Промоции на книги - тема 22 - "Има ли заразени с „цундоку“?

• 7 422
  • 101
  •   2
Отговори
# 45
И аз озон ще прегледам, любимите.
Миж, кажи за този Маниак.

# 46
  • Бургас
Един съвет. Преди да купите нещо от Озон вижте в сайта на самото издателство. Аз установих, че искам няколко книги на едно издателство. Отидох на страницата им и там бяха повече намалени. За една книга обаче не си заслужава. Освен това и повечето издателства нямат възможностите за доставка на Озон.
Моето съм го почнала от рано, двете ѝ най-големи радости са да ѝ четем и да сме в гората.

Ами и ние започнохме от рано. Още не можеше да говори. Имаше една любима поредица книжки с капачета. Поредицата за костенурчето Франклин също му беше любима. Но след първи клас рязко даде откат Grinning

# 47
И моето дете много обичаше книгите.. Миналото време на глагола ми причинява изключителна болка и мъка... Той не лягаше без приказка, сам се научи да чете и четеше...докато спря Sad
Установявам, че в момента мога да кажа отново с голяма болка, че е функционално неграмотен. Чете, но не разбира прочетеното. Не може да отговоря на свободен въпрос..Изобщо много имам да работя с него..
Мъка ми е, ще се боря доколкото мога...
А не е като да няма примери вкъщи - и аз, и баща му четем доста.

# 48
Ама те децата са като хората - имат редуване на продължителни периоди, в които едни интереси изместват други. Това че в един момент рязко спират да четат за сметка на видеата, които са предпочитан и лесен начин да си набавят информация, не означава, че няма да се върнат към четенето. Малкият ми син в момента не чете нищо друго, освен книгите, които учат по литература. На неговата възраст 15-16 г. батко му и тях дори не четеше и отиде на матура по литература, като три дни преди това започна да гледа кои творби влизат в нея, за да се подготви, но сега е най-четящият човек, когото въобще познавам - постоянно носи книги от библиотеката в университета, купува си и ние също му подаряваме. Така че, бъдете търпеливи, децата, на които много са им чели като малки, ще бъдат четящи възрастни.
За да не съм само спам - възползвах се от намалението за Великден в Хеликон и ми дадоха талон за 10% намаление за сряда 23 април.

# 49
Orange дали ще имат намаление за Денят на книгата и намаленията дали са им за повечето книги? Трябва ми за книга на Виктория Бешлийска, а бяха намалени миналия месец там.

# 50
На мен слабост са ми Артлайн и кошничката ми е пълна, още не съм натиснала за завършване на поръчката, ама да видим до кога Joy
А малчуганите ми са с под 2 години разлика и сме "видяла жабата, че подковата коня..." щом единия чете и другия иска да се докаже, че може. За сега работи Sunglasses

# 51
  • Чукарландия
Забелязвам, че като цяло днешното поколение не чете. Моите синове (27 и 23 години) много обичаха да четат като малки, ама много. После спряха. Сега гледам, че интереса на големия се завръща, започнал е да чете и то ударно, но пък само фантастики и тем подобни. Има толкова стойностна литература, а той - фантасмагории... 🤣
Но каквото, такова. 🤗
Сега чакам и малкият да се освести! И да му дойде музата за четене. 😉

# 52
Много ме развесели анкетата в началото Simple Smile И аз съм в кюпа.
По нощите поръчах от Озон, но за детето - много обичам да му купувам и да четем. Моето е още малко и са му интересни, но и мен ме тревожи ще обича ли книгите като порасне. Времето ще покаже...

В Колибри също има доста приятно намаление - 30% на избрани заглавия и безплатна доставка.

# 53
Моят сега завършва 2.клас. Отгоре до долу шестици, но наистина ме притеснява това "четене с разбиране". Онзи ден се изумих, че не знае какво значи думата "ням" (Хитър Петър се престорил на ням). Отделно бисери от рода как "Хитър Петър скъсал на чорбаджията тениската" ...
Много, много трябва да чете..
Извинявам се за офф-топика, ама да си кажа мъката.

# 54
Моя е на 5 ,в рутината ни е да четем преди лягане,сега се отвори за приказки но когато го  питам  да разкаже какво е разбрал не може ..и аз снощи в късните часове си пуснах поръчка към озон ...

# 55
Моят сега завършва 2.клас. Отгоре до долу шестици, но наистина ме притеснява това "четене с разбиране". Онзи ден се изумих, че не знае какво значи думата "ням" (Хитър Петър се престорил на ням)....

На мен не ми изглежда странно, все пак до тази възраст имат по-ограничен речник и не мисля, че тази дума е много разпространена за да я знае. Колко пъти до 8г възраст ще се е сблъскал с нея, за нас изглежда лесна, но за децата не е така.

Моят син имаше един период около 4-6 клас в който беше започнал да чете книгите на Дейвид Уолямс за "Бабата бандит" и други, но после в 7 клас с гърча в училище спря да чете и така си остана. И до сега е натоварен доста в училище и няма време, когато реши да чете нещо то е манга, но и на това съм доволна.

# 56
Ориндж 🍊

# 57
Супееер, благодаря! Има месец на Orange Books - "Последните дни на нощта" - 9 лв., "Пурпур" 5 лв., книгите на Маргарет Атууд са по 5 лв. и други.

Последна редакция: сб, 19 апр 2025, 10:36 от anmasu

# 58
  • Чукарландия
Colibri

# 59
Сиела

Христос Воскресе!🌿

Общи условия

Активация на акаунт