Как върви захранването - част 14

• 10 019
  • 289
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте момичета,
и аз захранвам от едни такива 20 дена някъде. Почнах с плодовете и сега продължавам със зеленчуците. Исках да ви попитам понеже вече съм захранила нали може със зеленчуците малко по бързичко- не по 1-2 лъжички....че нямам нерви вече. То е ясно че тя няма да ги хареса, но колкото поеме ще й давам. И второто - някоя от вас успяла ли е да пасира ориз newsm78. Дали номера не е в по-мощен пасатор? /че ми се иска да давам след месец коприва и спанак с ориз/ baby_neutral

# 76
didiana, неееееее!!!
Започваш пак по същия начин 1-2 лъжички и постепенно увеличаваш дозата. Ама как за 20 дни успя да захраниш с плодовете??? newsm78

# 77
  • София
   Аз също им слагам лук, но не го махам, а си им го давам. Не пасирам нещата, ориза също само ги намачквам или ги нарязвам предварително на малки кубчета.

# 78
didiana, неееееее!!!
Започваш пак по същия начин 1-2 лъжички и постепенно увеличаваш дозата. Ама как за 20 дни успя да захраниш с плодовете??? newsm78
Mr. Green Ами тя много ги хареса и плачеше когато й ги дърпах. Затова първо дадох ябълка и захраних с нея, а после слагах по 2-3 лъжички от всеки нов плод в ябълковото пюре/него си го правя в къщи/. Така опита почти всички плодове. Аз хранене нямам намерение да замествам и давам по съвсем малко пюре всеки ден, колкото да свикне с друга храна освен кърмата. Нямаше никакви проблеми, а аз хапнах бая пюрета Joy. Значи ще трябва да процедирам така и със зеленчуците ама ще видя с какво ще заместя ябълката  chef

# 79
  • София
[ Значи ще трябва да процедирам така и със зеленчуците ама ще видя с какво ще заместя ябълката  chef

Най-добре към нея прибави картоф и така постепенно махаш ябълката,ние така проядохме картофа в началото без ябълка не го щеше.
Иначе за протокола ние продължаваме напред захраних и с глутен(сухар) сега и с масълце,че голям мерак има за солети,бисквити и хляб,лигите ще му изтекат като ни гледа милото.Чудя се с какво да продължа,може би с елда,с нея може ли да разнообразявам кашите,че сега ги замествам 1-2 пъти с ябълка(сурова) с АМ и сухар,много вкусно става,но да има разнообразие човека.И с какво да я давам,може ли чиста или с масло или АМ newsm78

Последна редакция: вт, 10 апр 2007, 16:19 от liani

# 80
Здравейте пак  Hug
Аз днес опитах да започна захранването и дадох домашно картофено пюре с малко кърма. Резултатът-отвратена физиономия и по-малко от половин лъжичка изядена  Crazy
Исках да ви попитам когато след няколко дни въведа и моркова как точно да стане това-към колко количество картоф колко морков да прибавя? Благодаря предварително.

# 81
Здравейте пак  Hug
Аз днес опитах да започна захранването и дадох домашно картофено пюре с малко кърма. Резултатът-отвратена физиономия и по-малко от половин лъжичка изядена  Crazy
Исках да ви попитам когато след няколко дни въведа и моркова как точно да стане това-към колко количество картоф колко морков да прибавя? Благодаря предварително.
Като на4ало искам да ти кажа наистина да въведеш картофа Peace.Т-е детето да яде въпросното картофено пюре.Така 4е не мисли от сега з а моркова защото няма да е "след няколко дни" NaughtyЕдва тогава прибавяш моркова към него( на око)..постепенно увели4аваш коли4еството на моркова.

# 82
  • София
Catty, пробвай да сложиш повече кърма, а пюрето наистина трябва да е гладко - аз го прекарвах през цедка. Но Яна имаше колики от картофа, както имаше и на 2-3 месеца, когато аз го ядях.
Доста бебета не обичат картоф, а и морковът не ни хареса отначало. Но виж тиквата е любима на повечето бебета, които знам. Бих те посъветвала да дадеш първо тиква и после морков.

# 83
Аз започнах с морков и Марти го хареса. Нямаше никакви проблеми. А картофа идва малко сух, наистина слагай повечко кърма!

# 84
 liani, спокойно можеш да даваш каша от елда, много е полезна.
Нашето захранване много зацикли нещо и направо незнам... Sick Rolling Eyes Не иска друго освен кърма и това е. Опитва 2-3 лъжички и сякаш не й харесва, започва едно въртене на главата, стискане на устата...А е гладна, после си суче хубаво, търси си гърдата. Кажете какво да правя, опитвам различни вкусове, но гледам да минават 3 дни с нова храна, така че не мога да предложа кой знае какво разнообразие, та да видя какво ще й хареса. Утре мисля да дам за пръв път месо, да видим...Оставих я ден-два само на кърма, после пак опитах и положението е същото. Успявам да набутам по 20-30 гр и край, не ще и не ще Crossing Arms, чака си цокането.

# 85
Ви ,
не бързай с месото, не е ли малко детенцето още? А и щом не иска да яде не го мъчи, щом си суче гладно няма да остане!

# 86
.....
А ако ръфнеш морков между другото също не се наяждаш нали Mr. Green Много е тъпо, според мен, туй че с плодовото пюре не се замества хранене, а със зеленчуковото се  Crazy

Тук по принцип казват, че зеленчуковото замества хранене чак когато бебето изяжда по около 1 пюре (190гр) с добавено рапично (или слънчогледово) олио. Или когато е с месо по-късно Peace

# 87
 D3s, трябва да почваме месото, защото хемоглубинът ни е 109, а и не е малко бебето на 7 м. и 10 дни.
Майра, права си, по принцип за да се замести хранене, трябва да се достигне определени количество.

# 88
Ви, не само количество, а и калоричност - чак когато има мазнина или месо е достатъчно калорично, за да замести хранене. Това е моето инфо поне от семинара по захранване тук Peace

# 89
  • София
a копривата от кога може да се дава?

Общи условия

Активация на акаунт