Скоро лъвче се задава и в дома ще е забава ТЕМА 2

• 35 878
  • 733
  •   1
Отговори
# 450
здравейте,

а как разбирате дали са контракции или са бракатън хикс? Първа бременност ми е и все още се опитвам да разграничавам нещата, но не винаги ми се получава Simple Smile

# 451
Може ли линк за гащите на Always 🤗

Разбира се,

https://www.emag.bg/absorbirashto-bel-o-always-discreet-pants-ra … 029/pd/DT35GZMBM/

На този етап не могат да бъдат разграничени, аз съм 36 г.с. , на тоновете казват, че съм изрядна за сега, аз имам бракстън от 6ти месец, а иначе менструални болки имам от една-две седмици насам. Буквално все едно съм в цикъл, понеже моя е доста болезнен се търпи на този етап.

# 452
Бракстъните ги усещам като втвърдяване. Все едно целия ми корем се стяга за около минута две. Не усещам някаква болка, а просто дискомфорт от самото втвърдяване.

# 453
  • Бургас
Днес отново бях на тонове.Всичко е наред уж.Бебето обаче беше доста заспало.Научих се вече да ги разчитам тези тонове и аз 😁 Аз имах по едно време доста такива втвърдявания на корема но от скоро пак е спокойно при мен.Вече съм 36 седмица но нямам търпение за следващата когато ще ме и прегледат вече обстойно както се казва ще коментираме и раждането.Още не съм си подготвила документите трябва да си разпечатам кръвната група хепатити В С и Васерман (които ще трябва да направя защото се оказа, че го нямам пуснат)Още не съм започнала да си стягам багажа някак си емоционално не съм готова за това което ме чака 😁 нищо, че ще е за втори път. Има ли някоя мама в групата която ще ражда в Токуда?

# 454
здравейте,

а как разбирате дали са контракции или са бракатън хикс? Първа бременност ми е и все още се опитвам да разграничавам нещата, но не винаги ми се получава Simple Smile

Ами при мен лично Бракстън Хикс са само втвърдявания и съвсем лек дискомфорт в кръста. Понякога и топли вълни ме обливат. Имам и едни други контракции, които приличат на истинските- пак се втвърдява корема, но боли повече като менструална болка. Болката обхваща и кръста и ниско долу влагалището и ануса и усещането е все едно матката ти ще се свлече надолу, изпитвам ужасна тежест и са по-продължителни. Аз съм 35 г. с. и ще пия лекарства до 37 г. с., че при мен и двата вида контракции са чести още от 6-ти месец.

# 455
Привет и от мен
Моето бебче расте гловоломно , аз също си мисля , че ще е юлско
Днес 36+ 4 тежи 3300 . Главично разположено е , но не е слязло още надолу .
Багажа ще го събера за 10 минути , защото всичко ми осигурява болницата
А относно дрешките за изписване - ще взема с къс и дълъг ръкав . Докторите казват , че ако на нас ни е топло , и на бебетата им е топло . Да не ги навличаме излишно

# 456
Днес отново бях на тонове.Всичко е наред уж.Бебето обаче беше доста заспало.Научих се вече да ги разчитам тези тонове и аз 😁 Аз имах по едно време доста такива втвърдявания на корема но от скоро пак е спокойно при мен.Вече съм 36 седмица но нямам търпение за следващата когато ще ме и прегледат вече обстойно както се казва ще коментираме и раждането.Още не съм си подготвила документите трябва да си разпечатам кръвната група хепатити В С и Васерман (които ще трябва да направя защото се оказа, че го нямам пуснат)Още не съм започнала да си стягам багажа някак си емоционално не съм готова за това което ме чака 😁 нищо, че ще е за втори път. Има ли някоя мама в групата която ще ражда в Токуда?
Аз също ще съм в Токуда, ти при кой лекар си? Моята е д-р Велева, но има две седмици отпуск през август и може при заместник да се падна.

# 457
Оххх....добре, че влязох да се успокоя, че от преди 1ч ме метнаха болките.
Засичам като записвам в колко часа ме заболява. За сега вървя така:
1:15, 1:30, 1:41, 1.51, 1.58, 2.03ч.
Започват от кръста към корема, като умерени менструални.
Така се ядосах. ММ го няма точно днес.
Пътуват насам в момента и към 6ч ще се прибере. Днес всички се шегуват да не взема да родя, понеже го няма и трябва да има един, който да не е пил нищо . И хоп, болките ме метнаха. До сега не съм изпитвала.

# 458
Аз ако съм ще си викна едно такси и ще ида да ме прегледат в някоя болница. Със или без ММ, той особено не може да ти помогне, хич не го и чакай, ами иди да те видят Simple Smile
Оххх....добре, че влязох да се успокоя, че от преди 1ч ме метнаха болките.
Засичам като записвам в колко часа ме заболява. За сега вървя така:
1:15, 1:30, 1:41, 1.51, 1.58, 2.03ч.
Започват от кръста към корема, като умерени менструални.
Така се ядосах. ММ го няма точно днес.
Пътуват насам в момента и към 6ч ще се прибере. Днес всички се шегуват да не взема да родя, понеже го няма и трябва да има един, който да не е пил нищо . И хоп, болките ме метнаха. До сега не съм изпитвала.

