Отговори
# 150
ГРИГ      smile3501 великолепно си се изказала!
Аз мисля по същия начин  newsm10

# 151
  • София
AngelEyes, поста ти ме разтрои и ядоса едновременно и за това  сядам да пиша,вместо да решавам листовки.... JoyНали ще оцениш "жертвата" и ще приемеш приятелски това, което искам да ти кажа?!  bouquet  Ти си събрала смелост да поставиш въпроса и аз ще ти отговоря със смелостта да съм честна в отговора си.Първо- надявам се да не си имала предвид моменти , в които си търсила помощ и съвет и да не си ги получавала !
Извън това, просто приеми че "живота" във форума не е много различен от реалния и тук също има интересни и не съвсем такива хора. Имаме и формални "лидери" и всички знаем имената им, но тези хора са заслужили "титлата" си с много време и усилия, които отделят за това място и вниманието на което се радват е съвсем заслужено ! Има и такива, дето са редовни, но ако постовете им касаят само собствените им изживявания и стандартните неща, през които минава всяко от децата ни- нали си съгласна че няма как да намерят отглас?!Не визирам теб-разбери ме правилно, просто конкретизирам типажи... Лично аз не очаквам внимание, когато споделя след консултация че бебето ми е здраво и дебелее в норма Wink
Колкото до това че не си от "сприятелените" мами, защото не може да идваш по срещи- не си права ! Има и други като теб, които са "самички" в градовете си - Благоевград, Търново, Стара Загора, Драгоман и т.н....Има мами, които дори не са в БГ , но не се чувстват изолирани, защото не са виждали останалите очи в очи. Не са изключение и софийски мами, кото имат ярко присъсвие тук, без да имат възможност да са редовни на сбирките.
Не можем нито ти , нито аз да се сърдим на онези, които и в живота и тук притежават магнетизъм, който ги прави предпочитана компания !
Има и друг тип мами, чието присъствие пак не остава незабелязано , но по други причини- "викат" на висок глас, спорят,налагат мнение, което е много лично и много събективно и дразнят с "компетентност", която е неуместна тук. Обикновенно форума ги "изхвърля" рано или късно и ако си спомняш- преди време имахме подобен случай.
Форума е "жив организъм" и не търпи нетолерантността и липсата на усет и такт. Нали не би се радвала да си "известна" по този начин ?!
За това приеми приятелски съвет и не се оплаквай от липса на внимание , а се опитай да бъдеш интересна и наи- вече полезна за останалите. Така се печели обич и пуполярност не само в И-нет пространството, но и в живота....
И имай предвид че никой тук не е забравил, че си с нас от самото начало, че те ценим, обичаме и подобни забележки от твоя страна ни натъжават и обиждат !/ или поне мен/
Целувки и не се сърди , защото от сърце се надявам така да съм ти по- полезна, отколкото просто да те успокоя !  bouquet

Peace Браво Григ, напълно съм съгласна с теб. Никой тук не действа умишлено и всеки един от нас е бил пренебрегван в даден момент. Но какво пък, който се сърди губи. Всеки прави своя избор Naughty
Веси, много сте пораснали, браво на вас.
Дени, благодарим ти мила, че жертваш от собствената си почивка, за да ни разведряваш  Hug  bouquet
Мина, стискам палци Peace
Карил, наистина няма ли на кой да оставиш Дани, докато се фризираш newsm78
Всички ноемврийчета са супер сладки бебчета. Моля и аз да ме извините, ако не съм го споменала за всяко бебче, чиято снимка съм видяла тук във форума. Ама вие си го знаете това Peace Mr. Green

# 152
  • София
Здравейте мацки и не се сърдите както са казали повечето на всеки му се е случвало да не му се отговори! Обаче аз сега много държа на отговор - Елимира кажи моля те какво е това чайче на Хип за разхлабване да го купя, че и Миташки е вечно запечен днеска му е пак трети ден. Неще да дриска това дете и това си е. Правеше го като му давах сок от круши, но последният път така го заболя коремчето, че повече нищо не давам.

