Опит за влизане в дома

• 918
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте!
 Имаме луда съседка, която като започне някой да прави ремонт започва да звъни на хората да реве и тн. За пореден път ми звъни с нейните обяснения, но не ми даваше да изляза от дома си, стои на вратата и едва ли не се опитва да влезе и да види вътре какво има. Преди време вратата беше отворена и си беше влязла в коридора, но за съжаление не извикахме полиция тогава. Според Вас, да извикаме ли полиция, предвид че не е прекрачила прага този път? Какво бихте направили Вие?

# 1
  • София
Здравейте!
 Имаме луда съседка, която като започне някой да прави ремонт започва да звъни на хората да реве и тн. За пореден път ми звъни с нейните обяснения, но не ми даваше да изляза от дома си, стои на вратата и едва ли не се опитва да влезе и да види вътре какво има. Преди време вратата беше отворена и си беше влязла в коридора, но за съжаление не извикахме полиция тогава. Според Вас, да извикаме ли полиция, предвид че не е прекрачила прага този път? Какво бихте направили Вие?
Майтапиш се, нали?

# 2
Здравейте!
Майтапиш се, нали?

Изобщо…

# 3
Кажи ѝ, че ако ти пречи да излезеш от вас или влезе в дома ти ще извикаш полиция. Ако не сработи - звъниш на 112 и подаваш сигнал. Чакаш да дойдат от районното и нека се обяснява на тях. Но не вярвам да се стигне чак до там, такива досаждат докато не видят действие и после се изпаряват или почват да обясняват как "ама няма такова нещо, аз само бла-бла-бла". Егати кукувицата...

# 4
Кажи ѝ, че ако ти пречи да излезеш от вас или влезе в дома ти ще извикаш полиция. Ако не сработи - звъниш на 112 и подаваш сигнал. Чакаш да дойдат от районното и нека се обяснява на тях. Но не вярвам да се стигне чак до там, такива досаждат докато не видят действие и после се изпаряват или почват да обясняват как "ама няма такова нещо, аз само бла-бла-бла". Егати кукувицата...

Именно и аз това си мислих… тя с всички има някакъв проблем… но чак да се опитва да влезе ми идва в повече…

# 5
Полицията дори да се съгласи да дойде (ако въобще се съгласи), като види че отсреща има изкукала баба повече няма да се занимава с вас въобще. Какво ще им кажете? Идва една баба и наднича като отворя вратата??
Аз ще дам малко инфантилно решение - колкото и да е смешно, но лудите се оправят с лудост. Преди години като студентка имах една баба, която ме тормозеше, но реално нищо противозаконно не правеше. Казах и че ще и направя магия, ако не спре. 2-3 пъти оставих пред вратата и някакви боклучета - билки от пакетче чай, червено парцалче, няколко китайски иероглифа написани на картонче... Стресна се, спря да ме закача, отдалече ме заобикаляше... Такива неща ги стресират повече от полицията, че там могат да разиграят някоя драма и накрая полицията при теб да дойде да види какво се случва...

# 6
Идеята ми беше че като каже на бабата че ще "повика милицията", тя ще се уплаши и ще се кротне и надали ще се наложи да идват наистина. Може също да се престори, че им се обажда.

# 7
  • над кукувичето гнездо
А защо ѝ отваряте? И защо просто не затворите вратата, като ви досажда?

# 8
Добре е да подадете сигнал в полицията. Нещата могат да ескалират ... менталните хора се непредвидими. По-добре да знаете дали поне има страх от полиция.

Общи условия

Активация на акаунт