# 459
Zajia чакаме да се похвалиш 🤗 мисля те! Вярвам, че всичко ще е наред!

Аз бях вчера на преглед, вагинално АГ видя, че шийката хич не е изгладена, нямам грам разкритие и бебето е високо, а съм вече 37 гестационна седмица. Кога ще излезе това бебе не знам... Не знам как това е възможно при положение че ми е трета бременност, а имам постоянни контракции.
Снощи и аз не спах на всеки час имах по 3-4 стабилни контракции някои придружени с болка, тази сутрин нищо 🤦‍♀️

# 460
Здравейте, аз съм в 36 г. с. и на 3 юли, когато бях 35та, на феталната морфология го изкараха почти 3 кг. Днес бях на преглед при гинеколожката ми и тя го измери 2,650 кг. Каза, че за нея това са нормални килограми и ако си върви така ще се роди около 3.200/3.300 кг. Ще видим като се роди кой е бил прав и кой не Simple Smile) Баща ми се е родил 4.500 кг... Flushed

Ще започнат записване на тоновете от следващия петък. Днес ми взеха проба за микробиология от влагалището. Бебето все си седи в позиция с главата надолу и гръб към корема ми. Май не е мърдал от тази позиция вече втори месец. Беше си налапал едното краче Blush

Корема ми много често се стяга и усещам по-често придърпвания ниско долу. Вечер като си сменям позицията в леглото доста си боли костта. Но пък ръката малко ме отпусна най-накрая Laughing

Лошото е, че гинеколожката ми излиза в отпуск на 21 юли до 10 август, та прегледите ще продължат при друг гинеколог и раждането вероятно няма да е при нея. Също ми записа час за консултация с анестезиолог, за да ми обясни за епидуралната упойка.

# 461

Аз ще раждам в Токуда ии още не съм подготвяла багаж, а в представите ми беше, че още в 8 месец ще го направя.
Е все още не съм, но както чета практиката при тях е в 37 г.с. Да се прави узи преглед, тонове и да се коментира раждането. Но понеже аз имах изследванията от преди да забременея за хив, хепатит и т.н., трябваше да направя отново, на първите тонове слязох директно и пуснах в тяхната лаборатория, за да не се налага да ги печатам, а всичко имат при тях. Аз пусках и алергии защото имам за съжаление и излязоха някои упойки. Иначе в тези частните багажа е за 10 минути понеже всичко осигуряват, което е огромен плюс, като знам моя приятелка с какъв списък я бяха изпратили вкъщи, но тя беше в държавна. Таа, те ми дадоха списъка, понеже на него имаше изследванията които трябваше да пусна и освен документация, имаше доста малко неща - лични принадлежности, помпа, чехли и хавлии.
Ще раждам при доц. Нашар. Голяма душа и скица е тази жена.. да ти е кеф да ходиш 😃

# 462
  • Бургас
Аз защото предишната бременност го оправях в последния момент.Реално само моите принадлежности и едни джапанки дето сложих в чантата.И аз пусках в началото на бременноста целия пакет но защо не са ми пуснали Васерман 🤷🏼♀ а сега ми търсят.Но ще си ги преснимам тези които имам пък него ще го направя при тях.Чудех се направление 7 ли беше 9 за раждане дали ще ми издадат те или ще трябва да звъня на ЛЛ.Тя предишния път ми се направи на интересна щом съм раждала в частна клиника защо ми е и направление за хоспитализация.Оплаках се на АГ тогава и ми издадоха те.Аз съм при Леков но явно той няма много за юли и август.В четвъртък  когато бях на тонове беше пълен кабинета с мами и като дойде сестрата на Нашар да си ги вземе останах само аз 😁

# 463
Dmarinova доста е голям, да.
Ако моя беше толкова, изобщо нямаше да де тревожа, че толкова рано имам разкритие.

NM 94 събудих майка ми. В 3.30ч бяхме в Шумен. От там казаха, че съм с 3 см разкритие и да отивам, където ще раждам.
ММ се прибра в 5ч от там 6ч бяхме в Майчин дом, Варна. Прегледа ме д-р Димитрова, каза че всичко е наред и според нея още е много рано да го родя. Каза да се разходя и да се върна към 8ч. да ме прегледат повторно.
В 9.30ч ме приеха в дежурния в 10 стая.
Така ме бърка, че цялата му ръка беше в кръв и слуз 🥺. Питах, това тапата ли е, той ме успокои, че е нормално. Тапата си е там.
Имам разкритие но шийката е добре. Няма признаци за раждане, но каза днес вечерта може и да родиш, не се знае. Звъннаха на Казаков да го уведомят. Само дочух дали ще ме израждат принудително и сълзите ми текнаха, защото с дежурния обсъждахме точно, че миналата седмица го мерихме 2490гр с Казаков. Сложиха ме на тонове, Казаков ми се обади и каза да изчакам някой друг час преди да се прибера. Каза, че има жени и с 4 см си карат по две седмици , има и такива , които не могат и раждат до вечерта.
Обаче не бях спала изобщо, нямах никаква сила вече, виеше ми се свят и му казах, че имам нужда да поспя. Той каза да се прибирам тогава и да се следя, ако има нещо да звънна. Издадоха ми Амбулаторен лист, на тоновете нямаше регистрирани контракции. Преди малко се събудих и смятам да лежа и нищо да не правя вече.