За ядро и аз не мисля, че има такова и аз подобно на Цвети откакто съм родила не съм виждала мамите, с които се събирахме, изключвайки комшийките от Дианабад, но това е. А близки сте ми всички - спомням си как с някои от вас чакахме да родим (Софи, Мина, Пам, Бимба... (по този повод къде ли се губи тя newsm78)и всеки ден се проверявахме дали сме на линия. Григ пък каза, че няма да влиза докато не роди.

Аз например не честитя месечинки. Ами струва ми се излишно, тъй като всеки ден има бебенце, което пораства та затова и съм решила, че ще честитя рождените дни на малките мушмороци направо.Иначе всичките ни деца са хубави и сладки - едни малки душички!

Е това е много се отплеснах и аз, но използвам намалението докато малкият дреме.

П.С. Мина стискам ти палци Praynig

# 153
Мама МОНИ , искаш отговор - давааааам. Чайчето на Хип се казва "Детски чай" 200гр. гранулиран с билки. Артикулният му номер е UA3755. Аз слагам по една лъжичка във водичката на Анито / 150 гр./ Дано ви подейства  Peace.

Мина, силно се надявам да нямаш повод да се притесняваш  fingerscrossed.

# 154
Ейнджи, що се обиждаш, бе жена... ooooh!няма смисъл ...да не мислиш, че съм ползвала островната почивка от нагарадата ми за "НАЙ - ЗАБАВНА мама"... JoyНие тука всички те обичаме и уважаваме, защото си част от нас от самото начало...Е, понякога не влизаш често, но това е въпрос на възможност..пък и на мания.. hahahaАз лично НЕ отговарям на постове или въпроси на мами, когато не съм компетентна или когато въпроса започва с "случвало ли ви се е ...", а на мен не ми се  е случвало..ДА речем, пита мама - спомням си КЛЮКИ - Ивко лежал в кошарата извит "на мост", и тя питаше ..има ли дете дето да стои в тази поза...МОЙТО - не стои, и аз НЕ СЪМ И ОТГОВОРИЛА, НО това не значи, че не си спомням нейната тревога...СЪЩО НЕ ОТГОВАРЯМ И НЕ СЕ ВКЛЮЧВАМ В КОМЕНТАРИ, когато са дъвкани, дъвкани, та честно казано ми е дошло до гуша..да пиша, такава за мен е    Laughingтемата със секрета в нослето, със съмнение за стафилококи.., всеки път пиша за АНАСТА ООД ....и на дълго и широко обяснявам как близничките са били с такъв проблем...и пр. и пр. За коментарите за снимки или отзивите от консултациите на другите бебета, почти не пиша, защото за мен е достатъчно да видя, че бебето е в норма, а аз това го следя.., и ми се струва излишно да казвам всеки път...Я каква е хубавица, или ..Я, какъв юнак...ЗАЩОТО АЗ ТОВА ГО МИСЛЯ ЗА НАШИТЕ ДЕЦА!! ЗА ВСЯКО ЕДНО ДЕТЕ!! ЗАЩОТО СА ИЗСТРАДАНИ, ЖЕЛАНИ, ЧАКАНИ!!!!!!
АКО съм обидила, или пренебрегнала някой, СЕГА се извинявам, но аз наистина нямам предпочитания към някоя от вас, ...е Mr. Greenимам слабост, към някои мами, ..да не говорим че даже не са от София... Mr. GreenПросто така - чувствам си ги близички Mr. Green

# 155
Elimira, за малко си изпуснала номинацията за най-авнгардно захранено бебе Joy  /смешно ми е, но и аз съм изпадала в подобни ситуации и с двете и винаги съм съжалявала в такъв момент, че не съм Шива Mr. Green/

vesi1, направо ти съчувствам като си представя какво готвене ще пада, като порастнат "малките" мъже. Не, сериозно, да са ти живи и здрави едрогабаритните мъже и по-малко да те ядосват !

