Скоро лъвче се задава и в дома ще е забава ТЕМА 2

• 35 931
  • 733
  •   1
Отговори
# 420
Имате ли проблем сф тежестта около стомаха, страшна мъка ми е. Аз трябва да лежа нон стоп и всичко е точно, обаче тръгна ли да се изправям става страшно. Не мога да дишам всичко се надува около стомаха все едно ще се пръсне. Случва ли ви се? Не разбирам контракции ли са, бебе ли, корем ли, но е адски дискомфорт, не мога да стоя вече нито права нито седнала

# 421
Имате ли проблем сф тежестта около стомаха, страшна мъка ми е. Аз трябва да лежа нон стоп и всичко е точно, обаче тръгна ли да се изправям става страшно. Не мога да дишам всичко се надува около стомаха все едно ще се пръсне. Случва ли ви се? Не разбирам контракции ли са, бебе ли, корем ли, но е адски дискомфорт, не мога да стоя вече нито права нито седнала

Да и при мен е така. И аз лежа почти постоянно и като стана, все едно камъни нося на моменти. Казаха ми хипертонична матка, затова и лежа, плюс скъсена шийка и т. н. Отделно мускулите ми са отслабнали и не могат да носят явно тази тежест. Исках малко по малко да започна да се разхождам другата седмица, ама то направя няколко крачки и коремът ми е камък и мога да се свлека направо... Хем пия торба лекарства за тия контракции. 🤦🏻‍♀️ Отделно много започна да ме боли и симфизата и самия таз и кръст от тежестта и разтягането. Абе още малко и ще се движим...

# 422
И аз от седмица насам изправя ли се и става страшно и седнала също ми е дискомфортно. Хем малко бебе нося, хем имам чувството, че все съм без въздух. От време на време само имам чувството, че корема ми яко се издува и ще се пръсне. От вчера почна едно напрежение ниско долу, даже като си стоя в леглото и тръгна да се обръщам го усещам 🫠 Добре че поне вярно още малко остава 😁

# 423
Като гледам всички си имаме различни болежки, но това само в легнало положение да сте е много неприятно. От 32 гс вече усещам разлика и определено се усеща, че корема вече е голям, даже днес ме боли гърба по средата, с предната бременност, помня че ме болеше кръста, а сега болката е някак по-горе, но може би е от позицията на корема - сега ми е доста по-различен. И честото пишкане се учестява още.

# 424
Здравейте, момичета 🙂 бременна съм в 31+6г.с., но от няколко дена всякаш не са много ясни и силни движенията не бебето. Дали това е нормално преди 3 дена бях на преглед и след прегледа по-намаляха ми се струва или аз вече се филмирам.

# 425
И на мен ми се е случвало и на много от мамите тук. Бебетата не са равномерно активни, в някои дни в зависимост и от твоето състояние, и физическо и емоционално, са по-кротички. А колкото  повече порастват, понеже им става тясно, вече нямат пространство за обичните движения и по-скоро се плъзгат лекичко, поне при мен е така 🤗 също зависи в каква позиция е застанало, ако се е завъртяло с крачетата и ръчички навътре към гърба ти, дори да се движи както обикновено, просто не можеш така ясно да го усетиш.

# 426
Здравейте, момичета 🙂 бременна съм в 31+6г.с., но от няколко дена всякаш не са много ясни и силни движенията не бебето. Дали това е нормално преди 3 дена бях на преглед и след прегледа по-намаляха ми се струва или аз вече се филмирам.
Един ден и аз забелязах по слаби движения и за всеки случай ходих на тонове. Реших че е по добре за мое успокоение. Пратих тоновете на моя АГ и каза, че всичко е наред.
В момента съм в 36 гестационна седмица и честотата на движенията не е намаляла (единствено онзи ден), аз също се притеснявам и постоянно следя. Та съвета ми е иди за твое успокоение 🙂
Иначе пробвай да легнеш на ляво и изчакай 10 минути трябва да почне да се движи, ако не, пробвай на дясно. Като сме прави и се движим не усещаме добре бебчето кога рита

# 427
Нашето бебе също има дни, в които си поспива повечко. Обикновено 2 дни спи, на следващия прави много вълнообразни движения + някое друго ритниче.
После пак следват спокойни дни с леки, нежни движения.
Два пъти вече ходих на тонове и забелязах,че много се дразни след това. Даже докато доплерите са на корема ми започва да ги бута отвътре, ядосва им се 🤭
Иначе редовно си хълца поне по два пъти на ден, което също ме успокоява.

