Тотален срив на организма

• 1 247
  • 15
  •   1
Отговори
Здравейте,много ми е трудно и не знам вече как да постъпя.Пиша темата с надежда някой да ми помогне или поне да ми олекне.Преди месец бях с пневмония започнах да пия антибиотик,но се влоших,приеха ме в болница и там от лечението с венозни антибиотици и кортикостероиди получих разстройство,започнах да пия ентерол и омнибиотик 10 и строга диета.Нещата уж се подобриха със стомаха,но след като ме изписаха имах още 7 дена антибиотик левокса за опашка,от него явно стомаха ми се досъсипа,получих и вагинални гъбички.Продължих с пробиотици и диета само ориз,картофи,сухари,но в момента в който хапнех друга храна и веднага започваше разстройство и болки дори,отидох на гастроентеролог,пусна ми изследване за колостридиум и калпротектин.Колостридиума беше отрицателен,но калпротектина висок което било показател за възпалителен процес в стомаха или червата и започнах терапия с нов антибиотик за стомаха - метронодазол.Днес ми е трети ден и съм от сутринта със зачервено гърло,умирам от ужас ако трябва да пия още един антибиотик и да се върна в изходно положение.Чувствам се в омагьосан кръг от болест в болест,имунитета ми е сринат това е ясно и заради това,че не мога да се храня нормално не приемам достатъчно витамини и минерали.Да не говорим,че съм с тревожност и започнах да получавам ужасни паник атаки ежедневно.Моля ако някой може да ми каже как да се стабилизирам и да си помогна да се възстановя?

# 1
Метронидазолът е излишен. След подобна терапия с три антибиотика поне 3 месеца ще трябва да си възстановявате чревната флора с пробиотици и ензими, нужно ви е просто търпение, и консултация с читав! гастроентеролог. Вагиналната кандидоза също се лекува, в по-леките форми само с 1 бр. хапче.

За зачервено гърло никой няма да ви даде антибиотик, освен пълен некадърник. За паник атаките нямате ли терапия, видях в профила ви, че са от години?

# 2
Подкрепям, че метронидазолът е бил излишен.
Преди години преживях подобно нещо с разбиване на червата и стомаха.  Идете на читав гастро.
Аз се подобрих от много дълга диета тогава, като периодично имах влошавания. 1 месец е нищо работа. Правих гастро и колоноскопия, защото работата беше и повръщане, и кръв.
Няма да ви стане нищо на витамините и минералите. Хората с улцерозен колит ядат с години само ориз и пилешко. Вие дори месец не сте били на това.
Моята диета я направи тогава Гайдурков, но не го препоръчвам вече, защото изтрещя.
Яжте базовите неща и наблюдавайте коя друга храна ви понася в малки количества. При мен сурови моркови, цвекло бяха ок. Пробиотик също ще трябва един-два месеца.
Препоръчвам ви, ако нямате алергии у хистаминова непоносимост, да пиете бульон от сварени кости и месо.

# 3
За лчението няма да коментирам там води лекар.

Сега нека започнем с бульони - вариш месо с кокалите /свинско, пилешко, телешко, пуешко/, зеленчуци като лук, морков, картоф, праз, целина, по едно листо дафинов лист, три зрънца чер пипер и това на бавен огън да къкри в гляма тенджера под налягане поне 6 часа на ниска Т. После чакаш да изстине и пиеш бульончето.
Докато пиеш едното в тенджерата се готви следващото.
Вадиш по малко зеленчук и месце, пасираш и хапваш. Пасирано всичко. Стомаха щадим.

Захранването е като на бебенце. Всеки ден по една лъжичка повече. Всеки ден по един жълтък. Хляб без препичане. Плодовете варени - ябълка, тиква, сладък картоф.

По-късно банан.

НИКАКВИ домати, краставици и презни зеленчуци.

Пробиотик Прокомбо.
Естествени пребиотици - нарязваш ябълка и дюля на кубчета - слагаш я в тава и на слаб огън се пече, докато стане като кубчета сладко. Яде се по 3-4 кубчета около пробиотика.

Гастроентеролог.
Гаргата с вода с 1 с.л. оцет

Ако още кашляш мажеш гърдите и гърба с мед, отгоре вестник , потник, тениска, пижама и така спиш. Вади пневмония.

После за общо укрепване - ампули женшен, Хайди, добри витамини, добавки за стомах и черва.
Повече ви е дошъл антибиотика!

