Подмяна на ел. инсталация в панелно жилище

• 1 097
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
  • София
И какъв е смисъла да са в окачени тавани и да се ползва по-дълги вертикали?! Повечето контакти са близо до пода, и съответно има вертикали, които лесно се отварят.
Това не е тухла, трябва максимално да се ползва съществуващото в панела (в случая стар).
Като се разкърти леко замаската ще излязат лесно и ще се сменят с минимално къртене. Така или иначе няма да им се размине поне самонивелиращата замаска.

# 16
Аз лично не съм фен на идеята кабелите ми за ток да са в земята освен, ако не е излята плоча върху тях. Ясно ми е, че панелите имат окабеляване в земята, но ако ще слагат окачени тавани могат кабелите там да си ги скрият. Аз лично имах ситуация на теч на парно в спалнята и като знам как днешните майстори свързват отделните трасета на кабелите с навиване на жиците и скоч-лента или WAGO клеми - много е вероятно да стане проблем.

# 17
  • София
Ами то и от горе може да потече парното ....
За да се окъси този кабел 'дето е в земята, ще трябва да стане басейн в дома, за което преди това ще трябва добре да уплътните вратите, за да задържите водата и се вдигне нивото до контактите в стените/до разпределителните кутии.
Никой не реже и съединява кабели извън разпределителни кутии или контакти, т.е. по пода, там няма тиксо, скоч, wago, клеми или подобни, за са успеете да подсигурите късо.
Вода в разклонител ще влезе, но не и в инсталацията, в която е включен този разклонител.

Общи условия

Активация на акаунт