Как върви захранването - част 14

• 10 019
  • 289
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте,

Полинбг, ще ти споделя моя опит - и Алекс ми е отказвал пюренца , но винаги ги спирах и правех пауза за няколко дни до седмица. След това отново опитвах и така не се отказах докато не прояде с лъжицата убедително - сега хапва с апетит почти всичко. Само кашата му я давам със шише, защото нязнайно защо не иска да я яде с лъжицата.  Аз обаче започнах захранването със зеленчуково пюре, но кашата не я приема с лъжица, дори умираше от смях когато се опитвах да му я давам така...Simple Smile Опитай само пюре да дадеш без каша.
SVU_D за глутена - има плодови каши във бурканчета на ХИП , които са с глутен и можеш да го въведеш по схемата с пюретата- лъжичка по лъжичка постепенно. Също има и каши с глутен, които можеш да добавяш по лъжичка в млякото ако предпочиташ, а има и друг вариант със бисквитите Плазмон.

# 46
Здравйте и от мен Hug
Аз съм от опитващите да захраня Mr. Green , но за сега без успех. Мислех, че е готов за захранване, тъй като проявява интерес към храната ни, към питиетата, иска да опита от всичко и най- важното седи самостоятелно. И така реших онзи ден да дам тиква (на хип), но той я изплю цялата. Нищо не е стигнало до стомахчето, защото аз дадоха на върха на лъжичката и той го изплю. Днес пак реших да дам, но слопжих малко повече в лъжичката с надежда нещо да глътне и в резултат щеше да повърне. Въпросът ми е: Това означава ли, че още не е готов за захранване или просто не му харесва. Дайте ми идея с какво да започна, което повече се харесва от бебчовците, но и да е хипоалергично.
Благодаря!

# 47
добър ден, мами, записвам се засега само да следя, още не сме почнали да се захранваме

искам да питам обаче дали някоя мама има в излишък картофи/тиква/моркови домашно производство и дали е съгласна да ми продаде някой друг килограм? ако има - свиркайте на лични моля

# 48
Здравейте!
Ние с дребосъка от около месец се захранваме и всичко за сега е успешно, нямам откази.
Започнах направо с плодовите пюрета, защото имам опит с баткото.На него първо му предложих картофено и картофи и моркови - домашни.Като  за без опит те бяха лепкави, а аз категорично отсвирена.След това пробвах с плодови(чисто плодови) и се оказа, че  те ставали за ядене Laughing
Сега от около десетина дни давам и зеленчукови, но не съм заместила цяло хранене и не смятам да го правя.Предстои ни пробване на каша в следобедните часове(след седмица-две), а за месни и жълтък мисля да почакам още.
Големия син го захранвах по стандартната бг схема, като само жълтъка забавих с няколко месеца съвсем умишлено.Този път предпочитам по-късното захранване без замени, защото искам да кърмя по-дълго.
На Sladkish бих препоръчала безмлечни плодови пюрета, по-специално от ябълка или ябълка с втори плод круша, банан или само круша и банан. При баткото ябълката и банана и до сега са на почит. Но то зависи и от изхожданията.Ако е със запек няма смисъл от банан Wink
Успех!

# 49
Благодаря Polioto! Ще пробвам. Като купя ще дам и ще пиша дали има успех.

# 50
  • София
Привет! Тук се включвам за първи път. Мама съм на щерка на 6 1/2 месеца. Започнах същинското захранване преди половин месец и вече съм въвела много храни - оризова каша, каша от елда, морков, картоф, тиквички, коприва, карфиол, ябълка, круша, банан. Дали не засилих малко темпото? Давам три пъти на ден твърда храна по около 75 - 100 мл, като продължавам и да кърмя преди или след твърдата храна. Не е ли множко три пъти на ден? Бебка яде всичко което й предложа, но дали не й претоварвам стомахчето. До преди това беше само на кърма. Освен това ябълката и крушата ги давам сурови, настъргани на най-дребното ренде. От толкова много информация съвсем се обърках...

