💙🩷Мами с термин октомври 2025 - Тема 2 🤰👼

• 35 743
  • 747
  •   1
Отговори
# 180
По повод въпроса за килограмите. Правите ли редовно упражнения и какви ако да?
Доста често чувам колко е важно движението за по-леко раждане и бързо възстановяване след това.

Правех леки разтягания преди работа, но спрях, че сънят все не ми достигаше през първия триместър и спрях.

# 181
Аз лично с първата бременност усетих много ползи от тренировките - нямах болки в кръста и коленете от допълнителните килограми, които качих и от изместването центъра на тежестта на тялото. Правила съм си няколко пъти почивка от около седмица и веднага усещах разлика от липсата на тренировки (появяваха се изброените неразположения). Активната фаза на раждането ми беше сравнително кратка, за около 15 минути се роди бебчо, възстановяването после също беше бързо.

Иначе си тренирам с тежести от години, сега продължавам по същия начин, само съм намалила килограмите. След всяка тренировка задължително имам 15 минути разтягане и дихателни упражнения за укрепване на тазовото дъно и коремната стена. В YouTube има един канал - Pregnancy and Postpartum TV, от там много често гледам подходящи упражнения.

# 182
И аз съм активна от години. Обикновено правя упражнения вкъщи (имам гирички, пудовки, ластици), в топлите месеци често сме на преходи в планината, тичам или просто правя дълги разходки. Аз работя от вкъщи и е важно да се раздвижвам. А и с годините това си стана начин на живот и част от ежедневието. Grinning
Сега докато бременея също продължавам с упражненията, но с по-бавно темпо и много по-леки гирички. Както и Зоя, аз също гледам Pregnancy and Postpartum TV. Има голямо разнообразие от тренировки и с гирички, и без, йога, пилатес, съвети за раждане... Доста често правя от там и на мен лично много ми допадат. Simple Smile

# 183
Здравейте,

за изследвания по здравна каса и на мен ми ги пусна АГ-то., доплатих си за fT3/fT4.
Аз започнах да усещам бебето още в 16 г.с. - втора бременност със задна плацента съм. Най-много го усещам вечер като легна на ляво, много странно.
За килограмите спрях да се меря, че се плаша. До педи 2 седмици бях качила -4 кг. сега може и повече да са Simple Smile
Гледам да се храня на около 3-4 часа и да не ям вафли и други глупости, но си признавам, че не се ограничавам от плодове и сладолед. Обожавам сладолед!!!
Пия и кафе- капучино или фрапе. Хич не мога да го откажа. С предната бременност по принцип не си пиех кафе и преди нея, но от 3-4 години съм задължително с по едно капучино сутрин. Вие пиете ли кафе?
Много ми се тренира, но съм толкова уморена след работа, че едвам смогвам да сготвя и да пооправя в нас, че не ми остава време, но според мен се оправдавам.
Сутрин съм толкова неадекватна преди работа, че абсурд и да тренирам.
Започна да ме боли срамната кост- някой с този проблем? С предната бременност беше на доста по-късен етап от бременността??!?

# 184
Аз пия кафе с мляко , дори понякога по две на ден.Гледам второто (ако има такова) да е съвсем слабо и да не го допивам.
Килограми съм качила 2-3 като на последните два прегледа бях едни и същи кг.По- скоро съвсем в началото ме беше избило на сладко и хлебни и тогава ги качих.Инапе ям всичко, каквото ми се яде,но гледам да не прекалявам с въглехидратите вмомента.
За усещането е супер индивидуално.Сега започвам 17та седмица с предна плацента и вече няколко пъти съм усещала бебето и то не бе никак леко.Изобщо не е като пърхане на пеперудка или нещо подобно .Просто не е постоянно , а от дъжд на вятър.
Нещо и аз не намирам време или сили да тренирам , а ми се иска поне елементарни упражнения вкъщи.
С първото дете много обикалях и се разхождах и смея да кажа , че раждането беше бързо - около 11 часа от първата контракция , около 2 часа по - силните контракции и 15-20 мин същинско напъване.Е, нямах база за сравнение , сигурно и по - леки раждания има 😀

# 185
  • Варна
Пия безкофеиново сутрин, капучино си поръчвам ,ако седна на кафе ,което рядко се случва.
Сутрин съм най-жизнена и адекватна, следобед се чудя как не се е случило още да заспя на работа, понякога едва изкарвам.

