Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Добре дошли в кухнята на Джемма

  • 447 380
  • 206
  •   1
Отговори
# 45
  • Балчик
  • Мнения: 8 489
Мързелив тутманик

1 коф кис.мляко, 2 яйца, 1 ч.л сода, 1 ч.л сол, натрошено сирене, брашно до тесто, малко по-гъсто от кексовото. Пече се в намазана тава и загрята фурна на 200 гр

Последна редакция: сб, 11 яну 2014, 15:13 от Джемма

# 46
  • Балчик
  • Мнения: 8 489
Бирени вафли

2 яйца
2 чаши бира
1/2 ч.л сол
1/4 чаша олио
1 ч.л сода
2 1/4 чаши брашно
захар по желание за сладки вафли

Последна редакция: чт, 05 мар 2009, 23:59 от Джемма

# 47
  • Балчик
  • Мнения: 8 489
Сладолед "Пъпеш"
Източник : www.kuking.net

3 яйца
300 мл сметана
150 гр захар
1/2 пъпеш

Жълтъците се разбиват със захарта, прибавя се сметаната,белтъците на сняг и пасирания пъпеш. Замразява се.

Последна редакция: пт, 06 мар 2009, 00:02 от Джемма

# 48
  • Балчик
  • Мнения: 8 489
Орехова торта

I блат:
5 яйца, 1 ч.ч. захар, ч бакпулвер, 1,5 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. смлени орехи. Пече се при 180 гр, разрязва се на 2.

II блат:
5 яйца, 1ч.ч. захар, 1 бакпулвер, 1,5 ч.ч.брашно, 4-5 с.л какао. Изпича се също при 180 гр и се разрязва на 2 части.

Сироп:
2 ч.ч захар, 3 ч. ч. вода, ванилия

Крем:
250 гр масло
сварен пудинг- 500 гр мляко, 1/2 ч.ч захар, 1 пак.пудинг на прах
200 течен шоколад.
Разбива се маслото до побеляване, прибавя се лъжица по лъжица пудинг от пудинга и течния шоколад.

При сглобяването на тортата се редуват орехов и какаов блат.

Зеленият крем за украсата е маслен.

Последна редакция: пн, 26 мар 2007, 19:47 от Джемма

# 49
  • Балчик
  • Мнения: 8 489
Калии

2 яйца
2 кафени чаши пудра захар
ванилия
брашно до гъстота малко по-гъсто от кексово тесто

Разбиват се яйцата със захарта и ванилията, прибавя се брашното. С чаена лъжичка се слага на разстояние от тестото в намазана тава или върху пекарска хартия. Пече се на 200 гр до бледорозово. Докато са горещи бързичко се слепват с пръсти в основата, за да се получи калийка. Малко е въпрос на навик, горещо е , но се свиква. Затова не печете голяма доза наведнъж, ще изстинат и се втвърдяват, а тогава не могат да се слепят- чупят се.

# 50
  • Балчик
  • Мнения: 8 489
Сватбени сърца

Нямам специална рецепта, ползвам маслено тесто, малко на око.  Примерно 2 яйца, 1 пак масло, 1 чаша пудра захар, ванилия и брашно. Половината от тестото се оцветява в розово. Изрязват се сърца,на които се правят дупчици ( аз ги правя с капачка от флумастер) пекат се при 200 гр. На розовите сърца се пише буквата на булката, а на другите- на младоженеца с клечка за зъби, като периодично се потапя в гъстияка смес от какао и вода . Две по две се завързват сърчицата с панделки или тюл.

# 51
  • Балчик
  • Мнения: 8 489
Сладкиш "Хрус-хрус"
http://www.kuharka.ru/viewtopic.php?...sc&star t=360

Смесват се 375 гр зърнена закуска с мед и 400 гр печени семки без шлюпки. Разтапят се 200 гр масло и 850 гр лакта бонбони, всичко се обърква много добре и се изсипва в постелена с хартия тавичка. Притиска се леко и се оставя да изстине. Реже се на малки квадрати. Много е сладко, буквално за по една хапка трябва да са парченцата.

