Инсиминация

• 610
  • 27
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
Здравейте има ли случаи сред  вас на цветна бременност или извънматочна бременност след инсеминация?

# 1
  • София
Цветна бременност няма. Има кървене по време на бременност и причините за него могат да са всякакви. Случаите с "класическа зцветна бременност" - т.е. РМЦ на обичайните дати - са изключително малко.
Извънматочна бременност може да има при всеки начин на забременяване - от естествен, през инсеминация и до ин витро.
Какво конкретно те притеснява?
Лекарят ти какво казва?

# 2
Нищо не ми е казано ...пред втора инсиминация съм ...исках просто да знам...може би всичко премислям ...чудя се ...защо на мен ...защо не се получава....ами ако стане нещо такова...

# 3
  • София
Не мисли за "ами ако". Това е вредно за психиката ти. Запази спокойствие и вярвай, че ще стане, когато е писано. Останалото не зависи от теб, нито от лекарите.

# 4
Знам,че всичко е Божа работа...ти вдъхваш кураж ...благодаря ти 😊

# 5
Аз не знам какво е но вече 6 дни идва кафяво по малко ме цапа ? И не знам съмнявам се за цветна брменост как да разбера ?

# 6
  • София
Марешка,
Както написах, цветна бременност няма. Ако си бременна и кървиш, иди на лекар. Ако ти закъснява, направи тест. Независимо дали си бременна или не, при зацапване направи консултация с лекар, защото никое кървене извън менструацията не е нормално.

# 7
  • София
Абсолютно както Fever Ray казва, няма такова нещо като цветна бременност. Кървях от самото начало чак до 25 седмица, тъй като си имаше причина. Винаги има причина.
Марешка, отиди на лекар задължително. Може да е нисък прогестерон, може да е отлепване, отиди!

# 8
Писах на докторката и ми каза че ако няма. Болки не е притеснително и че няма много кафяво ?

# 9
  • София
Надявам се, че не е същата лекарка, която при положителни тестове твърдеше, че са отрицателни и ти беше изписала лекарства за предизвикване на овулация.
Ти беше пила лекарството, доколкото помня. Отиде ли след това да обсъдиш възможната вреда с лекар?
Колкото и да е малко кафявото, в твоята ситуация не бих била спокойна.

# 10
Казаха ми да пия и дуфастон пия и фолиева киселина

# 11
  • София
Дуфастон без преглед?

# 12
  • София
Не отговори дали е същата лекарка, която при 2 положителни теста твърдеше, че не си бременна и ти беше изписала кломифен цитрат.
Как така сега пък ти дава дуфастон, без да е видяла вътрематочна бременност и без да ти е изследвала прогестерона?
Кои ти казаха? Лекарката или друг човек?
Ти изобщо ходи ли при друг лекар, както те съветвахме миналата седмица?
Повтори ли кръвния тест?
Да не би да се самолекуваш?

# 13
Докторка от Селена ми каза ? Да пия дуфастон

# 14
  • София
Това същата лекарка ли е, която твърдеше, че не си бременна и ти ходи ли на преглед след това отново?

# 15
Не е тази която ми каза за отрицателните тестове говорих с д-р Ковачева

# 16
  • София
А изобщо беше ли на преглед, ехограф...?

Виж, това, че не казваш и може би си мислиш, че с един Дуфастон е окей(дуфастон е синтетичен прогестерон и най-ужасният), залъгваш само себе си. Излагаш на риск бременността и пак казвам - лъжеш само себе си.

# 17
  • София
Още повече, че прогестероновите препарати, какъвто е и дуфастонът, се приемат само по схема и се спират само по схема.

# 18
Има ли някоя от вас ,която на ден след инсеминация и се е появило кафеникаво течение...на какво се дължи

# 19
Днес ми е 8ми ден след инсеминация...а ми излизат много пъпки по лицето...на какво се дължи?

# 20
  • София
Вероятно от хормоните.

# 21
Момичета ,след неуспешна инсиминация...има ли проблем да се отиде на 3 ден от мц за проверка за задържане на фоликули?

# 22
  • София
Няма проблем, но преди инсеминациятя нямаше ли тригер, който да спука фоликулите?

# 23
Те ми я направиха на 2 спукани фуликула ...но нали се ходи на проверка  преди следваща процедура...

# 24
  • София
Ако почвате веднага процедура - нека лекарят прецени. Понякога, когато е било сигурно, че са извадени или спукани всички фоликули, не съм ходила на втори или трети ден, а направо почвах естрофема и отивах между 7-ми и 10-ти.

# 25
Момичета...ще правя 4та инсеминация  при д-р Персенска ...искам вашето мнение за нея...има неща ,които аз не си ги обяснявам....

# 26
Здравейте...веднага ли след 4та инсиминация се кандидатства във Фонда .. ?

# 27
Здравейте...10 ден (днес  се сетих,че са минали )след 4та инсиминация съм ...събудих се с подут корем...вече незнам да чакам мц или да се надявам...😇😊

Общи условия

Активация на акаунт