# 186
Аз на работа правех по 6-10 хил. Крачки на ден, но се наложи да изляза в болничен и от две седмици не съм излизала от вкъщи. Много ми е отпаднало и не намирам мотивация за друго, освен почистване вкъщи и то на почивки.
Много бих искала да излизам повече, но от топлото ми става доста зле, а после става късно, мъжа трябва да вечеря и не остава кога 😃

# 187
Аз съм в 18 г.с. от днес и вече съм +6 кг. Не съм имала гадене, напротив гони ме зверски апетит, чак понякога изведнъж ми става лошо и се разтрепервам от глад; преди можех да не хапна но чак до 15-16ч, сега се събуждам гладна…
Със задна плацента съм, първа бременност, на моменти усещам някакви неща, но не мога да кажа на 100% че е бебето. Интересното е че тази нощ и сутринта имах две внезапни стягания под пъпа (може би на матката), не бяха болезнени и бяха кратки - рязко стягане и след няколко секунди отпускане. Притесних се и почетох малко - може би са контракции на Бракстън Хикс - пишеше, че могат да започнат около 5-6 месец и не са опасни. На някоя друга случвало ли й се е?

# 188
Аз съм в 18 г.с. от днес и вече съм +6 кг. Не съм имала гадене, напротив гони ме зверски апетит, чак понякога изведнъж ми става лошо и се разтрепервам от глад; преди можех да не хапна но чак до 15-16ч, сега се събуждам гладна…
Със задна плацента съм, първа бременност, на моменти усещам някакви неща, но не мога да кажа на 100% че е бебето. Интересното е че тази нощ и сутринта имах две внезапни стягания под пъпа (може би на матката), не бяха болезнени и бяха кратки - рязко стягане и след няколко секунди отпускане. Притесних се и почетох малко - може би са контракции на Бракстън Хикс - пишеше, че могат да започнат около 5-6 месец и не са опасни. На някоя друга случвало ли й се е?
Да, на мен. Преди около 2 седмици усетих (16 г.с.) и започнах да пия магнезий и спряха. Аз и с първата бременност имах и се бях подготвила да ги имам и сега.
Попитай АГ дали да не запчнеш прием на Магнезий.

# 189
Да, на мен. Преди около 2 седмици усетих (16 г.с.) и започнах да пия магнезий и спряха. Аз и с първата бременност имах и се бях подготвила да ги имам и сега.
Попитай АГ дали да не запчнеш прием на Магнезий.

От около 3 седмици пия магнерот по 2 на ден (сутрин и вечер). Твоята доза каква е?

# 190
Здравейте,

за изследвания по здравна каса и на мен ми ги пусна АГ-то., доплатих си за fT3/fT4.
Аз започнах да усещам бебето още в 16 г.с. - втора бременност със задна плацента съм. Най-много го усещам вечер като легна на ляво, много странно.
За килограмите спрях да се меря, че се плаша. До педи 2 седмици бях качила -4 кг. сега може и повече да са Simple Smile
Гледам да се храня на около 3-4 часа и да не ям вафли и други глупости, но си признавам, че не се ограничавам от плодове и сладолед. Обожавам сладолед!!!
Пия и кафе- капучино или фрапе. Хич не мога да го откажа. С предната бременност по принцип не си пиех кафе и преди нея, но от 3-4 години съм задължително с по едно капучино сутрин. Вие пиете ли кафе?
Много ми се тренира, но съм толкова уморена след работа, че едвам смогвам да сготвя и да пооправя в нас, че не ми остава време, но според мен се оправдавам.
Сутрин съм толкова неадекватна преди работа, че абсурд и да тренирам.
Започна да ме боли срамната кост- някой с този проблем? С предната бременност беше на доста по-късен етап от бременността??!?
Моята АГ ме отряза и каза, че не са задължителни, ако искам да ги пропусна.... Е, ще ги правя ама явно няма да е по каса.