# 4
Метронидазолът е излишен. След подобна терапия с три антибиотика поне 3 месеца ще трябва да си възстановявате чревната флора с пробиотици и ензими, нужно ви е просто търпение, и консултация с читав! гастроентеролог. Вагиналната кандидоза също се лекува, в по-леките форми само с 1 бр. хапче.

За зачервено гърло никой няма да ви даде антибиотик, освен пълен некадърник. За паник атаките нямате ли терапия, видях в профила ви, че са от години?

Здравейте,благодаря за отговора. Имам терапия за паник атаките,но не е ефективна,особено сега. Наистина ще потърся по-добър гастро.А за гърлото се притесних да не би поради отслабения имунитет да се разболявам отново и организма да не може да се пребори и да стигна до поредния антибиотик.
Благодаря на Дъждец и the Дорис за изчерпателните съвети.Ще приложа всичко.

Последна редакция: нд, 13 апр 2025, 16:49 от northstar

# 5
Няма страшно! Дай прави днес гаргари с топличка вода и лъжичка ябълков оцет. Ако имаш хапчета за гърло. Не е нужно цяло да смучеш - малко смучеш и го плюеш. След 2 часа пак.

# 6
the Дорис, достатъчно изчерпателно е отговорила.
От мен "Супа "Моро”
https://ladyzone.bg/zdrave/koga-se-preporachva-supa-moro.html
Препоръчва се точно за такива състояния.
Паник атаките са се засилили от текущото ви състояние.

# 7
Случайно един от антибиотиците да е бил кларитромицин (Клацид или някой от заместителите му) ?

# 8
Случайно един от антибиотиците да е бил кларитромицин (Клацид или някой от заместителите му) ?
Да,първият с който се лекувах вкъщи беше клацид,след това в болницата със сулцеф и за опашка левокса.

# 9
Кларитромицин причинява псевдомембранозен колит и на това се дължат стомашните проблеми. Пробиотик ,метронидазол и смекта е стандартното лечение но все пак се консултирайте със специалист преди да приемате лекарства.

# 10
Включвам се и аз тук.
Миналата година преживях 2 коремни операции, 1 лапароскопска и 1 отворена. Още след първата почна разстройство, но не беше ужас и успявах да го контролирам с пробиотици.
Втората операция беше тежка, бях на венозен Метронидазол и Сулцеф 7 дни в болницата и получих най-бруталното разстройство през живота ми. Сулцефът беше причината, защото после се сетих, че и при първата операция ми вливаха същото. Както и да е, като ме изписаха се почнах яко с Ентерол и какво ли не, що-годе го овладях поне да стане до веднъж на ден, нищо че и аз бях на Левофлоксацин за опашка вкъщи. Той изобщо не ме разхлабва.
Сега, тук искам да отбележа нещо, понеже аз съм склонна към гъбички, не само вагинални, но и чревни, още в болницата им пропищях да ми слагат и антимикотик.
Няма да казвам как сега ми откриха един извънземен щам Клостридии и аз пия Метронидазол и умирам, но ще ти кажа следното, много вероятно проблемът ти да не е бактериален, а гъбичен, защото гъбите дават също разстройство и то е уау.
Сега с този АБ пиеш ли нещо против гъбки? Аз съм на Дифлукан през 3 дни. 1-4-7-11-14 ден.
Ако не са ти изписали много спешно взимай, защото дори и да не ти е от гъбичка разстройството - ще направиш вагинални такива от Метронидазола.
И като свършиш с цялата тая история - изчакай месец и пускай изследвания за всякакви гадории, бактерии, гъби, Клостридии в НЦЗПБ, там са най-добрите.
За диетата са ти писали вече, пробиотиците са задължителни.

# 11

Ако още кашляш мажеш гърдите и гърба с мед, отгоре вестник , потник, тениска, пижама и така спиш. Вади пневмония.

С тази част аз бих внимавал, особено ако има белодробни проблеми с хроничен характер. Аз съм астматик и преди години, когато го правих се задуших зверски десетина минути след като се намазах.

