Скоро лъвче се задава и в дома ще е забава ТЕМА 2

• 31 005
  • 733
  •   1
Отговори
# 90
За да пребориш ПА не трябва да изпадаш в паника (колкото и безумно да звучи ) , когато получиш симптом . Психолог би помогнал, но най - добрия такъв е някой твой близък приятел . Не се бори срещу ПА , пусни го да преминат през теб. Запомни едно нещо много важно " няма да се задушиш, умреш или каквото си мислиш , че ще ти се случи " това е плод на въображението ти . Не си налагай стопиращи думи в главата като " спри, не може , не трябва и т.н" когато започнеш да имаш натрапчиви мисли , се постарай да смениш в позитивен план . Това всичко е упражнение за мозъка и постоянство, с което ще успееш . Аз се борих 4г. с тях. Отключиха ми се от преживяване на  силен стрес след изоставяне( изневяра и насаждане на вина).
Психолога ми помогна единствено за взема решение да си тръгна от този човек , въпреки страха от самотата и след 1г даде резултат . Сега ми се случва , примерни , когато сме на събрание и трябва аз да говоря . Почервенявам цялата, гълтам си граматиката , започва да ми трепери главата и такива остатъчни симптоми . Спорта и движението много помагат . Намери си хоби , нещо да правиш и да не се вкопчваш в някви мисли и т.н

Аз съм си пускала всякакви изследвания и при мен проблеми нямаше . Всичко беше в главата. Пролактин, глюкоза, бъбречни, черен дроб , каквото се сетиш .

Mygodbless е права за желязото .
За желязо аз приемем ферофолгама , отделно имам във витамините и бизон Мама , той също подпомага. Пия и Фолиева киселина с Б12.
Дефицита ми за вит .Д е запълнен

Не стой сама , бъди сред хора и се забавлявай, но си обърни сериозно внимание, защото след като родиш има едни 10 дни , които се изпитва чувство на безсилие , тъга , тревожност , които са напълно нормални.
С големия ми син си плачех и ми минаваше напрежениет,  и така . Всичко ти е наред , няма да с притесняваш . Трябва просто да се стегнеш и да не се поддаваш на тези емоции.
Последно да вметна , че сами се докарваме в тези състояния . Както сме влезли с лоши мисли , напрежение и филми , така трябва да излезем с положителни . Подсъзнателно вече си масъдила негативното, сега трябва да набиеш положителното по същи начин , както си докарала ПА

Имам и един спонтанен аборт, след което се откри тромбофилия.. тогава пак не се чувствах добре,може би сега и това някак си ми оказва влияние, все лоши неща ми се въртят в главата, всяка сутрин се събуждам със стрес,побутвам си корема да усетя бебо,че мърда🙈

# 91
Момичета, имате ли кошмари, свързани с бременността? От едно известно време сънувам много кофти, понякога дори абсурдни неща, като най-честите са кървене и контракции. По принцип преди месец имах по-обилно кървене, заради поставяне на акушерски песар на шийката и контракции и заради това лежа на легло през по-голяма част от времето. Предполагам, че това са ми основните страхове и понеже не споделям много, най-вероятно съзнанието ми ги преработва чрез съня, плюс че спя доста - по 9 часа, с прекъсвания разбира се, за да ида до тоалетна. Четох, че е нормално и от хормоните, но направо ме побъркват тия сънища вече, всяка сутрин със страх гледам хартията да няма нещо....

# 92
И аз съм имала кошмари, а и четох, че втория триместър сънищата ставали по ярки. Хормоните си играят с нас, нормално е 🤗
На някоя от вас взимали ли са й цитонамазка или проба за папилома вирус (която пак така се взима но не течна среда) по време на бременност? АГ настоява но мен ме тревожи риск от прокървяване..

