Операция на щитовидната жлеза-21

• 12 493
  • 247
  •   2
Отговори
# 240
След приема д-р Видинов мина още веднъж и ме попита дали остава решението ми за мини инвазивна процедура.
Писала съм назад, но накратко - възстанових се много бързо. След принудителното лежане почти 24 ч след операцията, излязох, взех си кафе и обиколих част от квартала два пъти, за да се раздвижа.
С говор не съм имала никакъв проблем. Вода се пие на малки глътки, също и храна- на малки хапки, за предпочитане по-течна. Болки не съм имала никакви. Дискомфорт и невъзможност да си въртя главата - да, шофирах след около три седмици. Седмица след операцията получих оток, но не нещо неочаквано. Разнесе се за около две седмици.
Цялата жлеза ли е махната? Колко време е била операцията? С анестезиолозите може ли да се видим предварително? Аз искам да ми влеят нещо допълнително по препоръка на моя приятелка анестезиоложка против повръщане и по-лесно понасяне на упойката....

# 241
  • София
Да, цялата жлеза.
Не съм се срещала с анестезеолога.
Операцията е била около 2-2,5 ч. Събудих се на транспортната количка, преместих се сама в леглото. Никакъв проблем не съм имала с излизането от упойката, бях си в кристално съзнание. За мен най-трудното беше лежането след това, защото не можах изобщо да мигна цяла нощ и ме болеше гърбът и плешките, от позата при операцията. Мърдах и правих гимнастика в леглото почти постоянно. Сложиха ми обезболяващо, но не ми помогна особено за схващането.

Нищо лично, но от месеци задавате едни и същи въпроси. Не разбирам какъв точно отговор търсите. Не знам кой и с какво ви е наплашил толкова, само ще споделя какво ми каза моя личен лекар - "Това е вече рутинна, и най-вече подкожна операция. Секциото, което си преживяла, е поне сто пъти по-опасно като медицинска интервенция." Толкова от мен.

# 242
Няма да репликирам...форумът, в който пишете е за взаимопомощ...това се търси тук

# 243
  • Бургас
значи можело и онлайн, а аз 2 пъти се разкарвах до там....на мен ми каза 5 дни, че е престоя в болницата...миниинвазивната е с по-малък разрез, което за Западна Ервопа и Щатите си е стандарт, а тук стандарт е 15 см заколване Sad....за другото си плащаш....иначе с миниинвазивната се възстановяваш по-бързо и се пазят повече гласни струни, паращитовидни и т.н....интересно как на място ще говорите, като ви приемат за операция, той ще дойде да ви обяснява ли? Та то няма много смисъл, щото каквото сте взели, вече сте го взели...знам ли...за кога ви насрочи операцията? АА, ама вие сте за паращитовидни...това е друго....
Няма такова нещо като 15 см разрез Оперирана съм стандартно и сега 3 месеца след операцията белегът ми е около 3-4 см

# 244
Аз не разбрах за мен ли се отнася това,че от месеци задавам въпроси?

Виденов ме насрочи за 05.11.Каза,че там ще ми обясни за двата метода и изобщо за операцията.Консултацията стана през Healee изцяло писмено като му изпратих снимки на всичко налично и явно прецени,че няма нужда да ходя.

# 245
  • Варна
значи можело и онлайн, а аз 2 пъти се разкарвах до там....на мен ми каза 5 дни, че е престоя в болницата...миниинвазивната е с по-малък разрез, което за Западна Ервопа и Щатите си е стандарт, а тук стандарт е 15 см заколване Sad....за другото си плащаш....иначе с миниинвазивната се възстановяваш по-бързо и се пазят повече гласни струни, паращитовидни и т.н....интересно как на място ще говорите, като ви приемат за операция, той ще дойде да ви обяснява ли? Та то няма много смисъл, щото каквото сте взели, вече сте го взели...знам ли...за кога ви насрочи операцията? АА, ама вие сте за паращитовидни...това е друго....
Няма такова нещо като 15 см разрез Оперирана съм стандартно и сега 3 месеца след операцията белегът ми е около 3-4 см

+1 -> имам вече 2 операции там, белегът ми е супер, изглеждам си чудесно и ако не знаеш, даже няма да го видиш.

# 246
  • София
Fani0101, не. Simple Smile

# 247
Не, Fani 🤗

Не беше към теб отправен този коментар.

etaniel, мила, ако наистина си много уплашена и объркана - просто НЕ го прави!
Не си го причинявай, бе, "момиче"! 🥹
Нито емоционално, нито физически...
Ти си с Базед, който е възможно все някак да се контролира с лекарства.
Доколкото разбирам, не си някакъв ужасно тежък и невъзможен случай.

За една голяма част от хората, обаче, искат или не искат - тази операция се е налагала.
Била е неизбежна...
Нямали са друг избор. 🥹

И ето - виждаш, че повечето пишат и споделят, че се чувстват добре. 🍀
И аз вярвам, че е така.
Завиждам им! ☺️
Най-искрено!

Защото аз, като най-голямото магаре, се натресох коремен хирург да ми маха уж някакво малко възелче. 🤦
А се оказах излишно увредена (направо осакатена), с излишно отстранени доброкачествена жлеза, лимфни възли и паращитовидни жлези. 😔

И не, вече 4 години НЕ се чувствам добре!
Изобщо не съм нито същият човек, нито същата жена.  
Каквото можеше да се обърка в организма ми - се обърка... 😥
Влязох в операционната зала здрава и права 42-годишна жена, а излязох оттам развалина.

Но това е при мен!
Просто съм изтеглила някаква ужасно "къса клечка". 🤷
Явно така е трябвало да стане.
И няма връщане назад...

Проклинам деня, в който прекрачих прага на кабинета на този хирург.
Съвсем откровена съм!

При много други хора, обаче, това съвсем НЕ е така.
Чувстват се добре, изчакали са известно време да се възстановят и животът им си е продължил почти постарому.
Доволни са и от операцията, и от доктора. 🙂
В мир със себе си и с решението, което са взели.
Умни и разсъдливи "момичета и момчета"...
🤗🍀❤️

Последна редакция: ср, 08 окт 2025, 15:36 от Непоправима романтичка

Общи условия

Активация на акаунт