# 12
Здравейте отново,искам да продължа темата,защото наистина не знам колко може още човек да понесе . Приемам всякакви съвети или най-малкото ви благодаря,че ще прочетете.
След изпитите антибиотици и сринатия стомах,както писах ми се възпали гърлото и с компреси,гаргари и чайове успях да го задържа в едно положение,но нито минава нито става по-зле.
Същевременно продължавах да се боря със стомаха и в резултат на еднообразната безвкусна храна ми изчезна апетита,дори по-зле , на психическа основа загубих желание да се храня,а аз съм със силна тревожност и това ми дойде в повече. И това не е всичко, от днес съм вече с цистит и явно пак ще пия поредния антибиотик,който ще ме върне в началото на мъките . Не знам какво се случва с мен,непрекъснати инфекции,които водят до нови лекарства,до нови проблеми и психиката ми няма да издържи накрая за да мога да оправя тялото.
Кажете ми вие на мое място как бихте се справили.
То няма време човек да се подсили и физически и психически и колко може да се издържи така.
Мислех дори да говоря с имунолог,защо в рамките на месец аз получих пневмония, проблеми със стомаха,,гъбички,червено гърло и цистит. Толкова ли ми е слаб организма...? Сякаш цялото ми тяло се предаде ☹️

# 13
Е,  на първо време и при такова тежко поражение от антибиотиците, може да оправите цистита и без антибиотик.
На пазара има доста продукти с червена боровинка. На прах или хапче. На мен преди години ми е помагал Уpинaл. Продава се без рецепта. Купи си билката  "цариче" . Полезна е и за уроинфекции и за женски проблеми, става и за гърло, но трябва да се пие редовно и няколко месеца. После почивка. Пий много течности. Може с по няколко капки лимон изцеден вътре.
За нервите Билковият чай Лукчета - успокоителен, така се казва. Мен много добре ми действа. Ако не ти помогне, все е течност.
За по нататък, когато стомаха се успокои, пчелен прашец - много мощен имуностимулатор. Стига да нямаш алергии.
Също тинктура от прополис.
Важното при природните продукти е, че трябва постоянство и действат с натрупване.
Сега се сетих, не помня писах ли ти. Активен въглен е много хубав и естествен продукт за стомаха. Има го във всяка аптека.
Искрено ти съчувствам. Преди години и аз преживях срив на имунната система. Доста от нещата, които описваш са ми познати, дори болката в гърлото.  То е затворен кръг от всичко това спираш да ядеш, а от нехранене, съвсем заслабваш. Сриваш се психически.  Тогава имах късмета, заради кожен проблем, който се появи да попадна на дерматолог,  който се оказа лекар по призвание.След като ме прати на доста изследвания,  каза че първо ще засилим организма и се почна пчелен прашец, Мед орехи и лимон, инжекции Б12, билки. Чак след около 2 месеца почнахме основното лечение. Но аз  вече бях добре във всяко едно отношение.

Последна редакция: сб, 19 апр 2025, 05:56 от zavs

# 14
Е,  на първо време и при такова тежко поражение от антибиотиците, може да оправите цистита и без антибиотик.
На пазара има доста продукти с червена боровинка. На прах или хапче. На мен преди години ми е помагал Уpинaл. Продава се без рецепта. Купи си билката  "цариче" . Полезна е и за уроинфекции и за женски проблеми, става и за гърло, но трябва да се пие редовно и няколко месеца. После почивка. Пий много течности. Може с по няколко капки лимон изцеден вътре.
За нервите Билковият чай Лукчета - успокоителен, така се казва. Мен много добре ми действа. Ако не ти помогне, все е течност.
За по нататък, когато стомаха се успокои, пчелен прашец - много мощен имуностимулатор. Стига да нямаш алергии.
Също тинктура от прополис.
Важното при природните продукти е, че трябва постоянство и действат с натрупване.
Сега се сетих, не помня писах ли ти. Активен въглен е много хубав и естествен продукт за стомаха. Има го във всяка аптека.
Искрено ти съчувствам. Преди години и аз преживях срив на имунната система. Доста от нещата, които описваш са ми познати, дори болката в гърлото.  То е затворен кръг от всичко това спираш да ядеш, а от нехранене, съвсем заслабваш. Сриваш се психически.  Тогава имах късмета, заради кожен проблем, който се появи да попадна на дерматолог,  който се оказа лекар по призвание.След като ме прати на доста изследвания,  каза че първо ще засилим организма и се почна пчелен прашец, Мед орехи и лимон, инжекции Б12, билки. Чак след около 2 месеца почнахме основното лечение. Но аз  вече бях добре във всяко едно отношение.

Благодаря за отговора. Аз не съм сигурна стомаха ми колко е наред и не знам как ще му се отрази прополиса и мед и лимон с орехи ако щеш или дори червената боровинка(защото в по-високи дози пише,че предизвиква разстройство.За това не знам какво да приемам което хем да подсили имунитета,хем да не дразни стомаха  Sad и то става омагьосан кръг,как с тоя разбит стомах да подсиля имунитета.

Общи условия

Активация на акаунт