Относно кафето ми позволиха по едно на ден, нормално с мляко. Въпреки това реших да си го пускам по-слабичко и без това се опитвам от доста време да го намаля/спра.

Ютуб каналът за тренировки го пробвах два пъти за пилатес и ми допадна много, за съжаление не го използвам достатъчно често, колкото ми се иска.

# 191
Аз също имам вече Бракстън Хикс контракции, както и понякога нощни крампи в краката, по линия на което АГ ми изписа Магнерот 2 х 1. Той е с натрупване, та ще изчакам 10-Тина дни да видя как ще се повлияят, но не очаквам да изчезнат напълно, съдейки по предходната бременност.

Още съм на +0 кг., въпреки че имам доста прилично коремче, но имайки предвид, че свалих 2-3 кг първите седмици, сега поне успях да си ги върна.

Бебчето го усещам доста стабилно (19+3 г.с.) и това ме кара се чувствам спокойна. Все забравям да питам къде ми е плацентата докторите. На ФМ я отразяват някъде в дясно, АГ на един лист беше написал предна…

YouTube каналът за упражнения, който препоръчвате, е супер полезен! Аз не мога да се мобилизирам да правя каквито и да било тренировки и ми е адски гузно, но с тодлър вкъщи, който още няма нормален нощен сън, просто нямам сили и време… Следобяд като сложа детето да спи, лягам да почивам и аз и после се упреквам, че поне 15 минути можех да отделя за това. При предната бременност ходех и на йога за бременни, дори към края на бременността бебето за кратко се беше обърнало седалищно и с упражнения от една  IG страница (или поне аз си мисля, че благодарение на тях), успя да се върне главично. Сега съм 100% мекотело. 😅

# 192
Момичета, чудех се последните два дни как се случва избора на екип за раждането. Тоест колко по-рано трябва да се направи тази стъпка? Аз от август трябва да си търся нов проследяващ АГ, вероятно ще се насоча директно към някой в Селена. Поне това съм решила, че искам там да родя (още не съм доизмислила как). Някаква информация колко дни преди термин се записва секцио и дали можем да изберем час ние или те ни дават?

Четете ли някаква литература по темата за самото раждане, възстановяване, адаптиране с бебето след това? Ще се радвам на всякакви препоръки, тъй като се чувствам изгубена в морето от информация. Подариха ми една книга, но тя е за доста след това, а и изобщо не ми е интересна.

# 193
Датата може и седмица преди това да се избере,  но е хубаво около 30-31 гс да има среща с лекаря, за да види изследванията, да поговорите и да обсъдите нещата. Час точен поне аз не съм могла да избирам. Трябваше уж да съм първа и пак не влязох, когато трябваше,  те май и не се ангажират лекарите.

Иначе и първия път и сега не чета нищо, разчитам на онлайн семинари, както и такива в моя град на живо,  много са полезни и приятни и скоро ще се запиша за такива, за да си припомня някои неща.

# 194
На мен ми се струва още рано да мисля къде, при когото, кога (когато дойде) ще раждам. Ще стигна и до там.
Но попаднах на доста добра книга. За момента ми е супер интересна и я препоръчвам. На Джон Медина - Правила на бебешкия мозък. Твърденията в нея са подкрепени с научни изследвания. Ако нещо не е доказано, а само спекулация, авторът го споменава.

Общи условия

Активация на акаунт