Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 64

• 74 530
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Кулинарки, привет. Има ли някой навит да пробва една рецепта? По-скоро да я сътвори.

Може и да се намери, трябват повече подробности

Идеята е да се направят каноли с крем за диабетик - "кето" каноли. Кремът е ясен - извара, сметана и ядки. Но, нямам опит с такова тесто. Мисля си за тесто от моцарела, дали ще стане?

# 541
За кето вариант на каноли предполагам че ще трябва да заместиш захарта с подсладител и брашното с бадемово такова. Тук са дали някакъв вариант - https://queenketo.com/sugar-free-low-carb-sicilian-cannoli/

Няма сирене в тестото по принцип и звучи странно тесто с моцарела, може и да се получи но няма да има много общо с каноли.

# 542
  • Под сянката на разлистените кактуси
И аз видях няколко рецепти, с бадемово брашно са

https://sagarecipes.com/keto-cannoli-recipe/

https://ketopots.com/keto-cannoli/?epik=dj0yJnU9bTdWTHo4SERLSnpy … 0PUFBQUFBR2dfQlAw

# 543
  • София
Благодаря. Мисля си, че моцарелата ще го направи по-еластично. Ще пробвам и ще дам обратна връзка.

# 544
Моцарелата няма да се усвои хубаво от тестото. Освен глутен не знам какво друго би могло да даде еластичен ефект. Но звучи като интересен проект при всички случаи, любопитна съм какво ще се получи.

# 545
  • Някъде по Дунава
Днес имаме годишнина  с ММ и правих сладкиш с ягоди по рецепта на Бени. Той пълни заек, но докато снимам и го разряза.

# 546
Моцарелата няма да се усвои хубаво от тестото. Освен глутен не знам какво друго би могло да даде еластичен ефект. Но звучи като интересен проект при всички случаи, любопитна съм какво ще се получи.

Моцарелата се усвоява чудесно от тестото. Виж fathead dough. Едно от най-добрите кето теста. Жълта зряла настъргана моцарела. Ето едни кето бегъли с такова тесто

# 547
  • София
Проя

Мързеливи сарми под форма на кюфтета

# 548
Тази година люлякът около мен хич го нямаше, но открих мъничко на един храст и го включих в лимонадата.

Лимонада от бели рози, бъз и люляк

Разбира се и дежурната Лимонада от цветове бъз

Сорбе от бъз и лимон

Салата от репички, копър и магданоз

# 549
# 550
Изстрелвам манджата за отчет - Куркудена чорба, банички на тиган, катми без яйца и мляко, попара, панирани пиперки, жълти домати от буркан на салата, наденица, боб, реколтата ягоди на компоти и сладко и от снощи вкусно месно руло с картофено пюре.

# 551
  • При децата ми
Скромно от мен:

Палачинки.

Скрит текст:

Крем супа от зеленчуци и пилешко месо.

# 552

Риба

Макарони

# 553
Салата Нисоаз, все още без дресинг, всеки си слагаше сам

# 554
  • София
Любими спагети с 4 сирена (в Билла ги правят страхотно и често  си купувам за обяд, но у дома спагети почти не се приготвят)

Скрит текст:
ММ подходи с недоверие (по негова инициатива ги направих, т.к. имаше едно скъпо сирене за... изхвърляне. Беше много изненадан, че му харесаха- 2 пъти си сипва допълнително.

Общи условия

Активация на акаунт