мама Мони
, и аз тия дни си мислих за Бимба...къде за чезна таз жена, що не се обажда... newsm78

Сега аз искам да се оплача - в групата на Марена постепенно се разболяват децата от варицела и тази карантина наистина може да продължи до юни  Sad а на мен ми е супер терсене така да не ми се прибира детето в къщи  newsm45 Стигнах до там да се моля Марена да се разболее по-бързо, да я изкара тая щарка и да си я прибираме.....чудя се вече с кое детенце да я накарам да се наплюе, че да се зарази  Embarassed

Минаfingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

# 156
Добър ден мами-сладурани!  Simple Smile

Тази сутрин успях да излъжа Теа  newsm53 Още докато се размрънкоти и не се беше разбудила и бутнах бибата в устата и докато се върна от тоалетната вече спеше.И така до 8.30  #Crazy Татито вече се беше притеснил, че ще тръгне за работа, а тя още ще спинка и няма да си поиграят.

Ейнджълайс, не тъгувай мила.Не мисля, че някой тук игнорира другиго нарочно.Просто понякога така се случва.Аз самата, когато съм пропуснала няколко страници и като започна да наваксвам с четенето, после забравям някои неща, които съм искала да напиша на мамите.Аз самата също съм задавала въпроси и никой не ми е отговарял, но не се чувствам игнорирана.Цвети е права в това, че не толкова срещите, а редовното писане във форума правят хората по-близки.Има хора, които не съм виждала на живо, но все едно ги познавам от години.Аз ви обичам всички и се извинявам, ако някога съм пренебрегнала някога.Не е било нарочно.

Blag, много сладичка ти е бебката.Да ти е жива издрава  Hug
Деничка, благодаря ти за всичко, което правиш за нас тук и за това, че намираш време за сметка на почивката ти.
Карил, няма ли във фризьорския салон кой да подундурка Дани  newsm78 Обикновено има по някоя какичка, която няма работа в момента и може да позабавлява бебо  Wink
Ели, ама тя много бърза Анито бе  #Crazy Олеее, добре че не се е захранила  smile3556
Весе, искаш или не миличка с тези среднощни постове те номинирам за "най-къснолягаща мама"  thumbsup
Гадамер, браво на Емката  smile3501

Аз днес май ще джитна с Теа и Мегито(това е моята кола, кръстена така, защото е Меган  Joy) до МОЛ-а.Доста е ветровито и май не е много за дълги разходки

Целувам ви и ви желая лек ден!

# 157
ЗДРАВЕЙТЕ МАМИ СЛАДУРАНИ !!!!!  bouquet Mr. Green
Гледам , че рано сутринта сте се нарамили като бригадирси колички , ха ха ха ха Mr. Green
на обидчивите , простете ! аз например трудно запомням имена ( от малка съм си така , грешка в РАМ паметта предполагам) , ама до сега никой не ме е наковал за това Simple SmileЗнайте , че ОБИЧАМ ВСИЧКИ ВИ И ВСЯКА ЕДНА ОТ ВАС Е ВАЖНА ЗА МЕН ПО СВОЕ МУ Simple Smile)))))))))))))
Сега по същество : Първо да поздравя празнуващите днес месечинки   bouquet
Второ : Карил безкрайно ти благодаря , че днес ще поемеш грамототе ти   bouquet
Аз от вчера имам безумно много работа и чета на верев , като остане време .
Четох някъде нагоре , че някое от бебетата ни не е яло 15 часа . Може да са зъби. Мишо яде като възрастна ремсистка , много го дразнят. Но все пак смятам , че трябва да се КОНСУЛТИРАТЕ С ЛЕКАР ! Вероятно не е нищо обезпокоително  Wink
Цвете дерзай ,сестро!Аз като знам всяка година кикириндясвам около РД на Мики , голям зор ми е ( особено с подаръците )
за номинациите за най-късно лягаща , шъ мъ прощавате , ама не съм за групата ... Аз си лягам късно поради други причини . Апропо вчера се оплаквах от татито , ама като се върнах ... майко мила  #Crazy luvbedВече няма да го пускам в залата  LaughingГолем тигър съм имала , ха ха ха ха ха Simple Smile))))))))))))))))))))))))

