Банята - тема 49

• 28 836
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Аз сложих тяхна хармоника и хич не е зле, не остават капки.

Навън ли се отваря?

# 616
Може и в двете посоки да се отваря вратата. Снимката е за илюстрация. Зависи от мястото на къде ще се дърпа.

# 617
По спомен от един ваканционен апартамент - тези силиконовите уплътнители на вратата, може би се монтират в едната или другата посока според това накъде се предполага, че ще се отваря вратата.  На мен ми беше ужасно досадно да вляза в малка душ-кабина, да се забия в единия ъгъл така, че да може да се затвори вратата, да нацелвам улеите на силиконовите уплътнения. И накрая пак като изляза, пак става мокро от мен, защото тече вода от мен самата.

# 618
Ако се монтира перо вратата ще се отваря в едната посока, защото то я спира, но първо може да не се монтира и второ, то може да се обръща. Разбира се, man-darin-ka, при тесни пространства не е удачна вратата, то и затова писах, че само ако има място.

# 619
Във въпросния ваканционен апартамент душ-кабината беше в ъгъла, с 2 сгъващи се врати. Първо трябваше да съобразя накъде може да се сгъне, още повече, че беше с вкопано "корито". Та само навътре можеше да се сгъва, защото иначе опираше в задигнатата част на пода. Малка беше кабината - не съм я мерила, но сигурно около 70/70 см. (по спомен, разбира се) - ако се наведеш, д@пето ще се залепи за някоя стена. Laughing

Тази година, в друг ваканционен апартамент, душ-кабината беше много голяма, с параван само. И пак излизаше вода извън душ-зоната. Не чак да облива, но все пак достатъчно. И докато стигна до закачалката с хавлиите, най-малкото от косата ми се стича вода, така че задължително трябваше с моп да попивам, защото ме беше страх да не се хлъзна в локвите.

Скрит текст:
Аз съм от единиците въобще, в темата конкретно, които смятат, че банята е мокро помещение и не ме гони фикс идеята да обособявам мокра и суха част. В ситуация на преобладаващо много малки бани в България. Дори в един френски сайт за интериорни идеи точно това си пишеше - ако сте с малка баня, не е нужно да се стремите да обособявате зони, просто няма как да стане. За мен лично, ако пръска вода върху тоалетната, си е съвсем ОК. Ако вдигнеш капака, дори няма и особено да се намокри. А дори да се намокри - има тоалетна хартия, забърсва се леко и след 2-3 мин. е изсъхнало. Според мен, към шкаф с мивка би било разумно да се сложи параван, заради шкафа, естествено. А иначе - добър наклон към сифона, вентилатор и ми е достатъчно.
За добър наклон към сифона - там вече трябва свещ да палиш и да се молиш горещо да случиш на читав майстор. Open Mouth

# 620
  • В.Т.
Всяка баня е индивидуална и решения се вземат спрямо конкретната ситуация. Нищо не е на всяка цена и самоцелно. Планът на банята е такъв, че не тоалетната е до душа, а вратата и шкафа. Да, някой от ползващите излиза и от него капе вода, при останалите не е така./След сина ми има мокри следи и в коридора/. Целта ми е да създам условия за този, които иска да му е сухо, да има тази възможност. Simple Smile

# 621
Здравейте, банята е малко под 3 квадрата и мисля да не слагам параван. В темата бяха обсъждани завеси за баня от плат. Може ли да споделите къде да търся такива, от които сте доволни и могат да се перат?

# 622
Аз имам една баня правена в панелна гарсониера която е около 2 кв.,  нямам параван, моноблок на идеал стандарт, който вече няколко години се полива, както и шкафове на висота от пвц, няма засега проблеми. Заложих на хубав вентилатор и наклон разбира се. Показвала съм я преди години получи се много симпатично, ако беше по-голяма със сигурност щях да сложа параван, но това е положението, пак се ползва ежедневно.

# 623
За тоалетната предполагам, че няма да има проблем да се мокри. Но повече се мокри към шкафовете. Те ще са ПВЦ, но все пак.

# 624
На шкафовете от ПВЦ нищо няма да им стане, но не мога да приема идеята за баня без суха и мокра част. Миналата седмица бяхме на почивка в една вила с такава баня. Отврат е - къпеш се, после бършеш и пак всичко е мокро, не може следващ да влезе да се измие или да отиде до тоалетната...

Иначе при хубава душ кабина вратата се отваря навътре и не мокри, хавлията виси до вратата и си я вземаш само с едно пресягане, подсушаваш се вътре, после стъпваш на килимчето за баня и после в джапанките. И всичко е сухо.

# 625

Иначе при хубава душ кабина вратата се отваря навътре и не мокри, хавлията виси до вратата и си я вземаш само с едно пресягане, подсушаваш се вътре, после стъпваш на килимчето за баня и после в джапанките. И всичко е сухо.
И не само...
При достатъчен размер на пространството / поне 120 дължина/, дори да няма врата, не се мокри извън душовото пространство.
Такъв тип ползвам, вече доста време.
Всичко е в детайла.

# 626
Е, на мен пък ми се налагаше да бърша и с душ-кабина и само с параван (на голяма душ-зона).
И реших, че не е нужно да хвърлям излишни пари само, за да съм по модата, без за тези пари да получа нещо, което да ми спестява усилия.
С добър вентилатор и добър наклон се оттича и изсушава много бързо.
Ето снимки на голямата ваканционна баня, с голяма душ-зона, но въпреки това пръскаше навън и се мокреше и от мен, докато стигна до хавлиите (и докато се избърша). А вентилаторът не беше достатъчно мощен, очевидно, защото не се изсушаваше (вече забърсано с моп) достатъчно бързо.

Скрит текст:

Ето снимки и на малката баня, със затваряща се, но малка душ-кабина. И в тази баня се налагаше да бърша с моп, също не се изсушаваше след това достатъчно бързо. Наклоните извън душ-зоната не бяха направени добре на места, не се оттичаше вода иззад тоалетната.

Скрит текст:

# 627
  • София
Добре де нали е баня, нормално ми е да има мокро... Аз не се суша в зоната на душа, даже в банята не се... Пак ще намокря, ако иска някой да влиза дирекно след къпането на друг... Ами да си сложи джапанки...

# 628
Всеки си преценя Simple Smile

# 629
Като изляза от паравана стъпвам на кърпа на пода, която обира мокрото от тялото.Там са ми закачени и хавлиите.
Много ясно, че ако се разходиш след душ из банята, всичко ще стане мокро.
Имам паравани в баните и не бих сложила друго, ако имам възможност да избирам.Ако нямам е друг въпрос.Не ми харесва да са ми мокри мивки, шкафове или тоалетната чиния.
Никога не забърсвам с моп след баня, защото няма нужда, отникъде не тече вода към сухата зона.

Общи условия

Активация на акаунт