# 93
И аз съм имала кошмари, а и четох, че втория триместър сънищата ставали по ярки. Хормоните си играят с нас, нормално е 🤗
На някоя от вас взимали ли са й цитонамазка или проба за папилома вирус (която пак така се взима но не течна среда) по време на бременност? АГ настоява но мен ме тревожи риск от прокървяване..
Още в самото начало на първите прегледи ми взе цитонамазка (8 или 11 седмица не помня)  И аз се притеснявах, но беше внимателно вземането. Попадала съм и на гинеколози, които са много груби и съм кървяла поне 3 дни след това. Говори с твоя гинеколог, ще се притесняваш знам ли...за да бъде по внимателен или да отложи за след раждането. Просто при мен беше минала година и малко от последната цитонамазка и аз самата исках да ми направи такова изследване.

# 94
С предната ми бременност ми взеха цитонамазка около 18 г. с. и след това ми се скъси шийката в 24 г. с. (не от цитонамазката, а от контракции и не се пазех достатъчно, плюс фамилна обремененост). С тази бременност изобщо не е ставало дума да ми се взима, а и не бих дала, иначе в началото ми взеха цервикален секрет за балтерии, докато не съм влязла в рисковите за мен седмици, но тампона там е много по-щадящ. При цитонамазка се остъргва от лигавицата. Последната ми цитонамазка е от май месец 2024г., та след раждането ще ми вземат.

# 95
И на мен са ми взимали цитонамазка към 13г.с. беше май, леко кафеникаво зацапване съм имала след тоалетна, само един път и това беше.

# 96
Ужас, пред риск от скъсяване на шийката, не бих позволила май колкото и да е внимателен.🫣 При мен има няколко брадавички, които се появиха по време на бременността и единия АГ, който настоява за теста за папилома вирус, се опасява че са такива и да не се зарази бебето при нормално раждане. Ставрев в Селена обаче каза че са безопасни вирусчета, и че няма нужда от цитонамазка, нито пък има риск при нормално раждане, та да се чуди човек на кого да се довери..

# 97
  • София
С първата ми бременност, още в началото казах на АГ, че някога съм имала положително изследване за HPV и питах дали ще правим изследване по време на бременността. Каза, че няма нужда и не сме правили. Родих нормално.

# 98
И аз питах за HPV понеже съм имала преди години и ми ги гориха, а преди бременността ми излязоха няколко на дупето, но АГ каза, че ако са като тези на врата ми, са безобидни и не съм давала зор повече, но и няма да раждам нормално де

# 99
Момичета влязох в 6-тия месец и бебето изведнъж започна да рита само най-долу. Болезнено и неприятно е, това някакъв период ли е😁
Даже не съм си представяла, че може да рита толкова ниско, малко ме притеснява защото съм с ниска плацента.

Последна редакция: вт, 13 май 2025, 21:18 от blackstreet

# 100
Същия случай и при мен - както го усещах само вляво до тазовите кости, в 6ти месец вече рита ниско долу под пъпа. Плацентата е висока

# 101
И при мен от известно време се усеща ниско долу.....също така не е много активно, усещам го през целия ден особено когато легна, но не толкова силно колкото при първата ми бременност....дали е още рано? След седмица влизам в седми месец
Момичета влязох в 6-тия месец и бебето изведнъж започна да рита само най-долу. Болезнено и неприятно е, това някакъв период ли е😁
Даже не съм си представяла, че може да рита толкова ниско, малко ме притеснява защото съм с ниска плацента.

# 102
Когато го усещах осезаемо ниско долу (7 м.), ми казаха че е характерно за седалищно предлежание, и така се и виждаше по прегледите. Но иначе нищо притеснително, няма да "изпадне" както каза доктора 😃

# 103
Миналия месец се бях притеснила точно от такова ниско ритане. Бебчо се завъртя с главата надолу и се беше наместил така . Това беше на 23.04 (26 г.с) . Сега всичко е наред. Стои си така, краката са горе, реално долу усещам ръцете . Пак ме бута по мехур , матка , неприятно е леко . Изключително активен е . Мъжът ми чак ми каза , че ако нещо мърда така нещо в корема му ще полудее. 😆 Явно това е периода , в който се наместват бебоците и не трябва да се притеснявате , стига да няма чести стягания , силни болки , кървене .

# 104
Момичета , каква количка избрахте
И кошетка също ?

Общи условия

Активация на акаунт