Скоро лъвче се задава и в дома ще е забава ТЕМА 2

• 35 838
  • 733
  •   1
Отговори
# 465
Леле Zajia аз ако направя толкова неща щях да съм родила преди да стигна болницата, като помня предното ми раждане за час и нещо... 😁

Ох, момичета, само аз ли се чувствам толкова зле? Като въздух под налягане съм, постоянни газове, спазми, контракции. Бебето като се движи ме боли, боли ме пикочния мехур като се размърда там, понякога доста остра болка, боли ме тазът, симфизата, краката. Просто ужас... Раздвижа се малко боли ме, коремът ми става камък, легна - мине ми, но бебето почва с шутовете и другите болки и газовете. Направо място не си намирам, а трябва поне още 2 седмици да изкарам (в 35+1 съм). Втора бременност ми е, с първата също лежах, но чак такива неразположения и болки не съм имала...

# 466
Flower_94, абсолютно същата съм. Днес е 40 градуса, наливам се с вода, пия магнезий и пак ми се втвърдява корема.
Бебето шава и още повече ми става дискомфортно, усещам напрежение на перинеума цял ден. Но не се притеснявам, имам Бракстън Хикс от 5тия месец, ту се появяват,ту изчезват.
Много ми помагат електролитни напитки.
Като си размърда главичката и получавам стрелички, как не съм се напишкала още, не знам.
Вървим си с мъжа ми из магазина, пазаруваме и като мръдне направо се спирам и се свивам 🥹 обаче пък не искам да спира да шава, така ми е спокойно като е активен.
Вече имам чувството, че коремът ми расте с всеки изминал ден, само напред се разтяга и малкият започва да ми натежава. Нищо, че е едва 2кг още ама пък аз съм дребна.
В 34+5 г.с. съм днес.

# 467
Същите неразположения.
От една седмица, както го описваш. Стана добре, леко се стяга, нямам сила в краката, като легна се започва една гимнастика. Удря ме в пикочния мехур, ставам до тоалетна две капки, или малко пиш. Един нерв имам на кръста, като го нацели направо се изнервям от болка. Ставам вечер да се разхождам, гала корема да заспи иначе не мога аз да заспя.
ММ и той не може от мен да спи. Краката ми горят, ръцете. Вижда му се края.

# 468
Ох, Zajia аз като четох сутринта какво си писала и мислех, че до края на деня ще си родила. Много си се измъчила и вечерта, и през деня също. Лежи си и си почивай, то и в тези жеги не си е работа да ходиш напред назад. Аз от 2-3 седмици насам предимно вкъщи си стоя и почти не излизам, поне не така както преди, и днес като тръгнах да върша работа напред назад из града толкова зор видях - и крака ме боляха, и корема ми твърд, и болка ниско долу при ходене и изобщо при стоене права, болка в кръста...

Моя лекар днес ми каза, че няма да ме остави да изкарам до термин, но още не е ясно дали ще се предизвиква раждане или ще е секцио. Само се надявам да остане до началото на август пък после вече ще го видим Sweat Smile

# 469
Голямо ли върви?
Не се натоварвай, явно ти идва тежко вече.
За кога си определена?

Ох, Zajia аз като четох сутринта какво си писала и мислех, че до края на деня ще си родила. Много си се измъчила и вечерта, и през деня също. Лежи си и си почивай, то и в тези жеги не си е работа да ходиш напред назад. Аз от 2-3 седмици насам предимно вкъщи си стоя и почти не излизам, поне не така както преди, и днес като тръгнах да върша работа напред назад из града толкова зор видях - и крака ме боляха, и корема ми твърд, и болка ниско долу при ходене и изобщо при стоене права, болка в кръста...

Моя лекар днес ми каза, че няма да ме остави да изкарам до термин, но още не е ясно дали ще се предизвиква раждане или ще е секцио. Само се надявам да остане до началото на август пък после вече ще го видим Sweat Smile

# 470
Момичета,
При мен не спането продължава. Уж усещам носа проходим, но като легна и ми става трудно дишането след около 15 мин; ставам поемам чист въздух на терасата и после като легна пак същото; ако капна някакви капки после толкова много ми се изсушава носоглътката и устата, че пак не мога да заспя от сухота. Има ли някоя като мен? Кога пускахте последните кръвни в края на 8-ми или началото на 9-ти месец? Микробиологията помня, че е добре да бъде 36гс поне.

