Скоро лъвче се задава и в дома ще е забава ТЕМА 2

• 35 611
  • 733
  •   1
Отговори
# 105
Количка на CYBEX balios  с кошче за кола и база. Кошара искам от Никол бейби само се колебая от двете страни дали да е с решетки или само от едната. Защото бях решила и от двете, за да се закрепят обиколници по-лесно, но пък чета че те сами по себе си са много опасни, а после и колкото повече решетки, повече риск детето да си заклещва ръчичка/краче в тях. Та май ще е с решетка от едната страна, 3 нива за матрака и чекмеджета под нея.. около 360лв са.

# 106
Здравейте! Кошара поръчах от Никол бейби, чакам я, но имайте предвид, че се чака около месец докато пристигне. От двете страни е с решетки(модел "Поли"), да бебетата си мушкат крачета и ръчички между тях, но не съм видяла да е нещо фатално. Двете си деца отгледах с кошара на която и 4те й страни са с решетки. Затова мен не ме спира това да си харесам практичен и по мой вкус модел. Към нея взех и едно скринче.
За кошарата съм пред голяма дилема. Гледам моделите на Carrello и не мога да си избера, междувременно се заглеждам и по други марки. Нея съм я оставила за по нататък, че така или иначе нямам място къде да я съхранявам, а ще я ползвам най рано 2 седмици след раждането. Има време за нея.

Аз имам въпрос за детските педиатри. Нали трябва да си изберем преди раждането и се чудя да си избера някой наблизо що годе добър или пък такъв с много добри отзиви, но на другия край на града. Вие какво бихте предпочели? 😊

# 107
Ако ти можеш да караш или ако знаеш, че ще има някой на разположение, който да ви вози с детето, че дори удобен градски транспорт да имаш - защо пък не. Моя приятелка предпочете опцията по-наблизо с що-годе добър педиатър, но изобщо не остана доволна.
За това с педиатрите и аз имам чуденка, но моята е свързана с това дали да си търся педиатър, който да работи с касата и да има доста свободни часове или да е такъв, който няма много свободни часове, но примерно да ползвам предимно за ваксини и по-общи прегледи, а за другото ако стане нещо спешно да си го водя на частен педиатър. Тук в София ми се вижда мисията невъзможна да намеря педиатър, който хем да е добър, хем да е близо до нас, хем и да има свободни часове, които да не са за след 2 месеца напред - такова животно май не съществува 😅
Първо детенце ще ми е и изобщо не знам как се случват нещата там.

# 108
Звъннете в поликлиника България за повече информация, поне знам, че приемат нови пациенти и са добри специалисти

# 109
При нас дефицитът на педиатри е на лице, изобщо не записват нови деца, а няколко лекаря се пенсионират с огромна пациентска база която също ще си търси нов лекар..  камо ли да имам избор кой от тях е добър. Повечето са и върли фенове на хомеопатията а аз съм привърженик на класическата медицина особено що се отнася до деца...
Миминка, обиколници за кошарата ще ползваш ли?🤗

# 110
Миминка, обиколници за кошарата ще ползваш ли?🤗
Болната ми тема 😂 със сигурност ще ползвам. Само че проблемът е там че не мога да харесам и модел и цвят, също и не ми се дават повече от макс 150 лв. Харесват ми плитките изглеждат стилно, но нямат връзки с които да ги захвана за кошарата и смятам, че бебето ще почне в един момент да ги събаря. Отделно цвета хем искам типично синичко но не мога да си харесам (клоня и към цвят бледо ментово...), защото неутралните бежово и сиво не ми се вижда детско. В същото време не искам прекалено шарено абе разгледала съм всички сайтове сигурно и съм до никъде 😄

Моля някой ако се е спрял на нещо конкретно за момче пуснете линкчета. Ще се радвам да ги разгледам 😊

# 111
На мен тези тип възглавнички ми стоят много кипро и кукленско🫶 обаче се притеснявам да не си навре главичката там, че сега любимо й е да е натикана с лице в плацентата на мама 🩷 та сякаш ще търся от тези плоските🤔

# 112
Здравейте. Да се включа и аз в моята болна тема - избор на педиатър. И аз съм се насочила като вариант към клиника България, но имам едно питане, тъй като не ми стана много ясно - ако детето е записано при частен педиатър, трябва ли да се търси и личен лекар от ДКЦ, при когото да бъде записано или може само при частния педиатър?

Звъннете в поликлиника България за повече информация, поне знам, че приемат нови пациенти и са добри специалисти

# 113
  • София
Аз имам въпрос за детските педиатри. Нали трябва да си изберем преди раждането и се чудя да си избера някой наблизо що годе добър или пък такъв с много добри отзиви, но на другия край на града. Вие какво бихте предпочели? 😊

Ако градът е София, бих избрала по-близкия педиатър. За по-малък град - задължително с по-добрите отзиви. Аз много трудно намерих педиатър за сина ми, доволна съм от първите две години, после стана тегаво. Не иска да дава направления, не може примерно майка ми да го заведе на лекар, не може да завери картона за градината без да го е видяла и такива неща много ме изнервят, защото за да й изпълня всичките условия трябва да си взема отпуска, а той да губи ден от градината примерно. Много съм търпелива и липсата на педиатри е голям фактор иначе досега да съм я сменила.

