Скоро лъвче се задава и в дома ще е забава ТЕМА 2

• 35 916
  • 733
  •   1
Отговори
# 435
Аз бях взела на Канпол, но не ми харесаха - материята е много изкуствена. В Токуда тогава даваха едни мрежести, бяха много удобни и не спарваха и ползвах техните.

Последна редакция: пн, 07 юли 2025, 14:27 от miami6

# 436
Аз ползвах 2 вида, от еластичните и от тези на канпол. Не си спомням марката на еластичните, но са в пъти по-добри, както е написала жената преди мен. Прилепват и придържат, в същото време не запарват.

# 437
В тази връзка, една позната ми даде единична опаковка на Tena, което се оказа памперс, но идеята много ми хареса. Пробвах го и като размер ми пасна, та си купих цяла опаковка.

На бельото за родилки не трябва ли да му се слага превръзка, а памперсите са готови са употреба?

# 438
Always имат еднократни гащи, водят се за нощни превръзки, но стават и за след раждане. Аз си взех от ДМ

# 439
Днес, в 34та седмица, измериха бебчо и вече е 1,900кг. Мъничък, но от 29та седмица насам си расте със 150 грама всяка седмица. Което е в норми, просто в долна граница!🍀

# 440
Важното е, че си наддава, пък нека си е уникален 🤗 хората сме толкова различни, нормално е още от бебета да се различаваме, и до ген си е, и до много нещица. 🤍

# 441
Здравейте, бих иска да попитам дамите които вече са минавали през раждане. Бихте ли препоръчали какво еднократно бельо ползвахте?

Аз с първото раждане ползвах от онези мрежести гащи на Canpol - НЕ препоръчвам. То така или иначе с тях трябва да се сложи следродилна превръзка, не може само по тях. Аз си взех памперс-гащи за възрастни този път, пробвах ги, супер удобно е. Може би първите дни ще използвам и превръзка с памперса. Просто си вземете памучни (бабешки) гащи или памперс-гащи. Освен това, някакъв спрей за отворени рани от рода на Цикатридина или Лансинох спрей. Профенид свещички използвах първите дни след нормално раждане за болките. Интимен душ съм си приготвила също, защото при наличието на шевове, а дори и по чудо да няма такива, много помага при ходене до тоалетната за облекчаване на болката.

Днес влизам в 36 г.с. и чакам с нетърпение прегледа по-късно. Усещам, че ще е юлско бебчето. Много е активно, без да преувеличавам, от 24 часа е в движение 20 часа в денонощието. На предишния преглед, когато бях в 33 г.с. беше вече около 2300 грама. И не знам къде намира място за толкова движение. Постоянно хълца, върти се..... сънят е мираж от 3 седмици насам. С първата ми бременност нямаше такова нещо и в чудо се виждам. 😀

# 442
Здравейте, бих иска да попитам дамите които вече са минавали през раждане. Бихте ли препоръчали какво еднократно бельо ползвахте?

Аз с първото раждане ползвах от онези мрежести гащи на Canpol - НЕ препоръчвам. То така или иначе с тях трябва да се сложи следродилна превръзка, не може само по тях. Аз си взех памперс-гащи за възрастни този път, пробвах ги, супер удобно е. Може би първите дни ще използвам и превръзка с памперса. Просто си вземете памучни (бабешки) гащи или памперс-гащи. Освен това, някакъв спрей за отворени рани от рода на Цикатридина или Лансинох спрей. Профенид свещички използвах първите дни след нормално раждане за болките. Интимен душ съм си приготвила също, защото при наличието на шевове, а дори и по чудо да няма такива, много помага при ходене до тоалетната за облекчаване на болката.

Днес влизам в 36 г.с. и чакам с нетърпение прегледа по-късно. Усещам, че ще е юлско бебчето. Много е активно, без да преувеличавам, от 24 часа е в движение 20 часа в денонощието. На предишния преглед, когато бях в 33 г.с. беше вече около 2300 грама. И не знам къде намира място за толкова движение. Постоянно хълца, върти се..... сънят е мираж от 3 седмици насам. С първата ми бременност нямаше такова нещо и в чудо се виждам. 😀

Много благодаря за съвета. Бих искала да попитам каква марка памперс-гащи за възрастни си взехте? За интимен гел Гинексид става ли?

