Банята - тема 49

• 28 891
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
  • Варна
Старият бойлер сигурно е бил задръстен с варовик и затова е работил не съвсем ефективно.

# 421
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Момичета, дойде ми момента за правене на баня. За съжаление майстора, който съм ползвала на времето и зает до догодина. Моля ако някой от вас има добър и читав майстор да ми даде контакт. Видях черен списък на майстори, но бял не открих.
Благодаря предварително!
Уточнявам за София

Последна редакция: ср, 30 юли 2025, 17:06 от BlueSky7

# 422
За кой град? София не е България.

# 423
  • София
Момичета, дойде ми момента за правене на баня. За съжаление майстора, който съм ползвала на времето и зает до догодина. Моля ако някой от вас има добър и читав майстор да ми даде контакт. Видях черен списък на майстори, но бял не открих.
Благодаря предварително!

Бял списък за майстори по всякакви ремонти

# 424
Благодаря предварително!
За Варна мога да ти препоръчам човек, но не си посочила град.

# 425
  • Plovdiv

Вижте подредбата на тази Баня. Дали е на удачния вариант? Тоалетната със структурата идва доста напред -  76 см. Не беше ли по удачно мивката и тоалетната да си сменят местата?

# 426
  • София
Предполагам, гледайки, че малко отзад има друга тоалетна, там е отходния канал. Не виждам достатъчно смисъл да се мести и евентуално после да има сериозни проблеми с оттичането.
Може би може да отиде по-ъгъла, а мивката до нея, и да остане повече място за душа.

# 427
  • Plovdiv
Уф, не знам.

# 428
  • София
А къде е вертикалния щранг ф110

# 429

Вижте подредбата на тази Баня. Дали е на удачния вариант? Тоалетната със структурата идва доста напред -  76 см. Не беше ли по удачно мивката и тоалетната да си сменят местата?
В Италия пералнята я "вкарват" в банята като изместват вратата пред уредите.
Бих  сложила пералня и сушилня на отсрещната стена. След тях пак зид, който ще обере и част от този квадратен пакет, после тоалетната чиния изтеглена посока вратата (структурата ще вградя в зида), за да се обособи душ зона от край до край.

Последна редакция: чт, 31 юли 2025, 14:16 от drago_2008

# 430
И аз си помислих за същия вариант като на Драго. Пералнята и сушилнята на отстрещната стена и изместване на входната врата на тяхното сегашно място. Само не се бях сетила да обединя 2-те помещения, както Драго е предложила и е по-добрият вариант.
В сегашния вариант влизаш в банята, една стъпка и се забиваш в тоалетната. А от другата страна на тоалетната - едно загубено място, което не се използва за нищо. Мивката - малка.

Само си сметнете добре светлия (реалния) отвор на вратата, за да могат да влязат пералнята и сушилнята. Светлият (реален) отвор на помещението трябва да бъде 62-63 см. поне (аз оставих 64 см.), за да вкарате сушилня и пералня, които са стандартно 60 см. и по 2 см. от двете страни. След това си предвидете по 8-9 см. от двете страни на отвора за профила на касата, шпакловка/замазка и плочки. Мислене и смятане се иска, и врата по поръчка, защото стандартните алуминиеви врати са с по-малък светъл отвор. На едната баня сложихме стандартна готова (евтина) алуминиева врата за баня и светлият отвор е 59,5 см.

# 431
  • В.Т.
Може сушилнята да е над пералнята, за да се спести място.

# 432
  • София
Аз не бих вкарала уредите след като има отделно място за тях. Иначе отходната тръба предполагам е това зад вратата.
Теди всъщност има ли някакъв проблем с банята или не?

# 433
Банята е с прозорец. Душът ще е до него. Тук масово уредите са така и нищо им няма. Помещението става 6.60 кв.м. Освен това и ще шумоизолира много по-добре. Дори няма нужда да се пести място при тези размери.

# 434
Душ-кабината ще е на другия край на банята, затворена, т.е. няма да има пряко пръскане/заливане с вода на пералнята и сушилнята. И вентилатор ще си има, предполагам. И преди, и сега съм с пералня (сега и със сушилня) в банята, далече от душа, не се мокрят директно. В друго жилище пералнята издържа почти или малко над 10 години. И каквито и там аква-стоп механизми да има пералнята, да е в мокро помещение със сифон си е само плюс. Иначе тези "мокри" помещения от 1 кв.м. в ниша в коридора в НС са си чисто отбиване на номера, по мое мнение.

Общи условия

Активация на акаунт