Банята - тема 49

• 27 931
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
  • София
И аз съм за първите плочки, идеални за стила👍

# 676
Сакън,  микроцимент недей!
Плочките са си плочки- първите! Heart

# 677
Вариант 3 е най- практичен. Обживян апартамент не може да е витринен. При N3 има място за сапун, шампоан и друга козметика, а плотът отделя шкафа от мократа зона и го пази.

# 678
  • Пловдив
Не бих си причинила черен смесител, освен ако нямате рутина и не го подсушаваха след всяка употреба. Но кефа цена няма.
Да, в Пловдив водата е проблем в този смисъл.

# 679
  • Варна
Red soul, плотът и мивката от вариант 3 и плочките от вариант 1. Много са шик! Защо не помислиш за цвят Brushed hard graphite на Grohe. Мисля че е по-модерната версия на черен мат.

AleksandraSa, разположението в банята е оптимално. Бих сложила дървесните плочки на пода, но без пода на душ пространството. Там да си останат бели. Каквото и да се случва с фугите, смятам че дървесните плочки са по-голямата беля. В един момент варовикът няма измиване изобщо. Може да заложите на епоксидна фуга в душа. Казват че поддръжката е песен. Аз още не съм изпробвала, но така ще го правя. Също дървесен шкаф над тоалетната.
А ако размислите за ваната - сложете един хубав голям плот / шкаф срещу вратата и един голям душ срещу тоалетната.
И последно - ще е по-добре ако рязаните плочки на стените са в долната част, а не горе до тавана, както са ви ги сложили в Джия. Така погледът ще се заковава на хубавите плочи, а парчетата ще останат под мивка, тоалетна....... Майсторите малко ще се дърпат вероятно, но това е само защото са свикнали по определен начин и им е по-лесно.

Последна редакция: сб, 06 сеп 2025, 09:10 от Lady April

# 680
Не, само пода. Дадох лампите и шкафа и плочките, които имам на chatgpt, но за последната картинка не ме разбра. Няма да има място на шкафа за поставяне на неща. Натуралии ме дразнят. Ще бъдат в шкаф и ще се взимат и поставят пак там.
Само за пода питам, че не мога да реша дали и с кои плочки да бъде, или да е с микроцимент.
Много исках черни, матови смесители. Тоя шкаф изобщо не ми се вързва с други.

# 681
  • Варна
Някой има ли ЛЕД огледало за баня - светещо с нагревател? Доволни ли сте? Осветява ли лицето добре или има нужда и от друга лампа около него? Опитвам се да си измисля осветлението около мивката и огледалото. Изборът на аплици с ip44 е доста ограничена. Замислих се и за такова огледало, но не съм сигурна дали ще ми е уютно с него.
И второ - има ли недоволни от линейните сифони? Попаднах на тема за обзавеждане във фейсбук и имаше много хора, които съжаляват. Искало се почистване през 2-3 ползвания на душа. Задръствали се, но не разбрах дали заради калпав монтаж или просто предразполагат. Моят точков го чистя 3-4 пъти в годината.

# 682
  • София
Имам огледало, +2лампи на тавана напълно достатъчно осветление ми е за нашата баня. Само от нагревателя очаквах друго... Ако го пуснеш преди къпане успява да задържи една зона неизпотена, но след това да изсуши, за да се видиш, загубена кауза... Мн слабичко и бавно. Но светлината, която добавя ми е напълно достатъчна. Но е таванните лампи са ни силни и ярки.

От линейния съм си доволна, мия си го редовно, както и точковия, не ми се е запушвал, но да кажем ги мия един път в месеца. Нищо сложно няма.

# 683
Два линейни сифона- чистя ги като мия банята.Не се запушват толкова често.

# 684
Имам линеен сифон. Налага се да се мие ваничката. Колко често не знам, аз го правя до 2 пъти седмично, като използвам вече употребените мокри кърпички от чистенето на кухненския плот.
Вдигам решетката, забърсвам каквото има и толкова. Отнема 1-2 минути. Но е хубаво да не се оставя сапунена пяна да клеясва във ваничката под решетката, а това се постига лесно - просто се помотавате още няколко минути под душа с чиста вода, може и да пръснете със слушалката.
Задръстване може да има от дълги женски коси, но то важи и за точковия сифон. Аз в такива случаи махам решетката и слагам една розетка на канала. И всичко остава в нея. Пак ми отнема секунди. А и същата розетка се слага и на точковия сифон.

П.П. За дебели косми може и да не се слага розетка, шарката на моята решетка ги задържа доста добре. Но тънката коса на дъщеря ми минава и тя се е налучила да си слага розетката.

Последна редакция: сб, 06 сеп 2025, 12:27 от Черна станция

# 685

И последно - ще е по-добре ако рязаните плочки на стените са в долната част, а не горе до тавана, както са ви ги сложили в Джия. Така погледът ще се заковава на хубавите плочи, а парчетата ще останат под мивка, тоалетна....... Майсторите малко ще се дърпат вероятно, но това е само защото са свикнали по определен начин и им е по-лесно.
Ей това, ми направи деня Stuck Out Tongue Winking Eye
Наистина,  не знам как може да бъде въпрос на обсъждане Smiling Imp ,разбира се,  при пишман майстори Rage

С линейни съм в 2 бани- е, не ги харесвам, но заради визията..

# 686
В линейните сифони има една ситна мрежа, моята е като кошничка, която се запушва бързо и е много дразнеща. Махнах я и вече не се налага да я чистя през ден. Преди това в същата баня имах обикновен точков сифон без мрежа и не съм имала проблем.
А за изпотяването - пускам духалка и не само на огледалото, а и никъде няма пара. В последните две бани освен, че имам контакт в шкафа под мивката, мебелистът ми направи и издърпващ рафт. Отварям шкафа и дърпам рафта с духалката, много е лесно и не ми пречи да я подритвам по земята, нито размотавам кабели, които да включвам и изключвам.

# 687
Само за пода питам, че не мога да реша дали и с кои плочки да бъде, или да е с микроцимент.

Наскоро и аз проучвах въпроса за микроцимента, но се отказах. Оказа се, че трябвало да се лакира отгоре, а след време лакът се напуквал и...
И заложих на сигурното. Simple Smile

# 688

Рязаните плочки винаги се слагат долу заради наклоните. Почва се от втория ред, като до пода се оставя по-малко от една плочка. И после се слагат плочките до пода, като се режат за да паснат на наклона на пода.

# 689
  • Варна
Задръстване може да има от дълги женски коси, но то важи и за точковия сифон.
Коса вкъщи след баня - колкото щеш. Наистина рядко се задръства точковия сифон и не се налага да го отварям повече от 3-4 пъти в годината.
Май ще си вкарам трън в гащите с линейния.

Общи условия

Активация на акаунт