С какво ви дразнят свекървите? – 163

• 31 058
  • 755
  •   1
Отговори
# 255
Аз пак не разбирам от какъв зор тая жена е на личен празник на баща ти , предвид обстоятелствата. И как така вие каните гости на неговия РД.
   Имаш сериозни проблеми първо със себе си - имам предвид очакванията ти към другите хора спрямо теб. Животът не е розов балон, слез малко на земята. Изясни си какво можеш да очакваш като отношение от твоя мъж . И нарочно пиша "можеш" , защото явно е , че не е това, което искаш .  След това, единственият човек, с който имаш да проведеш сериоен разговор на тема бъдещото ви семейство и участващите в него , е съпругът ти.
    Но като чета, ти не си даваш сметка , или е трудно да признаеш пред себе си, че той не отговаря на твоите очаквания.
   Или се научаваш да слагаш граници - ако живеете отделно и не в дом на свекърва ти, или се научаваш да не й обръщаш внимание. Трудна е войната с мама , особено , ако детето й не е на твоя страна. И тези илюзии за общи празници на всички родители, ако самите те не го желаят -забрави.
Осъзнавам проблема, но не намирам решение към този момент. И да, беше грешка каненето на рождени дни предвид неуважението, което се демонстрира. Родителите ми нямаха нищо против, но започнаха да забелязват, че очевидно не съм на първо място и на тях вече не им е особено приятно, та не мисля да им го причинявам повече. Досега мислех, че като проявяваш уважение към даден човек, следва да ти отговори със същото, уви, наистина не виждам това. И наистина опитвах да гледам през розовите очила, но щом пиша по групите, явно започнах да ги свалям.
Разговорите са трудни, по-скоро към този момент, ако трябва да бъда честна моите опити за разговор и казване на истината такава каквато е, са парирани, но това е друга тема, да не разводнявам.
П.П. Не живеем в нейн дом, но живеем в апартамент на родителите ми, което за моя мъж се оказа проблем. В същото време това е, с което разполагаме, за да живеем самостоятелно.

# 256
  • на Мелмак
Ти си познваш мъжа най-добре, трябва да намериш начин на него да му обясниш. Всички сме имали разговори в определен период от живота си. Майката ще се съобрази с детето си Wink

# 257
  • София
Значи, да уточня - адекватният мъж като има ангажимент вкъщи и изведнъж майка му казва, че има работа по двора няма да хукне по двора и да остави жена си да си тръгва сама (при това  има ангажимент, не просто е решила да си ходи).
Тя жената не е виновна. Има работа, иска си да се свърши. Въпросът е ТОЙ как реагира.
Просто трябва да му кажеш, че има приоритети и, ако неговите не са бременната  му жена и бъдещето му дете не мисля, че връзката ще просъществува. Ама теб ще те е страх да го заявиш.

# 258
За кого трябва да си на първо място? За свекървата ли? Това виц ли е?
И още нещо, което явно не можах да разбера, мъжа ти има дете от предишен брак и теб те дразни като се говори за него и за бившата ли?

# 259
За кого трябва да си на първо място? За свекървата ли? Това виц ли е?
И още нещо, което явно не можах да разбера, мъжа ти има дете от предишен брак и теб те дразни като се говори за него и за бившата ли?
Не, детето не ме дразни и то е част от разговорите на всички постоянно, не търсете интрига в думите ми.
Дразнещо е как, докато аз се борех с репродуктивни проблеми ми се обясняваше как е протекло раждането на бившата.
Не искам да съм в листата с приоритети на свекървата, а елементарно отношение когато й се налага, но това очевидно е работа на сина й.