# 471
Микробиологията по ЗК АГ ми каза, че ще я пусна 36 седмица, но понеже излиза в отпуск, ще я пуснем в 35+3. Питах в Селена понеже там искат да е не по-рано от  2 седмици преди постъпването, но ми казаха, че няма проблем, защото така или иначе там на място също ще ми направят при постъпването,  излиза за 2 дни, та ако има нещо да се лекува. Но предпочитам и сега в 35+3 да си направя, защото на последната в 30та имах ентерококи и ги лекувахме с Амоксигард, та ако има нещо, при естествено раждане да сме го изчистили предварително.

# 472
Това с отпуските на проследяващите лекари и термин през август е неприятно, но очаквано за този период на годината. С дъщеря ми термина беше 24.07 и тогава се роди, но някак отпуските, тогава не ме засегнаха. Моята АГ ще излезе две седмици през август и може да се наложи да родя при заместник.

# 473
Голямо ли върви?
Не се натоварвай, явно ти идва тежко вече.
За кога си определена?

В долната граница на нормата върви моето бебче и съм на силна терапия за кръвното. Точна дата нямам, защото е малко божа работа Sweat Smile По 2 пъти в седмицата ще трябва да ходя на тонове и кажи речи всяка седмица на доплер. Надява се моя лекар всичко да е окей докато вляза в 36 г.с. (сега съм в 34 г.с.) и след това ще го мислим.

# 474
Моята микробиология излезе с candida albicans, масово...започнах лечение, дано се изчисти преди раждането, защото искам нормално ..
Притеснена съм, че няма време... В 34+4 г.с съм.
Никога не съм имала гъбички досега.. в басейни не влизам..от къде дойдоха..?!
Някой от вас лекува ли се от candida?

# 475
Аз имам стафилокок, никога не съм имала, пазя се, не влизам никъде и аз не разбирам откъде дойде… изписаха ми полижинакс 6 глобули и да видим

# 476
Първото ми раждане беше със секцио, но се подготвяхме за нормално. Имах непрестанни инфекции - всякакви. Даже венозно в болница ме лекуваха преди раждането. Понеже много исках вагинално раждане, лекарката ми обясни, че това не е предпоставка за секцио и че мога да родя нормално. Просто може да се наложи да включат бебето на антибиотик после.
Е, въпреки че родих със секцио, бебето пак беше на антибиотик. Гаранция няма за нищо, не се тревожете за бактериите, те са част от микрофлората, а много често прерастват в инфекции по време набременност. Това е естествена среща на бебето с околния свят.

# 477
Моята микробиология излезе с candida albicans, масово...започнах лечение, дано се изчисти преди раждането, защото искам нормално ..
Притеснена съм, че няма време... В 34+4 г.с съм.
Никога не съм имала гъбички досега.. в басейни не влизам..от къде дойдоха..?!
Някой от вас лекува ли се от candida?

Аз в 30 г.с. лекувах. Бяха ми забъркали специални глобули в болницата за седмица, след това няколко вечери продължих с гинопеварил. Допълнително бельото го пера на 80 градуса.
Аз също непрестанно съм с всякакви инфекции, които в повечето случаи са безсимптомни. Преди това не съм имала проблеми. Надявам се след раждането да се нормализират нещата.

# 478
Най-тъпото е като излезе находка в микробиологията и питаш АГ  дали е опасно за бебето и ти каже "ми опасна е, как няма да е опасна, нали затова я лекуваме" . Бившата ми АГ беше така 😑
Сега като наближава раждането се вълнувам: ако примерно в 36та седмица излезе находка и приемаш медикаменти, при постъпването за раждане пак ти пуснат микробиология, за да проверят, но резултатите излязат чак като родиш, какво правим? Защото ако се знае предварително за наличието на инфекция, в системата преди раждане ти пускат лекарства, но постфактум, горкото бебче🤔

# 479
На мен ми взеха в 34 седмица и сега пак в 35+5 да вкдин дали е излекувана
Обикновено за седмица би трябвало да мине, ако е с антибиотик и според мен трябва да се пусне максимално бързо след лечението, но не съм доктор.
Иначе знам, че ако установят и на бебчето инфекция, е на антибиотик

Общи условия

Активация на акаунт