Анализ на кожата по снимка

• 870
  • 15
  •   1
Отговори
Излезе ми този тест случайно:
https://www.garnier.bg/skincoach-diagnosis?skindr=true

Възможно ли е наистина по снимка да се направи коректен анализ? Естествено, необработена снимка и без грим, но все пак...
Не излизат ли лъжливо добри резултатите след определена възраст, когато човек вече не страда от акне, разширени пори и пр., тъй като програмата подценява сбръчкаността на кожата? Приоритетно като че ли оценява пъпки, разширени пори и обща "чистота" на кожата.

Знаете ли други сайтове, където може да се направи подобен анализ по снимка?

# 1
Тъкмо преди няколко минути всех си час за диагностика на кожата в един естетичен център. Ще сравня после резултатите 😀

# 2
  • София
Аз съм фен на продуктите на Garnier и непрекъснато ми изскача тоя анализ. Направих го два пъти - на по-силна и по-слаба дневна светлина. Мисля, че е ок без претенции за огромна точност.

# 3
Аз съм фен на продуктите на Garnier и непрекъснато ми изскача тоя анализ. Направих го два пъти - на по-силна и по-слаба дневна светлина. Мисля, че е ок без претенции за огромна точност.

Ще пробвам и аз с повече снимки, с различна осветеност. Но все пак имам чувството, че резултатите излизат за конкретен техен продукт, от който очевидно се нуждая

# 4
  • София
За мен няма как да стане това през приложение, защото светлината е различна и не може да се види всичко както при дерматолог, например.

# 5
Според мен, много зависи и от самото качество на камерата/снимката

# 6
На мен ми позна, че съм с комбинирана кожа.
Но пък резултатите са подобни на твоите, което ми е малко съмнително. Явно препоръчват за блясък техни продукти. Другото съмнително е, че направих тест сутринта, после си направих домашен пилинг с киселини, направих нов тест, определено имах повече блясък, но странно, че не отчете.

# 7
  • София
Аз съм с нормална кожа и няма какво много да ми познава. По мое мнение нямам проблеми с блясъка толкова, колкото с първите фини линии, които ми се появяват, ама карай.

# 8
Имам подозрението, че на всички ще им липсва блясък.

Намерих други два сайта, по-сериозни ми изглеждат:
https://eu.my-blend.com/pages/myskindiag

Този сам прави снимката и е заедно с въпросник, но вече си нахлепах лицето и не ми се разгримира.

https://ai-derm.com/

Този вторият не ми одобри снимката, нещо от разстоянието, не трябва да се вижда коса и пр., ще пробвам на негримирано лице утре.

Последна редакция: ср, 23 апр 2025, 14:28 от кукумицинка

# 9
А баш пък по снимка. Почти всеки производител на козметика го предлага това. Ползва се изкуствен интелект и целта е по-скоро чрез последващите въпроси да се предложи продукт. Анализ на кожата се прави с оглед и трябва обиграно око.

# 10
А баш пък по снимка. Почти всеки производител на козметика го предлага това. Ползва се изкуствен интелект и целта е по-скоро чрез последващите въпроси да се предложи продукт. Анализ на кожата се прави с оглед и трябва обиграно око.
Аз ще пробвам да видя какво ще излезе, в сайта, където може и за кожата по тялото да се направи анализ. На крака имам екзема, която периодично излиза, после минава от самосебе си. Дерматолозите все кортикостероиди ми изписват, ще видя какво ще каже изкуственият интелект.

# 11
Много съмнително ми се вижда, мен са ми правили анализ на косата - част от него беше с микроскоп, събирах коса, пращах. Само със снимка и то на кожа не знам какво ще определят. Изглежда ми като маркетингов трик да си продадат продуктите.

# 12
https://eu.my-blend.com/pages/myskindiag

Този сайт пробвах, беше и с въпросник, но ми се струва, че е по-коректен, понеже във въпросника трябваше да избера 3 неща, за които съм притеснена, но като резултати ми излезе, че трябва да се притеснявам от други неща, и обективно погледнато, наистина ми е със зачервявания кожата, ама не толкова сбръчкана и увиснала, каквито са ми притесненията

Другият сайт все не ми приема снимката, не отговаряла на изискванията.

Този AI анализатор е много подробен, с пъпки, пори, комедийни, различни видове бръчки и още много, обаче ме изкара с 6 години по-стара, отколкото съм, и че имам нужда от доста широк набор от продукти. Предполагам, че колкото по-близо е до 100 числото, толкова по-добре:

Последна редакция: пт, 25 апр 2025, 13:45 от кукумицинка

# 13
Пробвах 2рия анализатор - много съм доволна от него казва, че.възрастта на кожата ми е 31г., а аз съм на дни от 41г. Innocent Relaxed Heart Eyes

# 14
Добре, а как ти се струва, на какво отговарят числата? Аз си мислех, че колкото по-близо е числото до 100, толкова по-добре, обаче пък сега забелязах,  че на кръговата диаграма числата с по-големи стойности, са с по-тъмно оцветени сектори, а в отделните - за пори, тъмни петна и пр., по-тъмното градиране на цвета означаваше по-зле. А и предвид, че skin score ми беше по-висок, а ме изкара по-възрастни, също започвам да си мисля, че по-малките стойности са по-добре. Отделно имах един опит, в който самият ми телефон не реагираше, като на забавен каданс ми се местеше камерата, изоставайки от действията ми, докато се опитвах да наглася лицето си в овала, съответно, докато изтече времето, не можах да си наглася добре лицето, стана много кофти снимка и ми даде възраст на кожата от 58 години. Така че и от качеството на снимката зависи. Останалите нормални опити ме изкарваха с 5-6 години по-стара от календарната възраст, което си го обяснявам с простия факт, което го виждам и в огледалото, че действително изглеждам състарена.

Общи условия

Активация на акаунт