# 260
Аз пак не разбирам от какъв зор тая жена е на личен празник на баща ти , предвид обстоятелствата. И как така вие каните гости на неговия РД.
   Имаш сериозни проблеми първо със себе си - имам предвид очакванията ти към другите хора спрямо теб. Животът не е розов балон, слез малко на земята. Изясни си какво можеш да очакваш като отношение от твоя мъж . И нарочно пиша "можеш" , защото явно е , че не е това, което искаш .  След това, единственият човек, с който имаш да проведеш сериоен разговор на тема бъдещото ви семейство и участващите в него , е съпругът ти.
    Но като чета, ти не си даваш сметка , или е трудно да признаеш пред себе си, че той не отговаря на твоите очаквания.
   Или се научаваш да слагаш граници - ако живеете отделно и не в дом на свекърва ти, или се научаваш да не й обръщаш внимание. Трудна е войната с мама , особено , ако детето й не е на твоя страна. И тези илюзии за общи празници на всички родители, ако самите те не го желаят -забрави.
Осъзнавам проблема, но не намирам решение към този момент. И да, беше грешка каненето на рождени дни предвид неуважението, което се демонстрира. Родителите ми нямаха нищо против, но започнаха да забелязват, че очевидно не съм на първо място и на тях вече не им е особено приятно, та не мисля да им го причинявам повече. Досега мислех, че като проявяваш уважение към даден човек, следва да ти отговори със същото, уви, наистина не виждам това. И наистина опитвах да гледам през розовите очила, но щом пиша по групите, явно започнах да ги свалям.
Разговорите са трудни, по-скоро към този момент, ако трябва да бъда честна моите опити за разговор и казване на истината такава каквато е, са парирани, но това е друга тема, да не разводнявам.
П.П. Не живеем в нейн дом, но живеем в апартамент на родителите ми, което за моя мъж се оказа проблем. В същото време това е, с което разполагаме, за да живеем самостоятелно.
Ще ти е трудно и занапред,за съжаление! И аз бях така,но след 13 години нещата не стоят така ,както в началото. Много смелост ти пожелавам,и търпение,дано нещата се подредят по начина,по който е най-добре за теб .

# 261
Извинявай за въпроса, ти едно дете ли си? Няма как да си и най-важна на свекърва ти, дори и да е готин човек. А това, че е проста само усложнява нещата.

# 262
Вероятно има предвид под на първо място да е тя, а не бившата му жена, което е напълно нормално. И не, не е нормално да говори на масата пред родителите ти за бившата му жена и за тях като двойка, не е на място. Аз не разбирам как така просто си замълчала и то на празника на баща ти!
И за яденето също го разбирам, искала си отношение и грижа.

# 263
Учудва ме, че повечето хора не биха се съобразили, когато пращат ядене в дома на бременна жена дали тя би го харесала или не.
Не става въпрос дали човек е длъжен или не, разбира се, че никой не е длъжен, но някак е въпрос на емпатия и донякъде на възпитание.
То никой не е длъжен и да отстъпи място на бременна или на инвалид.
Или пък да държи вратата на следващия зад него да влезе, вместо да я затвори в лицето му.
Или да каже благодаря, извинявай....
Ей такива дребни нещица, които не са задължителни, но все ми се струва, че не струва нищо да ги направиш дори на непознат.
Моята свекърва е "проста жена", от години живее на село, но в това отношение няма грешка. Винаги ще се съобрази. Знае, че не пия алкохол, и в ядене не го обичам, като знае че ще ходя или тя като идва, никога не готви с алкохол. Не е длъжна, разбира се, а и няма да остана гладна, но е елементарна човещина.
Ето дори сутринта каза, че ще прови таратор и ме попита дали да слага чесън.
Аз също като давам, гледам да давам с мисъл, а не просто да отбия номера или да е нещо, което ми харесва на мен, рък останалите да се оправят, нали не съм им длъжна.
Извинявам се, но за мен това е поведение на самогъзник, независимо дали е снаха, свекърва, тъща, свекър или мъж.