# 443
Аз много се чудя дали да си взема спрей цикадридина или маз, защото имам обратна връзка от майки, че много ги е опъвало след спрея.

Взех си на always памперс-гащи, черни на цвят. Отделно имам и превръзки за родилки, като тях ще ги ползвам с бикини за бременни,  с които спя сега, единия чифт ми е в багажа вече.

# 444

Много благодаря за съвета. Бих искала да попитам каква марка памперс-гащи за възрастни си взехте? За интимен гел Гинексид става ли?

Аз лично взех този вид от аптека  Гален - https://galen.bg/gashti-za-vazrastni-sereni-m-noshtni-h-10 , но като цяло няма значение. Все едни и същи са.

Не интимен гел, а спрей. Цикатридина спрей и Лансинох спрей спомагат за възстановяване при рани и облекчават болката. Един допълнителен съвет - да се държат в хладилник, защото облекчават повече, когато са "изстудени".

# 445

Не знам доколко ще е добра идея, но съм взела тези от Тему

https://www.temu.com/goods.html?_bg_fs=1&goods_id=60109970047713 … 032&from_launch=1

# 446
Аз много се чудя дали да си взема спрей цикадридина или маз, защото имам обратна връзка от майки, че много ги е опъвало след спрея.

Взех си на always памперс-гащи, черни на цвят. Отделно имам и превръзки за родилки, като тях ще ги ползвам с бикини за бременни,  с които спя сега, единия чифт ми е в багажа вече.

Има ли шевове, опъването е неизбежно. Няма как да боли повече след спрей. А гел или маз аз лично не бих използвала, предвид това, че последното, което ще искам да правя, ако съм родила нормално, е да се пипам там-долу, за да се намажа. Не е приятно при всички положения. Може да се правят вани със смрадлика (тетра), определено облекчават. Има и едни компреси (наподобяват следродилна превръзка), които се държат в хладилник и се слагат в бельото за облекчаване на болките. А не знам дали споменах и свещичките Пр0фенид, които основно ме спасяваха  от болките след нормално раждане.

Черни памперс-гащи или превръзки не са удачна идея, защото ако има нещо притеснилено в цвета или консистенцията на лохиите, няма как да разберете. Трябва да се следят тези неща.

Минах преглед преди малко. Бебето в 36 г.с. е 2700 грама, всичко за момента е в норма, няма индикации за по-ранно раждане.

# 447
Здравейте,
Аз съм си взела от тези “гащи” на марка Always, всички около мен доста ги хвалят. Поръчала съм ги от Емаг, тъй като не се намират лесно навсякъде.

При мен също бебчето е доста активно, но на тонове не се виждат изявени контракции, за разлика от бракстъните и менструалните болки напоследък, които имам.
Бащата е убеден, че ще е юлско бебе, а и аз започвам също да го мисля, макар, че за сега няма призиви. Следващата седмица ще съм в 37 г.с. и ще обсъждаме с лекаря раждането, освен тонове ще имам и узи преглед.

Стегнахте ли багажите за родилното вече? 🙂

# 448
Може ли линк за гащите на Always 🤗

# 449
Аз като четох какво сте писали за еднократното бельо на Canpol мога само да се надявам следродилните им превръзки да са по-добри, защото съм си взела 3 пакета от тях Sweat Smile Иначе друг вариант са ми 3D превръзките на Always, които в най-тежките дни от цикъла ми са ме спасявали. За ендократните гащи ще съм пас понеже не мисля, че ще са ми удобни.

Аз кьорава контракция нямам, но пък съм и 34та седмица та май ми е още рано Smile Но пък бракстън и менструални болки имам от време на време.
А за багажа - стегнах нещо там да има и е на 50% готов, а останалите 50 ще стягам по-нататък понеже са лекарства и други малки нещица.

Общи условия

Активация на акаунт