Наемодател не иска да си плаща сметката

• 1 145
  • 12
  •   1
Отговори
  • Washington,USA
От  няколко месеца съм наемателка на апартамент (не на агенция) и когато отивам да си плащам сметките понякога ми излиза, че има сметка за Виваком, която е над 100 лева.. Аз не ползвам Виваком, няма нищо в апартамента на Виваком. Казала съм няколко пъти на наемодателя да плати и да види какво се случва от декември насам. Нямам намерение да му плащам тъпотиите, ама май той ще иска да си ги удържи от депозита. Всякакви хора има. Какво мога да направя?

# 1
Виваком е телефон телевизия и интернет. Щом нямате нищо от тях в апартамента, защо се притеснявате?  На какво иснование ще ви ги удържа от депозита? Странно

# 2
  • Washington,USA
Виваком е телефон телевизия и интернет. Щом нямате нищо от тях в апартамента, защо се притеснявате?  На какво иснование ще ви ги удържа от депозита? Странно

Защото е моята дума срещу неговата и има всякакви хора. Не всеки е коректен. Да, няма  нищо в апартамента на Виваком, но все пак може да иска да си удържи пари. Ни знам защо не си урежда нещата с Виваком

# 3
  • София
Ако в апартамента няма нищо, обвързано с Виваком, не виждам защо се вълнувате. Със същия успех да следите разплащанията му за заеми, данъци и други задължения, за колата му, например.

# 4

Защото е моята дума срещу неговата и има всякакви хора. Не всеки е коректен. Да, няма  нищо в апартамента на Виваком, но все пак може да иска да си удържи пари. Ни знам защо не си урежда нещата с Виваком

Нали имаш договор за наем - от коя дата е влязъл в сила. За сметките на Виваком, а и всеки друг оператор, има данни за кои месеци са и за какви услуги. След като са за месеци, в които ти НЕ СИ наемател на жилището, няма законово основание да ги търси от теб. А и може изобщо да не са за този адрес сметките, ако са за интернет и телевизия, просто да излизат на името на титуляра. Адресът също е налична информация.

# 5
  • София
В договора пише ли, че в жилището има такава услуга? Ти отделно ли си пуснала договор за телевизия/интернет или изобщо не ползваш такива? Той не коментира ли?
Дали има или няма такава осигурена услуга, това се проверява лесно в оператора с писмено запитване.
Щом не фигурира в договора като услуга и партида, не те засяга и не може да ти удържи нищо.
Надявам се, че сте сключили договор, а не сте на честна дума.

# 6
Плащаш на каса на изипей с телефона на хазяина, нали? Той самият какво каза?

# 7
Пиши му едно писмено съобщение, уведоми го (според това, по какъв начин е  записано да го уведомяваш в договора), какво къде си видяла и го помоли да ти потвърди, че в твоя договор нямаш задължения за плащане на услуга на Виваком.
Изброено ли е точно какво имаш да плащаш в договора ти? Ако не е конкретно, като нищо може да мине в точка "и други" и хазаина да ти ги поиска.

# 8
  • Washington,USA
Имаме договор, разбира се, но той не е заверен пред нотариус. Не знам каква стойност има. Няма описана такава услуга в договора и няма нищо на Виваком в апартамента. Не ги ползвам. Казала съм му поне три пъти (писмено) и три пъти ми праща палец и нищо не предприема . Странното е, че понякога тази сметка излиза в системата на Easy Pay, понякога - не.

# 9
  • София
Ти сигурна ли си, че това е стара сметка?
Може това да си му е месечната и да не излиза, когато я е платил преди теб.

# 10
Неговия телефон ли ползваш да намериш сметките в изипей?

# 11
  • Washington,USA
Неговия телефон ли ползваш да намериш сметките в изипей?

Да. Обаче уточнявам, че искам сметките само за адреса на апартамента в който съм.

# 12
По всяка вероятност сметката е неговата лична и е нормално да излиза с неговия телефон.
Вземи бележките за твоята квартира и кажи на касиерката да свърже абонатните номера с твоя телефон и занапред плащай така, няма да става объркване.

Общи условия

Активация на акаунт