Банята - тема 49

• 28 888
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
  • Plovdiv
Стени местихме вече и повече няма да разбивам. Тъпото е, че едва сега се замислих сериозно за подредбата, въпреки че от ден първи нещо ме човъркаше в тези мокри помещения, ама нали плащахме на архитект и човек се надява ……
Най-безболезненото - местим тоалетната с вградена структура Грое под прозореца и завъртаме душ батерията на същата стена. Душ кабина няма да слагам - гнусни стават, не се почистват добре. Ще сме с перденце вероятно - най - селско, но най- хигиенично, най - малко пречи.
Слагам примерна снимка.

# 436
Сложете параван, вече някой не слага душ-кабини.

# 437
Не знам, какво толкова му чистят някои на паравана. Моята вода е ръждива, и въпреки това, веднъж в седмицата, като вляза да се къпя го минавам с препарат и гъба, а през останалото време- само перо.
Преденцата се местят от движение,  мокри се и извън зоната, да не говорим, че се лепят за г#з@, баш когато не очакваш.

# 438
Щом сте решили. Те повечето хора казват, че баня правят на 15 г. Аз бих си я направила като хората.
За да изместите тоалетната под прозореца каналът как ще мине, нали се кърти стената, а и коляно трябва да има на 90 градуса, което не е ОК. Освен ако няма друг път за каналната тръба, ама на дали ще къртите замазка, пускате по пода и вдигате нивото на помещението.
Аз паравани си монтирам. Тези с покритие срещу варовик/капки лесно се поддържат. Признавам, че завеси не е моето, но много хора си ги харесват.
И влизаш и гледаш насреща тоалетната. Структурата ще има един ботур под прозореца и ще събира и прах там.

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 12:18 от drago_2008

# 439
Да уточня - като писах душ-кабина имах предвид душ-зона с паравани, това, което е на снимката и Драго описва. Онези готови структури като кабинка въобще не ги гледам, за мен са остарели като концепция и като дизайн.

Teddyy, помисли върху това, което Драго написа. Отходната тръба (канал) на мивка е едно, сравнително лесно се мести на съседни стени. Онази дебелата канална тръба на тоалетната чиния е проблемна за местене. Само си представи твърд отпадък как би се завъртял с поне 2 чупки на 90 и повече градуса и дали ще е ОК за оттичане. Ф-то, т.е. диаметърът е 110 мм. мисля, т.е. е с диаметър 11 сантиметра, в преградна стена, с чупките и наклона, няма как да я скриеш. Трябва да правиш куфар тип стъпало, за да скриеш тръбата. Грозно е, а и там също се събира влага/вода и потенциално мухъл, за допълнително чистене.

# 440

Помисли и за вариант да обърнете посоката на вратата – да се отваря навън. Тоалетната може да мине там, изглежда, че там някъде минава отходната тръба.
Срещу нея – мивката, която може да мине и на късата стеничка, както ще ви е по-удобно и мястото позволява.
Така в дъното ще остане достатъчно място, за да си направите хубава и голяма душ зона с правоъгълна форма и стъклена врата – сгъваема или плъзгаща, както ви хареса. Или пък без врата. Правото стъкло се чисти лесно, за разлика от извитите душ кабини.

# 441
Е, насреща не е, стои си кротко в ъгъла и все едно я няма.
Параван е по-красиво, докато е нов, после като започнат да пожълтяват уплътнения, магнити и т.н., не мога да го гледам. Моят беше с три вида пера.

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 12:39 от Чи лу

# 442
Моите паравани са на  15г и нищо им няма.А уплътненията на затворените кабини се сменят.(т.нар. пера).

# 443
Сменях ги, но първо се откриват трудно и всеки път давах по 100+ лв.
Всеки си намира, какво му е по-приятно за гледане или по-лесно за поддръжка. Казвам само, че може и със завеса, не е краят на света.
Аз на паравани, категорично не ща да слугувам, но пък често пера и гладя около 100+метра пердета и завеси.
Моите приятелки са потресени😂

# 444
Вече и аз съм в потрес 😅…

# 445
При параваните ползвам само набивно уплътнение за профила на стената. Струва около 5 лв. За момента не ми се е наложила смяна, а са минали 6 години.
Ето това визирам.

Имам и със статик, и врата, и хармоника, никъде не са сменяни и не са амортизирани. Купувам обковите и уплътненията от Дием в Люлин.

# 446
И моята мастър баня е като на Драго, с 2 паравана / един на дългата и един на късата страна/, даже нямам рамена горе да държат, ММ се замота, и започнахме да я ползваме така, та вече 3-4 години. Трябва да й сменим скоро силикона долу, този път ще ползваме черен.

# 447
Моите долу са само с един държач, за да минава водата от сухата част при нужда.
Рамо над 60 дори 65 см се слага за стабилност, иначе няма нужда.

# 448
Принципно да, но в нашия случай не виждам необходимост вече, а и си я ползвам аз.
В баня за под наем, даже и на 60см  сме сложили.
Моите бани са сухи, няма друг източник на мокреж, освен душа.

# 449
  • София
Аз, честно казано, не виждам нещо кой знае какво да се печели в тази баня с местене на тоалетната. Нито виждам особена нужда от паравани и пердета, но по принцип вратите на баните следва да се отварят навън по бдс.

Общи условия

Активация на акаунт