Гражданска отговорност за Мпс с чужди номера

• 693
  • 8
  •   1
Отговори
Може ли да се направи ГО или международна застраховка зелена карта на автомобил с Турска регистрация на територията на България?

За сега направих зелена карта в Турция за 1 година но след 1 година не искам да ходя до Турция за една зелена карта.

Иначе знам на границата правят гранична застраховка но само за 3 месеца и общо макс за 6 месеца за 1 година.

# 1
Доколкото знам може, но цената е двойна или тройна.
Не може да минете технически преглед обаче.

# 2
Доколкото знам може, но цената е двойна или тройна.
Не може да минете технически преглед обаче.

Благодаря ви. Е да преглед само в Турция.

# 3
Когато живееш дългосрочно в друга държава си длъжен да регистриаш колата там и съответно да плащаш данъците там. 6 месеца мисля, че беше срока.
Така че смени номерата и няма да имаш проблеми със застраховката и прегледа.

# 4
  • София
Гранична застраховка се прави за автомобили, от страните членки на ЕС.

# 5
Може ли да се направи ГО или международна застраховка зелена карта на автомобил с Турска регистрация на територията на България?

За сега направих зелена карта в Турция за 1 година но след 1 година не искам да ходя до Турция за една зелена карта.

Иначе знам на границата правят гранична застраховка но само за 3 месеца и общо макс за 6 месеца за 1 година.
Зелената карта е вид сертификат, който показва, че имаш гражданска отговорност. Важното е да важи на територията на България. Това е единствения вариант за кола с чужда регистрация.
Ако пребиваваш повече от 6 мес. годишно в България трябва да пререгистрираш колата и тогава вече ще имаш гражданска.

# 6

Зелената карта е вид сертификат, който показва, че имаш гражданска отговорност. Важното е да важи на територията на България. Това е единствения вариант за кола с чужда регистрация.
Ако пребиваваш повече от 6 мес. годишно в България трябва да пререгистрираш колата и тогава вече ще имаш гражданска.

Благодаря ви да има и България.

Интересно ми е какво става например с украинскити и руските коли те не могат да се връщат в техните държави.

А пък се сетих и друго. Не и ли малко объркващо зелената карта ми дава възможност да стоя с колата 1 година а пък закона ме задължава да я регистрирам след 6 месеца ?

# 7
  • София
Украинските коли подават митническа декларация на всеки шест месеца, но се ползват със статут на временна закрила.
Всички останали следва да пререгистрират автомобила, след този период.
Много просто излизат и влизат.

# 8
Зелената карта е просто международно признатия документ, който доказва, че имаш валидна застраховка. Тя не ти дава никакви допълнителни права.
Ако пребиваваш дългосрочно, както си написал, то трябва да си пререгистрираш колата. Ако просто влизаш и излизаш от страната често, тогава не е нужно. Това е съвсем отделно от застраховката.

Общи условия

Активация на акаунт