Операция на щитовидната жлеза-21

• 12 576
  • 254
  •   5
Отговори
# 225
Аз да хвърля една бомба с един неочакван въпрос> Колко време след операцията може човек да прави "френска любов"...дето се вика от значение си е Simple Smile....благодаря

# 226
  • София
Аз да хвърля една бомба с един неочакван въпрос> Колко време след операцията може човек да прави "френска любов"...дето се вика от значение си е Simple Smile....благодаря
От известно време и аз се чудех, но ме беше срам да попитам Stuck Out Tongue Winking Eye , а и не зная къде.
Благодаря за въпроса.

# 227
Ми къде освен в бг мама да питаме Simple Smile

# 228
Можете да правите френска любов, стига в началото да не се лакомите да го налапате целия, до дъно, т.нар. "дълбоко гърло" Ще го карате по-полека - първо само главичката, след това до средата и ако няма някакви оплаквания откъм гърлото, след няколко месеца може и целия.

# 229
То е ясно, че е индивидуално и ще го караме на усет, ама все викам някой, който е пробвал след ОП дали е имал някакви проблеми...да не се окаже съвсем невъзможно.... Simple Smile

# 230
То е ясно, че е индивидуално и ще го караме на усет, ама все викам някой, който е пробвал след ОП дали е имал някакви проблеми...да не се окаже съвсем невъзможно.... Simple Smile
Седмица след операцията бях Ок и за тези екстри,но кротко защото не можех много да си въртя главата,заради подуването и изобщо цялостното усещане.Мина месец от операцията и всичко си е супер.Така,че не го мисли!Няма да има паузи от нищо любимо:)Единственото неприятно след операцията,което при мен се задържа около 2 седмици е усещането за топче в гърлото,заради отока.То видимо си беше подуто като голяма адамова ябълка навън,но и вътре явно е натискало тук-там.Но това си е индивидуално все пак.

# 231
Здравейте,Д-р Ботушанов ми препоръча консултация в София в ендокринологичния център.Доколкото помня,д-р Виденов оперира там,но виждам, че той не работи с направления.Това означава ли,че ако ме оперира той операцията не може да е по НЗОК 🙄Също така в този център никой не вдига телефона.засега и малко се обърках йак трябва да си запазя част за консултация. Става въпрос за паращитовидни жлези.И също така дали консултацията ще може да е онлайн ако им пратя ехогеафа и сцинтиграфията?Благодаря предварително!

# 232
  • Бургас
Д-р Видинов оперира в Софиямед .Операцията е по здравна каса и е 150 лв ,ако е стандартна и 1500 ако е миниинвазивна. Самият преглед при него се заплаща , мисля че беше 120 лв . Може и да прави консултации онлайн , но не съм сигурна. Пиша за операция на щитовидна , но за паращитовидни цените предполагам са подобни.

# 233
135 лв е прегледа при Видинов...през Супердок си запишете час в Софиямед

# 234
Благодаря, минах онлайн консултация при Виденов и направо запазих част за операция.Рсзбрахме се направо там да говорим ,така че ако някой тук може да ми каже какво точно да очаквам,ще съм много благодарна,например колко време трае операцията,какво се усеща след това ,какви са условията в болницата и т.н ❣️Иначе той ми каза,че мога да си избера по кой метод,най-вероятно ще е по-малко инвазивния и това е 🥰

# 235
  • София
По какво се различава по-малко инвазивният метод от обикновената операция? Дали ви обясниха? Да не дадете повече пари за няма нищо?
Около час трае операцията. След това помня, че се задавях от вода като пиех, ама аз надигнах шишето като невидяла, да пия много, уж да се изчисти по-бързо упойката Joy Трябва на малки глътки. Друго - храчки имах също. Болки силни не съм имала. Ако съм имала е било нещо съвсем търпимо, за да съм го забравила до сега. Стрепсилс си бях взела да смуча, че уж боляло гърлото. Две да съм изсмукала, и там не помня някакви болки. От упойката просто се събудих. Не ми се е гадило или да съм имала някакви неразположения. 10 - 15 минути в началото ми беше леко замъглено като се оглеждах наоколо.
С няколко думи - бях много много притеснена, което се оказа излишно.

# 236
Благодаря за изчерпателния отговор!Каза,че на място ще ми обясни.Но аз прочетох-общо взето два пъти по-малко време, по -малък разрез,по-бързо възстановяне,уж по-малък риск от засягане на ларинкса или нещо такова и т.н.А последно да попитам,2 или 3 вечери се остава?

# 237
  • Бургас
Три нощувки бях в болницата . В четвъртък след обяд ме приеха , в неделя ме изписаха . Условията в болницата са много добри , отлична хигиена , много добро отношение от персонала.

# 238
значи можело и онлайн, а аз 2 пъти се разкарвах до там....на мен ми каза 5 дни, че е престоя в болницата...миниинвазивната е с по-малък разрез, което за Западна Ервопа и Щатите си е стандарт, а тук стандарт е 15 см заколване Sad....за другото си плащаш....иначе с миниинвазивната се възстановяваш по-бързо и се пазят повече гласни струни, паращитовидни и т.н....интересно как на място ще говорите, като ви приемат за операция, той ще дойде да ви обяснява ли? Та то няма много смисъл, щото каквото сте взели, вече сте го взели...знам ли...за кога ви насрочи операцията? АА, ама вие сте за паращитовидни...това е друго....

# 239
  • София
След приема д-р Видинов мина още веднъж и ме попита дали остава решението ми за мини инвазивна процедура.
Писала съм назад, но накратко - възстанових се много бързо. След принудителното лежане почти 24 ч след операцията, излязох, взех си кафе и обиколих част от квартала два пъти, за да се раздвижа.
С говор не съм имала никакъв проблем. Вода се пие на малки глътки, също и храна- на малки хапки, за предпочитане по-течна. Болки не съм имала никакви. Дискомфорт и невъзможност да си въртя главата - да, шофирах след около три седмици. Седмица след операцията получих оток, но не нещо неочаквано. Разнесе се за около две седмици.

Общи условия

Активация на акаунт