-скъпи алтернативи, и ще се зарадват на предложения, излизащи от най-евтиния диапазон.

Като цяло дали е Бочко, Гарниер, ДМ-ска марка, Бюбхен, Ревлон, все с химия са направени, само цената е различна, най-вече заради името и марката.

Скрит текст:

Ето ви сравнени съставите на бебешки шампоан за 5 лева (бочко) и бебешки шампоан за 20 лева (себамед). Освен че има още куп продукти в Себамеда, всички налични в евтиния ги има и в скъпия.

Последна редакция: ср, 16 апр 2025, 01:19 от Ella11

# 39
След известно време миене само в скалпа на моята коса и на тази на детето, за мое изненада наистина забелязах подобрение. При мен повече, вероятно поради това, че по-често си мия косата и успявам горе-долу да си огранича нанасянето на шампоан основно в скалпа, тъй като си навеждам главата надолу, понеже иначе е много трудно заради гъстата коса да стигна до скалпа. Дъщеря ми не мога да я убедя да си навежда главата. Понеже не ходя често до град с магазини и пр. с по-голям избор, а за поръчване няма смисъл, след като купувам евтини неща и или трябва да направя огромна поръчка, или да платя цена за доставка, по-висока от цената на продукта, купувам каквото докарат в местния магазин, обикновено в някакви единични бройки, но за сметка на това на цени от 4-6 лева, по-евтини от официалния внос по веригите на промоция. Тогава ползвах Pantene Repair and protect 3v1, продължих да си го ползвам, така че наистина подобрението е било само от начина на миене, същият шампоан, същият балсам/маска за коса на Дав но косата стана по-покорна и стоеше видимо по-сресана. Дъщеря ми продължавах да я мия с Бочко и същия балсам/маска в тубичка, който ползвам и аз. Та от този шампоан имах неутрални впечатления, които станаха положителни, след като започнах да мия само корените и бях готова да си го купя пак, като ми свърши, но нямаше. Затова взех някакъв Pantene color and protect с антиоксиданти, златиста опаковка. Дъщеря ми продължавах да я мия с Бочкото, защото в магазина имаше точно един вид детски шампоан от неизвестна марка. Започнах да се мия с новия шампоан и корените ми веднага се омазниха, за сметка на това по дължината на косата ми стоеше още по-суха и изгоряла от обикновено. На дъщеря ми шампоанът свърши и трябваше да ѝ взема друг, единственият наличен детски и реших, че няма смисъл да се мъча и аз с този, взех Gliss aqua revive с хиалуронова киселина, който не ми беше първи избор, поне е го даваха за нормална до суха коса и ми се струваше, че може да е прекалено премиващ за моята увредена коса. Оказа се чуден, по-мека и подхранена косата отдавна не си я бях виждала и то с толкова евтин шампоан. На дъщеря ми косата все си стоеше суха и от новия шампоан, затова реших да рискувам и да я измия и нея с Gliss aqua revive, защото явно е наследила моята коса, като изключим боядисвнето, и се оказа, че и нейната коса я прави мека и лесна за разресване. Засега по 1 път сме си мили косите с шампоана, надявам се ефектът да са се запази.

# 40
Ако щеш вярвай днес исках да повдигна темата и да попитам дали виждаш промяна.
Скоро гледах клипче и следващия път ще го опитам: жената си прибра косата на кок, леко отпуснат, уви торбичка около него и наведена си изми само корените. Моите корени много се омазняват, а дължините ми са сухи. Заради това миех често. От много време опитвам да мия на трети ден и виждам голямо подобрение, но си трябва време. Ако едното миене се получава така с кок ще се даде време на дължината да се подхрани.

# 41
Да, и аз наведена установих, че ми е най-лесно да се огранича до корените, понеже косата пада и имам по-добър достъп до корените, за кокче не съм се сещала. Вероятно с фризьорска мивка е най-лесно, но нямам вкъщи и се чудех дали за детето не мога да измисля нещо като поставка за корито, но нищо не ми хрумва с тази височина и достатъчна стабилност. Ще я пробвам с кокче, но сигурно пак няма да иска да си наведе главата.

# 42
  • София
Ако щеш вярвай днес исках да повдигна темата и да попитам дали виждаш промяна.
Скоро гледах клипче и следващия път ще го опитам: жената си прибра косата на кок, леко отпуснат, уви торбичка около него и наведена си изми само корените. Моите корени много се омазняват, а дължините ми са сухи. Заради това миех често. От много време опитвам да мия на трети ден и виждам голямо подобрение, но си трябва време. Ако едното миене се получава така с кок ще се даде време на дължината да се подхрани.
Точно това ми излезна и на мен преди малко и се чудих какво точно прави и защо не си мие като нормален човек косата…

# 43
Точно това ми излезна и на мен преди малко и се чудих какво точно прави и защо не си мие като нормален човек косата…
На мен ми се стори отначало голяма глупост, но вече няколко пъти, особено откакто е горещо виждам, че само корените ми се нуждаят от миене, а дължините са си съвсем ок. След миене корените са добре, а върховете много сухи. Ще върна опит дали изобщо става така да се мие.

# 44
С много, много търпение. Къпането, ресането и сушенето е цял ритуал 😁

Общи условия

Активация на акаунт