Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 64

  • 74 795
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
  • Мнения: 3 392


Пиле със зеленчуци

# 331
  • Мнения: 151
Бърз неделен обяд  слънчев следобед момичета!

# 332
  • София
  • Мнения: 8 770
Мереленда, пържена ли е кладницата или на фурна?

# 333
  • Мнения: 12 773
Масло и малко зехтин в тигана, да не загаря. Може да мине и за печена в тиган.

# 334
  • София
  • Мнения: 8 770
Благодаря, ще се прави.

# 335
  • Мнения: 1 118
Marelenda, може ли рецепта за чушките със сос? Никога не ми се получават така на вид.

# 336
  • София
  • Мнения: 4 961
Може ли рецептата за фокачата?

# 337
  • Мнения: 32
Нисковъглехидратен сандвич

# 338
  • Мнения: 11 149

Лозови сърми с гъби и ориз и чеснов сос

Желирано кисело мляко с желирани ягоди

# 339
  • Мнения: 12 773
Marelenda, може ли рецепта за чушките със сос? Никога не ми се получават така на вид.
Скрит текст:
Всеки път правя различно, т.е., с различно месо, кайма, в случая смляна свинска плешка 500 г, 1/2 к.ч. ориз (чашата с вместимост 120 мл /малко ориз сложих, 1 и 1/2 ч.л. сол, по 1/2 ч.л. смлян кориандър, черен пипер и кимион и 1 ч.л. червен пипер, 1/2 глава лук нарязан на ситно и малко копър нарязан на ситно.
Задушавам си в 5-6 с.л. лука и смляното месо и като се раздроби месото добавям ориза, всички подправки, като накрая слагам червения пипер. Разбърквам и свалям от котлона.
Пълня пиперките/чушките- в случая 15-16 броя, но са малки, върхари и ми остана смес, която замина на сармички. Не пълня до върха, че да не избива пълнежа.
Слагам в тава, запушвам отворите с резени морков, или домат, понякога и с малко брашно. Пълня с вода, да покрива 2/3. Поръсвам леко с олио и слагам в студена фурна. Пека на 200 за около 1,5 часа. Водата извира наполовина, чушките се запичат.
Загрявам на котлона отново мазнина - 3-4 лъжици олио. Запържвам в него 1-2 скилидки чесън нарязан на ситно и 2 с.л. но не пълни брашно. Свалям от котона. Добавям към сместа 3 пълни супени лъжици кисело мляко, разбърквам. Добавям 2 жълтъка, малко сол, черен пипер и нарязан копър, пак разбърквам и със сместа застройвам соса за чушките, като взимам от тавата от водата, в която са се готвили, разбърквам и после сипвам соса в тавата. Връщам във фурната за 5-10 минути, или докато отново започне да се готви яденето и спирам вече фурната и готово.
С подправките е малко на вкус. И с брашното, да нацеля гъстотата, според останалата вода в тавата, защото всеки път в различна тава готвя, различно количество, но на око ги меря нещата.
Много обичам с такъв сос. Да топя, ама и да не е много рядък, че хляб заминава. Да ми мирише хем на чушки, хем да ми е млечен, хем чеснов Simple Smile

Може ли рецептата за фокачата?
Скрит текст:
Ето я: https://vkusenden.blogspot.com/2014/10/blog-post_26.html
Количеството тесто деля за две фокачи. Пълнежът импровизирам с налични продукти. Често правя тестото само с вода и не слагам мляко.

# 340
  • София
  • Мнения: 3 934
Пържолети



И гарнитурата (имаше и пържени пресни картофи с чесън и копър)

# 341
  • Мнения: 22 453

Грозна, но вкусна.

# 342
  • Мнения: 1 473
Неделното ни хапване:
Английска закуска:

В мрачното време и обядът ни е зимен,със Станимашки сармички и пържоли:

За десерт- цедено кисело мляко, ягоди, запечени орехови ядки:



Лека слънчева седмица!:cherry_blossom:

# 343
# 344
  • Мнения: 852

Неделният ни морски ориз, люти скариди и салата.

Общи условия

Активация на акаунт