За обиколниците и аз много ги гледах с предишната бременност и им се радвах, но в крайна сметка не взех. Мисля, че за новородено не е нужно да има, особено за бебе родено лятото. Тези, които са като плитки не са по цялата височина на кошарата и ще има достъп на въздух, но тези които са като възглавници или по-тънките според мен ще блокират свежия въздух, който така или иначе лятото не мърда.

# 114
Да, за въздуха е много уместно. И аз знам от приятелки, че в такива кошари много се потят..🤔 поне в нашия случай горещините ще може и без, защото няма силите да се върти и обръща. А като започне зимата, ще има и рефлекс вече да си извръща главичката🩷

# 115
Здравейте бъдещи мами! Купихте ли помпа за кърма и ако да каква марка и модел? Количката и кошарата ги избрах по - лесно от помпата за кърма 😃

# 116
И аз съм на вълна помпи, искам да съм подготвена, понеже ми е първа бременност, идея си нямам колко кърма ще имам, как се процедира в болницата, дават ли веднага да кърмиш или почват с АМ, бебето успява ли да суче в началото, четох че разликата в цялостното количество и  поток на кърма много варира в зависимост дали ти дадат да кърмиш в първия час или 4 часа по късно, чак драстично може да намалее.. та ако не ми я дадат или тя не успява, да се изцедя.
https://rayatoys.com/dvoyna-elektricheska-pompa-philips-avent-na … al-motion-premium
Харесах тази, макар че във форума много препоръчват двойна на Спектра на батерии и на ток..🤔

# 117
Аз съм се ориентирала към ръчна помпа и по-точно на medela harmony, защото не знам колко кърма ще имам, дали ще ми се наложи да ползвам помпа изобщо и т.н. В началото и аз гледах електрическите handsfree помпи, но много пари ми се виждат за нещо, което не знам дали ще ми влезе в употреба и в крайна сметка реших след като родя, ако видя че имам нужда да си взема чак тогава да инвестирам Smile
На едно голямо намаление в озон за малко да си взема на медела двойната електрическа Satisfied но добре, че не го направих, защото в последствие почнах да чета много положителни отзиви за спектра и ако ми се наложи да купувам може би ще взема спектра. Само че аз от тук бих си я поръчала https://spectrababy.co.uk/collections/s1-pumps , защото дори с цената за доставка се връзва на по-добри пари от колкото от България да се вземе.

# 118
  • Бургас
Темата с педиатрите в София е същата като за яслите и детските градини (виждал съм ама няма).Аз лично си ги записвам при моя ЛЛ и след това само изисквам направления и ходя в болница Здравето когато ми се наложи.Доволна съм за сега.Иначе в нашия квартал има 2-3 педиатри на преклонна възраст сигурно са добри специалисти но опашките пред кабинетите им ме плашат.
За обиколниците нямам особено мнение тъй като в началото бяхме с next to me.Сега когато сме с кошара от икеа сме и с техния обиколник.
https://www.ikea.bg/products/len-obikolnik/90373043/
Направено е като едно цяло и няма шанс да си провре някъде ръка или крак отделно нашия доста се върти и уж не се блъска така яростно в решетките малко от малко все нещо предпазва.
За кърменето 😩 тозъ път доста се чудя дали да се хвана на това хоро.Предишния път си изкара на АМ в болницата докато ми слезе кърмата.Но пък и той успя да си засуче добре и след това 10 месеца се кърмихме вкъщи.Помпа си закупих чак когато видях, че ще имам кърма.Имам на Медела ръчна която аз си взех единична и след това ми подариха пак на Медела но електрическа и от двете съм доволна.Реално съм я ползвала доста малко.Много е тънък момента кога точно ще ви слезе кърмата и дали бебето ще успее добре да засуче според мен.

# 119
Да ви кажа с първото ми дете му сложихме обиколниците на кошарата чак на 4 месеца. Просто в началото като бебе беше на най-горното ниво на кошарата, съответно нямаше как да се сложат при нас. Чак като започна да се върти и движи повече го смъкнахме надолу и ги сложихме, за да не си защипва краката, но въпреки това ги защипваше. Малко изкарахме с тях, нещо хич не ме изкефиха, а бях много надъхана за тях. Гледайте да са по-неутрални и да пасват със комплектите за легло-чаршафи, завивки, че иначе голяма шарения. 😁

За помпа за кърма с предната бременност ползвах на Авент електрическа, но ми беше дадена. Сега съм хвърлила око на Kikka Boo Nessa. Четох много добри отзиви за нея, има различни режими на работа, двойна е, но може да се ползва и като единична и е на доста достъпна цена- около 100 лв. На първо време мисля, че  ще върши работа.

Общи условия

Активация на акаунт