# 428
Нашето бебе също има дни, в които си поспива повечко. Обикновено 2 дни спи, на следващия прави много вълнообразни движения + някое друго ритниче.
После пак следват спокойни дни с леки, нежни движения.
Два пъти вече ходих на тонове и забелязах,че много се дразни след това. Даже докато доплерите са на корема ми започва да ги бута отвътре, ядосва им се 🤭
Иначе редовно си хълца поне по два пъти на ден, което също ме успокоява.

И нашето се дразни на прегледите и бута всичко, което се докосне до корема ми 😄

Иначе е нормално да има дни с по-интензивни движения и по-спокойни, пробвай всички прийоми - изяж/изпий нещо студено, легни наляво, хапни шоколад, кафе, почукай му 🥹 Моето си има режим, но и сз съм много активна през деня и милото няма почивка, вечер като легна и се започва едно блъскане, сутрин рано също, обикновено пия 1 чаша вода и се успокоява

# 429
Здравейте, от две-три седмици съм с подути стъпала, само сандалите ми стават в момента, като днес положението е нетърпимо- чехлите за вкъщи не можах да си обуя. Изследванията и кръвното са ми добре, явно ще си чакам датата за секциото, ама ако почна да раждам би ме зарадвало. Днес ще си довърша багажа за болницата. Вие как се справяте с жегите тези дни?

# 430
  • Бургас
И аз понякога се фобясвам, че не го усещам, че днес не е било много активно но си чакам всяка седмица тоновете и гледам да не се товаря с негативни мисли.Смятам, че е нормално да има дни в които е по-активно и такива в които е по-лениво но и моето като, че ли си е по-кратко.
Нямам търпение да дойде вторник и да се разхлади най-накрая, че не се търпи.Аз си взех малко вентилаторче от мин со и съм много доволна 😁
На мен на тоновете все ми мерят високо кръвно 130/90 един път не ми го измериха в норма и АГ ми изписа хапчета ако го качвам вкъщи да пия.Да де но като си го меря вкъщи 117/65 все някакви такива ми излиза никога не съм стигала до 120/80 даже.И се чудя може ли защото тоновете са ми притеснителни и за това така да вдигам кръвно?

# 431
Онзи ден ходих на ФМ и часа ми беше в най-големите жеги, като се прибрах ми се бяха подули краката - за пръв път от началото на бремеността и изобщо ми се случва. Така че по възможност стоя в нас на климатик и гледам да не ходя много Smile
Моя мъник също има дни, в които го усещам по-слабо и веднага започвам да се притеснявам, пък като се притесня вдигам кръвно и става една... Но пък има и дни, в които почти по цял ден се движи.
Тоновете не знам дали са добре или средна работа, защото детето всеки път поддържа 150-160 даже веднъж в началото ги измериха 170+ и така бяха за няколко минути. Питаха ме дали съм хапвала или пийвала нещо сладко, но аз 3-4 часа преди тонове нищо не консумирам освен вода и ме хвърлиха малко във филма, но в крайна сметка АГ не обърна кой знае колко внимание и каза, че са наред. Поне кръвното ми е в норма като го мерят, но аз пия и лекарства за него и всеки път се моля да го измерят нормално, защото иначе лошо Sweat Smile

# 432
Като сте отворили темата за подуването на краката, имайте предвид, че ще го има и известен период от време след раждането. Миналата година влязох в АГ отделение с едни сандали, които принципно мога да събувам и без да разкопчавам. Тогава леко ми стягаха. На изписването обаче едва ги обух - след раждането краката ми бяха станали буквално 3 пъти по-големи - няма болка или дискомфорт, но подуването изглеждаше наистина като болестно.

Стискам палци на всички, малко ви остана!

# 433
При мен при първата бременност не ми се подуваха краката (беше зима), като родих няколко дни бяха подути и на визитациите казваха, че е нормално.

Сега най-вероятно от жегите като постоя по-дълго права и стъпалата ми се подуват и стоят така цял ден...
 Иначе килограмите не са мръднали от последните два месеца, но усещам краката си набити отдолу от тежестта...
Утре съм на първи тонове.

# 434
Здравейте, бих иска да попитам дамите които вече са минавали през раждане. Бихте ли препоръчали какво еднократно бельо ползвахте?

Общи условия

Активация на акаунт