SanyaM_ друго си е предварително да е готов. В последния момент не знаеш колко паника може да те удари . 😁

Miminka и на мен както нищо ми нямаше, всичко перфектно и за 4ч контракции слезе долу и разкритие. Но аз не стоя на едно място
Сама съм си виновна. От 10.30ч започнах да чистя в нас , междувременно готвих фрикасе и супа. Кухнята бомба беше паднала. До 16ч бях оправила. Изкъпах се набързо, седнах за малко и отидох на кола маска. Дръпна ме тя за 10 мин долу. После минах покрай родния ми блок, бяха се събрали на беседката и седнах по рано от обичайното. Сестра ми дойде с малката също и стана пак късно.
Решиха да седнат на заведение и аз с тях седнах да хапна. Пред блока едно коте ми изкара акъла, супер много ме стресна, защото си заби ноктите. Не знам дали от не ми стана нещо. А в заведението се занимавах малко с Косара и може би е допринесло. Тя е 10кг някъде и я бутах по пързалката.
Много ми е дошло натоварването, аз все си мисля, че няма какво да стане ама уви.

Agalonike много неприятно така.
До 21ви има не малко време 😁
Не се знае, знае ли се.

# 464
Dmarinova доста е голям, да.
Ако моя беше толкова, изобщо нямаше да де тревожа, че толкова рано имам разкритие.

NM 94 събудих майка ми. В 3.30ч бяхме в Шумен. От там казаха, че съм с 3 см разкритие и да отивам, където ще раждам.
ММ се прибра в 5ч от там 6ч бяхме в Майчин дом, Варна. Прегледа ме д-р Димитрова, каза че всичко е наред и според нея още е много рано да го родя. Каза да се разходя и да се върна към 8ч. да ме прегледат повторно.
В 9.30ч ме приеха в дежурния в 10 стая.
Така ме бърка, че цялата му ръка беше в кръв и слуз 🥺. Питах, това тапата ли е, той ме успокои, че е нормално. Тапата си е там.
Имам разкритие но шийката е добре. Няма признаци за раждане, но каза днес вечерта може и да родиш, не се знае. Звъннаха на Казаков да го уведомят. Само дочух дали ще ме израждат принудително и сълзите ми текнаха, защото с дежурния обсъждахме точно, че миналата седмица го мерихме 2490гр с Казаков. Сложиха ме на тонове, Казаков ми се обади и каза да изчакам някой друг час преди да се прибера. Каза, че има жени и с 4 см си карат по две седмици , има и такива , които не могат и раждат до вечерта.
Обаче не бях спала изобщо, нямах никаква сила вече, виеше ми се свят и му казах, че имам нужда да поспя. Той каза да се прибирам тогава и да се следя, ако има нещо да звънна. Издадоха ми Амбулаторен лист, на тоновете нямаше регистрирани контракции. Преди малко се събудих и смятам да лежа и нищо да не правя вече.

SanyaM_ друго си е предварително да е готов. В последния момент не знаеш колко паника може да те удари . 😁

Miminka и на мен както нищо ми нямаше, всичко перфектно и за 4ч контракции слезе долу и разкритие. Но аз не стоя на едно място
Сама съм си виновна. От 10.30ч започнах да чистя в нас , междувременно готвих фрикасе и супа. Кухнята бомба беше паднала. До 16ч бях оправила. Изкъпах се набързо, седнах за малко и отидох на кола маска. Дръпна ме тя за 10 мин долу. После минах покрай родния ми блок, бяха се събрали на беседката и седнах по рано от обичайното. Сестра ми дойде с малката също и стана пак късно.
Решиха да седнат на заведение и аз с тях седнах да хапна. Пред блока едно коте ми изкара акъла, супер много ме стресна, защото си заби ноктите. Не знам дали от не ми стана нещо. А в заведението се занимавах малко с Косара и може би е допринесло. Тя е 10кг някъде и я бутах по пързалката.
Много ми е дошло натоварването, аз все си мисля, че няма какво да стане ама уви.

Agalonike много неприятно така.
До 21ви има не малко време 😁
Не се знае, знае ли се.

Оле, оле не ти е било лесно, милата, но и доста зор си си дала през деня. И аз така по цял ден не се спирам и вечер като легна съм дроб с твърд корем, може би трябва да се спра малко. Нямам никакви индикации иначе де (5,4 шийка, перфектни води и плацента), но както ти каза за няколко часа може да се променят нещата. Малкия го измериха онзи ден 2200, рано му е, не го пускам 💙

Успех на всички ни желая, да си стоят на топло и уютно бебоците още няколко седмици! 🥹

Общи условия

Активация на акаунт