# 264
Извинявай за въпроса, ти едно дете ли си? Няма как да си и най-важна на свекърва ти, дори и да е готин човек. А това, че е проста само усложнява нещата.
Започвам и аз на "ти". Извинявай за отговора, но търсиш нещо там, където го няма. Слагаш ми и думи в устата. Едно дете съм, да. Не желая да съм най-важна, но е признак на ниска култура и неуважение да се говори за бившата и настоящия ми съпруг на масата и то прид родителите ми.
Очевидно мълчанието ми в името на мира се разбира като наивност. И да, градивната критика ми помага, но грозни подмятания като твоето са излишни.

# 265
Нищо учудващо няма, в това, че не е съобразила храната свекървата. Тя е сготвила само за своето дете и очевидно никак не се вълнува от снаха си. А може и съвсем нарочна демонстрация да е.

# 266
Нищо учудващо няма, в това, че не е съобразила храната свекървата. Тя е сготвила само за своето дете и очевидно никак не се вълнува от снаха си. А може и съвсем нарочна демонстрация да е.
Може, но и няма лошо ако само сина и го яде. Не е тя тази, която да се грижи за Фокси. Мъжът и да и направи това, което обича.
Поне аз очаквам и получавам от съпруга си глезене, а не от свекървата. Не чакам и не искам от нея.

# 267
Искам да споделя една забавна случка от преди два дни.
С мъжът ми имаме дилема между два апартамента.
Свекървата толкова много държеше точно на един определен апартамент, че ни крещя и на двамата близо час.
Свекъра е свестен човек често се чудя какво е видял в нея и защо се е оженил за нея.
Мълчи и нищо не казва, обаче тоя път явно му е накипяло жестоко.
Вчера свекървата се обадила на мъжът ми да се извинява и, че била прекалила (нещо напълно нетипично за нея. Тя никога не се извинява и винаги е права).
Като попитах как така изведнъж и мъж ми каза:
- Ами баща ми я насмел да си затваря устата и да не ни се меси.
Паднах като ми го каза.
Браво на свекъра - все си мислех, че тая му е сложила чатала на врата, но явно я държи на положение.

Защо свекърва ти е наясно с вашите дилеми и избор, че чак и разлика между двата апартамента. След всичко, което си писала за отношенията ви е странно да  ходите да избирате апартаменти с нея.

За Фокси - според мен си прекалено мнителна и сама си създаваш негативни емоции. Жената сигурно  е простовата,  но не личи по нищо да е злонамерена, каквито тука има бол.

Пестете си нервите, момичета, как може да преживявате, че мъжът ви е сложен да седне до майка си на гости, след като живее с вас и с вас ще се прибере.

# 268
  • София
Ако приемеш свекървата си като комшийка от долния етаж ще ти е много по-леко. Сготвила нещо - ми добре, чудесно, благодаря! Аз, примерно съм вегетарианка, но ако комшийкта донесе пиле ще се усмихна и ще го дам на котката, но то е защото у нас няма кой да го яде. Но пък изобщо няма да се впечатля, че няма за мен, аз си имам какво да си ям. А, както каза и Alex може и нарочна демонстрация да е. Пак не трябва да ти пука! Просто я приеми като някаква съседка, а не като близък човек. Ще видиш колко по-лесно ще си живееш. Спазвай санитарния мимумум.
Младите трябва да разберат, че, да, хубаво е със свекървата да сте в приятелски отношения. Ама като не става - не става. Гледайте си своя живот, нямайте очаквания и животът Ви ще е много по-лек. Но да, от партньора си може и ТРЯБВА да изисквате!

# 269
Може, но и няма лошо ако само сина и го яде. Не е тя тази, която да се грижи за Фокси. Мъжът и да и направи това, което обича.
Поне аз очаквам и получавам от съпруга си глезене, а не от свекървата. Не чакам и не искам от нея.

Принципно е така, но наистина не е много красиво. Не е длъжна разбира се. Фокси следва да преосмисли очакванията си и отношенията със свекърва си, и ще си живее много по-спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт