💙🩷Мами с термин октомври 2025 - Тема 2 🤰👼

• 31 509
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
Аз имам, всичко от каката само памперси, бархетни пелени, шишета нови ще взема и превръзки за мен. А за прах  на коя марка сте се спрели аз ще си продължавам със Тео бебе. Този път си поръчах и стягащо бельо 2 бр. да пробвам.

# 556
Аз ползвам перилния препарат на Frosch Baby, много съм доволна от него, въпреки че нямам база за сравнение, защото не съм пробвала други.

А какво имате предвид, че искате да видите каква ще е кожата на бебето, за да изберете козметика? Не съм срещала досега такава препоръка и ми стана интересно. Всички бебета са с много нежна и чувствителна кожа и май е на проба-грешка работата.

# 557
С тео бебе сйм.
Козметиката , коята избрах е юриажж и бе пантен

# 558
Привет и от мен, момичета! Вчера бях на третата ФМ (31+2) и най-накрая успяхме да видим нашето момче. Като цяло всичко е добре, но малко се притесних – коремчето изостава с една седмица, а главичката върви една седмица напред. Тежи 1680 г и докторът каза, че няма повод за притеснение, но аз, естествено, си го мисля… При някоя от вас имало ли е такова разминаване?

При мен сънят нощем е почти мираж – въртя се, ставам по няколко пъти до тоалетна и после през деня гледам да подремвам, колкото мога. Подготвителни контракции си имам, но на ФМ казаха, че шийката е с добра дължина, така че засега всичко е ок.

За покупките – вече имаме количка и ваничка, поръчах гнездо и тази седмица ще ходим за кошара. Взели сме и някои дрешки, пелени, шишета, пиличка за нокти и още разни дреболии. Надявам се до 2 седмици да довършим целия списък. Козметика ще вземем, когато се роди, за да видим каква кожа ще има.

Здравей, при мен също имаше такова разминаване. Около 30 седмица ми казаха, че коремчето изостава с две седмици от главичката, като и на феталната морфология потвърдиха. Казаха ми да пия протеинов шейк за бременни Pregnaco. В 34 седмица отново бях на преглед и ми казаха, че положението все още си е същото, останах с впечатление, че докато родя тази разлика ще си остане. Иначе поне на мен до колкото ми обясниха - проблемно е ако разликата между двете е повече от 2 седмици.

# 559
Аз ползвам перилния препарат на Frosch Baby, много съм доволна от него, въпреки че нямам база за сравнение, защото не съм пробвала други.

А какво имате предвид, че искате да видите каква ще е кожата на бебето, за да изберете козметика? Не съм срещала досега такава препоръка и ми стана интересно. Всички бебета са с много нежна и чувствителна кожа и май е на проба-грешка работата.

Бях на лекция в Токуда и там съветваха  относно измивните гелове и хидратиращата козметика да изчакаме бебето да се роди, за да преценят с какъв тип кожа е и да препоръчат подходяща серия.

Като човек без опит с децата взех
- гел за пране на Персил сензитив
- препарати за миене на съдове и такъв за мебели на Frosch
- мицеларна вода и линимент на Uriage

# 560
Здравейте, след месечния преглед в 31-4 г.с. бебчето го измериха 1500гр. Всичко нормално, не ми пуснаха никакви изследвания за този месец, вече следващия. От началото на септември почвам с тоновете.

С покупките съм спряла за момента, в ремонт сме и няма място и за това. Добре че роднини помагат с място за багаж.

За козметика не бързам, не съм се информирала за видове и марки. Не обмислям да използвам измивни неща в първия месец след раждането - само вода. Ще бъща майка за първи път, но много жени ме посъветваха, че не е нужна някаква форма на сапун в началото. Тъкмо ще се види дали има нужда от нещо специфично. Да, всяка бебешка кожа е нежна, но някои са по сухи от други (например).

За перилния препарат също се колебая, може би Тео бебе. В момента съм купила някакви уж изцяло натурални перилни кърпички - изпират, казват, че са подходящи за бебета и деца, но никой в къщи не е с чувствителна кожа, за да каже дали усеща разлика от нормалния перилен препарат.

# 561
Скрит текст:

Бях на лекция в Токуда и там съветваха  относно измивните гелове и хидратиращата козметика да изчакаме бебето да се роди, за да преценят с какъв тип кожа е и да препоръчат подходяща серия.
Това е много яко, че го правят! В болницата където раждах аз не са ни давали такъв тип препоръки. На всички майки даваха еднакви мостри, явно на марка, с която си партнират.

# 562
Аз този път мисля да пропусна Тео бебе.Моята дъщеря като бебе имаше едни обриви по бузките като дерматит.Тогава ми обясниха , че просто ще го израсте и няма смисъл да сменям препаратите и козметиката.Наистина обривите минаха , но кожата и последната година,особено зимата стана много суха, чеше се и се разранява.Съответно почнах да ползвам Фрош, а сега Сано максима,  започнах да я къпя с Микса за атопична кожа,а сега с по - големия белия душ гел на Микса.До  преди да стане толкова суха кожата бяхме с българска козметика -  здраве и не бях забелязала проблеми.
Та сега може би за бебето ще ползвам същия препарат за пране и душ гел като на бъдещата кака, а олио, хидратиращ крем още не съм решила какви.
Против подсичане съм доволна от бепантен, павловича мас и галафарм , като при проблеми съм редувала със судокрем.Почти не се е подсичала дъщеря ми с тях, а може и да е до кожа.
При мен обаче бебето продължава да върви мъничко.Качило е само 200 гр. за две седмици,намаляли са ми околоплодните води и ми препоръчаха да правя терапия с кортикостероиди за дробчета на бебето.30 + 1 съм Sad

# 563
За перилни препарати аз избрах: Ариел бебе/Ленор бебе.
За козметика: Биодерма (измивен гел за коса и тяло/ хидратиращ крем) и бепантен за памперс-зоната.
За миене и чистене: Фрош бейби.

# 564
Не се бях замисляла за подсичането много.
Когато се забелязва най-честа поява? При влага, по-големи горещини, протриване от еднократни пелени, може би от дрешки?

# 565
Здравейте, момичета! Пожелавам притесненията ви за развитието на бебчетата да са напразни! 🍀 🍀 Нормално е вече да сме с изострени сетива и според мен е добре да сме максимално бдителни и мнителни, но все пак винаги и при измерванията на техниката има отклонения, които изкривяват действителността. При мен между последната ФМ и следващата ЖК имаше близо 2 седмици разлика, като на ФМ излезе, че бебето е с голяма глава и къса бедрена кост и на следващия преглед диаметърът на главата бе същия, а бедрото се бе “издължило”. Хем са правени в една и съща болница, в която ползват една и съща апаратура и софтуер. От тогава си мисля, че и позата на бебето в текущия момент е от значение за тези метрики.

За марки козметика и консумативи, моят опит показва:
•  Pampers Harmonie в началото, после ще минем на Pampers Premium care и като стане по-активно - ще “слезем” на Pampers Active Baby, докато не сме се разорили. 😅 Мокрите кърпички на Памперс sensitive също доста ми допадат.
• Козметика - Bioderma, Uriage и A-derma в началото, после с бъдещата кака минахме на ДМ Babylove крем против подсичане и пяна за вана и душ гел, само за косата останахме на Uriage. Почти не сме я мазали с лосиони за тяло и олиа, не е имала нужда, а освен ако не е нещо натурално (WoodenSpoon), за мен това си е излишна химия. Олио на Мустела ползвахме за крустите първите месеци, понеже това бях купила. За зачервяване в памперс зоната само Бепантен сме ползвали, никога не се е подсичала, но вероятно си е до чувствителност на кожата на различните бебета. И аз за пръв път чувам още в болницата да дават препоръки за козметика спрямо типа кожа на бебето, ще споделите реален опит после. Първото ни дете от 2-рия ден в болницата, та чак до може би 2-рия месец си имаше разни интересни зачервявания, пъпчици, крусти, които ги приехме като нормални адаптационни прояви и вместо да тестваме различни козметики, ги изчакахме да отшумят.
• Фрош за препарати за почистване, Сано максима и Ариел за пране са супер. И аз не съм фен на Тео Бебе, не ми допада и как пере замърсени от храна бебешки дрешки на по-късен етап вече.

Мен нещо ме притеснява микробиологията по линия на засиленото течение и нямам търпение следващата седмица да я пуснем с АГ. Настроила съм се вече негативно, че ще лекуваме все нещо.