# 51
diman, кога успя да въведеш толкова храни за половин месец???? Май си плачете за алергия, а? И три пъти на ден по 100мл. за бебе на 6 месеца много беееееее Sick

# 52
Е 200-300гр на ден не е чак толкова много diman.На тази възраст бебето изяжда почти около 1000гр дневно.Ама в такъв случай като му е много просто ще намали кърмата.Един вид ще се замества кърменето и ще трябва да даваш млечни пюрета и каши.Не знам дали това искаш?
За разнообразието, май наистина си "засилила малко темпото".Можеш да му удариш една почивка. Wink
А сурови плодове мисля, че е рано да се дават.Изчакай още някой и друг месец.
П.П.Всичко това е мое мнение.Потърси и литература.И най-важното не се паникьосвай! Simple Smile

# 53
Здравейте  Simple Smile
Аз пак имам въпрос.  Embarassed
Като започна захранването, кога да започна да давам твърда храна по повече от 1 път дневно? И какво количество да давам първоначално след като въведа дадена храна? До годинка не искам да замествам хранене. Знам, че се започва на обяд. А след това? Съжалявам, ако вече е обсъждан въпроса. Не можах да намеря информация.
Благодаря предварително  Hug

# 54
Catty, щом не искаш да заместваш хранене първо предлагай кърмата и половин , един час след това давай твърдата храна. Количеството колкото на детенце му се яде. Моя бебок не яде повече от 60-70гр. пюре след като се е нацоцкал хубаво Blush Виждам, че сте на 5 месеца и мисля, че още е рано да яде повече от 1 път на ден твърда храна. Основното трябва да е кърма. Какво си въвела? Пюре - плод или зеленцук, каша? Сподели повече информация, за да получиш по-точни отговори.

# 55
Записвам се и тук.
Засега се захранваме по тази таблица с разстояние 3 дни между новите храни.
Нямаме отрицателни реакции до момента.  Wink

# 56
D3s, още нищо не съм въвела, само на кърма сме. Мисля да изчакам още малко. Ще започна със зеленчуково пюре. За момента събирам информация, защото ми е доста объркано, а с педиатърката не мога да се консултирам, защото според нея трябва да заместя едното хранене.
Чудех се колко време след като започна захранването, да започна да давам и втори път на ден твърда храна. А предполагам, че по-нататъка ще се появяват и още въпроси..  Simple Smile

# 57
Catty, аз лично започнах захранването на 6 и половина месеца с безмлечна оризова каша. Тя не води до алергии и е лесно смилаема - най-щадяща за крехкото бебешко стомахче. След това започнах първо със зеленчуците, после плодовете. Нова храна се дава до обед, в случай че детенце направи алергия, да можеш да реагираш адекватно и бързо. Можеш да въведеш каша или зеленчук - БАВНО, и след като си го давала 5-6 дни, най-добре седмица, да включиш втора храна, като изместиш първата примерно следобедно време. Да кажем: въвеждаш първо безмлечна оризова каша. След седмица започваш да я даваш следобед, а на обед включваш морков- пак БАВНО, с постепенно увеличаване на дозата. Изглежда много сложно и объркано, но всъщност не е. И аз отначало много се шашках, но благодарение на съветите, които получих тук се справих. А като започнеш веднъж ще се ориентиаш много бързо.
А за педиатъра....ами смени го! Детето е твое и ти ще прецениш кое е най-правилно за него.  Аз все още не замествам хранене, след годинка съм решила да го направя.

# 58
D3s, мерси за отговора   bouquet
Наистина всичко около захранването ми е много объркано и затова реших да започна по от рано да се подготвям. Исках да започна с оризова каша, но Ян е почти 9 кг. и май ще е по-добре да оставя кашите за по-нататъка ?
Значи първо въвеждам една храна около седмица и след това не прибавям към нея втора, а я давам в отделно хранене, така ли?

# 59
Catty, нямах това предвид!
Щом не искаш да даваш каша / макар, че от безмлечна оризова няма да напълнее / седмица след като си дала първия зеленчук прибавяш към него втори. Но винаги новата храна се дава с постепенно увеличаване на дозата. Аз като пръв зеленчук дадох морков, после морков с картоф, после картоф с тиквички...и така. А второ даване на храна през деня няма смисъл - 2 пъти зеленчук ли ще даваш? Като въведеш плод тогава ще имаш, на обед зеленчук, следобед плод. Дано не съм те дообъркала повече Hug

Общи условия

Активация на акаунт