И за сега е това , много цунки на всички !!!! Heart Eyes

http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2513211

снимка на майката ми с кандидат бащата ми ливанец Mr. Green от РД-то ми Simple Smile)))))))))))))))))
Аре вече чао ! smile3534

# 158
Grig, много добре си го изказала.. изцяло те подкрепям.
AngelEyes, почти всеки се е чувствал пренебрегнат понякога. в това число и аз.. ама много В.
Важно и ценно е прекрасното отношение на най-близките които обичаш,... мнението и отношението на всички останали е пожелателно, но не задължително.

# 159
Айде да ме светнете кои мами представляват "ядката"? Стана ми интересно....

# 160
Айде да ме светнете кои мами представляват "ядката"? Стана ми интересно....

Ядката са тия, дето се ЯД/к/осват повече... Joy

Все забравям да ти пиша - беше казала, че бебчо има мераци за седене /или по-скоро няма мераци за лежане/. И Ваяна е така. Ако я оставя, ще си стои в коремна преса половин ден. И в тази връзка, бах си говорила с разни приятелки с по две деца и всичките ми споделиха, че вторита са някак си "по-жилави" - по-рано прохождат, по-въртеливи, по-шугави....явно ще трябва да се напасваме по тях. Аз Ваяна я слагам в леееекичко поседнало положение в шезлонга и тя е много доволна. Laughing

# 161
  • Отвъд алеята зад шкафа
Много мерси на всички, които честитихте сутрешното постижение на Ема   bouquet

Забелязвам, че все повече бебета започват да стават начесто през нощта - на мен ми казаха зъби, но ако наистина са колики? Дали пък да не й бутна на Ема малко Еспумизанче. Тази нощ направо ме побърка, ставане през половин час.  #Crazy е, опитвам се да приемам нещата спокойно, стискам зъби и си казвам, че е за малко  Praynig

Цвети какво става с твоя изпит - кога ти е датата за кормуване?

# 162

Тази нощ направо ме побърка, ставане през половин час.  #Crazy е, опитвам се да приемам нещата спокойно, стискам зъби и си казвам, че е за малко  Praynig

За малко ли  #Crazy? Така сме от 3 седмици. Не издържам вечееееееее   smile3514...

# 163
А, мерси за отговора.
Аз не смея още да го оставям полуседнал. Като се заинати много и се разнасяме. Кръста не си го чувствам, че малкия е над 8 кила (скоро трябва да го изтегля!), отделно че си имам и проблеми в тая област....баткото също ревнува като нося малкия и после трябва и с него да се поносим и погушкаме ( а той е над 15!). Ама....ще почакам да стане на 5 месеца и нещо и тогава ще го слагам леко повдигнат.
Мисля да си обърна количката и бебо да си я ползва в летния и вариант. То и коша в зимен вариант му окъся . Имам Даяна на Кенгуро, дето е абсолютно същата като Пукитата на Чиполино.

Има нещо вярно в това че вторите деца са по-жилави.
Третите какви ли ще са ?

# 164
Мацки, дето децата ви стават начесто по нощите...опитайте да спинкате с тях, само за известно време. Така и вие ще си почивате повече, и малките ще спят по-спокойно.
Повярвайте, това е изпитано с големия ми син, той се будеше така до 7-8 месец. Като спяхме заедно беше по-спокойно и за двамата.
Само предлагам, сега да не ми скочите.....

А, за ядката - още чакам някой да ме светне, изключително съм любопитна кои са неформалните лидери на ноемврийската групичка.

Общи условия

Активация на акаунт