# 52
  • Балчик
  • Мнения: 8 489
Торта "Трюфел"
Източник: http://www.kuking.net/my/viewtopic.php?p=684209#684209
http://www.gotvetesmen.com/recipes/categories/DESSERTS/Cake_glaze/recipe_109.php


Последна редакция: пн, 26 мар 2007, 20:12 от Джемма

# 53
  • Балчик
  • Мнения: 8 489
Бонбони "Божествени трюфели"
Източник : www.kuking.net

Разтопяват се 200 гр бял и 200 гр кафяв шоколад, 50 гр масло. Кипва се 150 мл сметана и 1-2 с.л ликьор. Всичко се разбърква до еднородна смес и се охлажда, правят се топчета, които се овалват в какао. Много са вкусни.

# 54
  • Балчик
  • Мнения: 8 489
Щоколадови кексчета

1 коф. кисело мляко, 1 ч.л сода, 1 чаша захар, 1/2 чаша олио, 3 с.л какао, 2 чаши брашно. Всичко се разбърква, изсипва се във формички и се пече. Вече изпечените кексчета се поливат отгоре със следния шоколадов сос:
1/2 пак масло, 2 с.л какао, 3 с.л вода, 2 с.л захар. Всичко се слага на котлона да заври.

# 55
  • Балчик
  • Мнения: 8 489
Хлебчета

Не помня от къде съм взела рецептата, ако някой си я познае- да се обади. Цитирам думите на автора:

2 яйца
200 мл пр.мляко
о-о 650 г брашно
1 ч. л. захар
1 ? ч. л. сол
80 г масло, разтопено
2 ч. л. суха мая
1 жълтък или 4 с. л. пр.мляко за намазване (по желание)

От всички продукти замесете тесто, ударете в масата няколко пъти и оформете о-о 20тина хлебчета. Подредете ги в намазана с масло тава, дори и да са наблизо не е проблем, покрийте ги и оставете да втасат. Намажете и печете в загрята на 220° С фурна за 15-18 минути. Извадете и охладете на решетка, след това ако са залепнали ги разделете.
Тестото може да се замразява.

Последна редакция: пт, 06 мар 2009, 00:06 от Джемма

# 56
  • Балчик
  • Мнения: 8 489
Мелчета

1 яйце, 250 мл прясно мляко, 1 пак.суха мая, 1 ч л захар, шипка сол, 1 с.л олио, 600 гр брашно.
Замесва тесто , аз меся в хлебопекарната. Оставя се да втаса. Разстила се на правоъгълник, маже се с олио и се навива на руло. Режат се парчета, не много дебели. Обръщат се с разреза нагоре, оставят се да втасат и се пекат. Заливат се със сироп от 2 чаша вода и 1 1/2 захар.
Аз в средата сложих коктейлни черешки.

# 57
  • Балчик
  • Мнения: 8 489
Миди в ароматно масло

1,5 кг миди се заливат с 100 мл бяло вино, слага се копър, дафинов лист и черен пипер. Варят се под капак 3-5 мин. Отделя се едната половина от черупката, подреждат се в плато и се заливат със смес от 200 мл зехтин, счукан чесън, 1/2 ч.л сол, 1/2 ч.л черен пипер, 2 с.л магданоз.

# 58
  • Балчик
  • Мнения: 8 489
Миди с ориз

Запържва се една глава лук, нарязан на ситно, прибавя се измитият ориз-1 ч.ч, слагат се добре измитите и почистени миди, залива се с 4 ч.ч вода и се вари на бавен огън или се слага във фурната , завито със фолио.

# 59
  • Балчик
  • Мнения: 8 489
Лаваш II вид
Източник : www.kuking.net

2 чаши кисело мляко, 2 с. л олио, 2 ч.л сода, 2 ч.л сол, 4 ,5 чаши брашно. Замесва се тесто. Разделя се на 8 топки. Разточват се тънки питки и се пекат в загрят, напълно сух тиган. Още горещи се намазват с масло.

Общи условия

Активация на акаунт