Следващата седмица вече ще започна да подреждам вкъщи и да заделям първи дрешки за пране и гладене, багажа ми за болницата и т.н. В понеделник са и първите ми тонове (влязох в 34 г.с.) и вече и психически се подготвям, че скоро ще чакам ден за ден кога ще тръгнат нещата. 😄

# 566
Здравейте и от мен!
Напоследък живота не лети, ами не знам. Явно доста се ангажирам на работа, защото за нищо друго не ми остава време. Днес съм на преглед и очаквам да ми пуснат поредния "пакет" изследвания. Ама толкова ми се спи, че чак ме мързи да отида Grinning Забелязах, че нямам пуснат досега за ХИВ, та ще попитам да ми го пуснат и него. Притеснявам се за микробиомата доянкъде, но дано е напразно.
Видях, че някоя мама също има притеснения да не започне раждането по-рано, и аз съм така Grinning Макар че е наистина още доста рано за мен, утре ще съм в 31 гс. А, пък подругата седмица ми престои късната фетална морфология при лекарката, която бих желала да ми води раждането. Много се притеснявам дали ще може, тъй като чета много хубави отзиви за нея, а на мен през цялата бременост, хем имам перипетии с тия лекари, хем накрая попадам с доза късмет на добри и съвестни професионалисти.
Ако не си е проличало от целият ми коментар - много съм разсеяна и мислите ми почти 24/7 са доста хаотични.
Днес установих, че доста от необходимите неща за бебето сме ги взели, но за мен - нищо, кучета ме яли Grinning Почвам да пазаря и аз необходимите неща за болницата и да умувам какв оточно ще взема за там. Доста примамливо и успокояващо звучи, че в АГ Селена всичко ти осигуряват (почти всичко). Някоя мама раждала там да сподели от личен опит какво е носила, какво и се е искало да беше взела?
За козметика за бебе взех всичко на Мустела и 1 перилен препарат Тео бебе за проба. Памперси също взех на Пуфис. Остават по-дребни покупки сякаш, но притеснението не намалява. Особено съм се притеснила с документалната част, кое, от кого, кога, ама в болницата кога трябва да звънна, документа да подавам, заявки хахах...ей,такива....
Поне отметнах дали педиатъра ще запише бебето миналата седмица, та едно умуване по-малко.
И една кратка забавна случка - наскоро с мъжът ми гледахме клип как се къпе новородено. Ами, колкото се успокоих информативно, толкова се и ошашках за горкото бебе от клипа, то от плакането му ми подгизна блузата Grinning

Последна редакция: чт, 21 авг 2025, 12:55 от ladysov

# 567
В Селена носих паста, четка, душ гел, кърпа, чехли, кърпа за лице, бельо,чорапи, крем за тяло и дезодорант.  Мокри кърпи.
Престоях 48 часа в болницата. Основно лежах или ходих по коридора.
Кърмата не беше следната. Опитах да кърмя. Пи каквото можа . Коластра евентуално.  Беше ме първо и намах особен опит а бях и изтощена. Те го храни ха,  капела,  можеха и обличала
Носи и биберон. Той не я искаше. Сякаш му беше голяма зя устата. Минаха поне 20 дни докато я поиска и залюби.
Понеже не съм от Пловдив си носих и дрехите за изписването. Рокла.за мен и комплекта за бебето.
Сигурно и четка за коса съм имала.ама признавам не помня дя съм ползвала:)

Наистина дават превръзки, пижами и всичко за детето.

Аз за себе си купих само бельо и този път имам и 2 пижами. Защото ще раждам уж в СтЗ

Последна редакция: чт, 21 авг 2025, 18:39 от tinki_15

# 568
Да споделя и аз за Селена - носих си чехли, кърпи за лице и тяло, еднократно следродилно бельо, големи превръзки, помпа за кърма, в travel sized шишенца шампоан, душ гел, олиото на Палмърс, за да продължа да мажа корема, паста за зъби, четка, стик за мишници, малко грим за изписването, четка за коса, рокля за изписването, Цикатридина спрей, една нощница, връхна дреха, малко пакетирани храни в случай, че съм гладна между храненията от кетъринга, слушалки, зарядно за телефон, дрехи за бебето за изписването.. и май беше това. 😀 Звучи като доста неща, но успях да събера всичко в един малък сак. Този път ще пропусна превръзките (там осигуряват достатъчно), еднократното бельо (беше страшно умалено, въпреки че взех два размера по-голямо и беше много неудобно) ще заменя с най-обикновено памучно. Този път ще добавя крем за зърна и силиконови протектори, в случай, че пак имаме затруднения със засукването.

Последна редакция: вт, 26 авг 2025, 14:04 от zoya.

# 569
Днес бях на преглед, бебчо е около 2 кг. изглежда ми доста като се има предвид, че има още доста до раждането и ще си качи. Каката я родих 3 кг.

Общи условия

Активация на акаунт