Скоро лъвче се задава и в дома ще е забава ТЕМА 2

• 35 987
  • 733
  •   2
Отговори
# 360
Не би трябвало да има минуси от приема на такъв протеин, но ми препоръчаха на Прегнако понеже е с по-изчистен състав. Взела съм си с вкус ванилия и е доста приятен 😃 Преди Прегнако пиех на optimum nutrition gold whey standard и те също са доста добри на вкус, но от 2 седмици насам съм само на Прегнако. Boyana6, какъв протеин ползвате?

Контракции нямам изобщо.

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 10:08 от ni.tray

# 361

Тези. Чакам само да ги заредят и да си пусна поръчката.

Протеин и на мен ми бяха препоръчали,
обаче направо ми се повдига от него.
Супер много е подсладен. Тези подсладители не ми понасят изобщо, става ми лошо.
Бях правила Кето тирамису и бадемови бисквити още преди да забременея, отврат ми е тази стевия и еритрола.
С Протеина нормалния няма проблем, но в него има добавки, които не са подходящи за сега и си наблягам на  чисто месо.

# 362
Здравейте, имах доста завишени нива на кр захар с първата бременност. Бях на диетани измерваха след 28 седмица бебето доста голямо - около 3500 в 36 седмица. Роди се 3060 в 38+4. Сега пак го играем същото - 30+6 измериха бебето 2кг вчера. На диета съм за всеки случай, чакам тъкмо резултатите от КЗ и ще видим как ще процедираме нататък 😊

Smiley88 защо първото ти детенце е спряло да наддава и нормално или секцио го роди? Как са ти сега резултатите от КЗ?

Аз съм вече с доста чести и болезнени понякога болезнени контракции. Вчера само за вечерта имах повече от 20. Днес съм вече 35 гестационна седмица.

Имам и въпрос към мамите с гестационен диабет. Казаха ли ви че коремчето на бебето върви голямо и че има риск от дистокия (заклещване на рамото на бебето по време на раждане) и можело да има сериозни проблеми, защото раменете ставали по големи от главата

# 363
Подозирам, че с първото бебе сме "излъгали" апарата, роди се с големи бузки, но съвсем ноемално тегло. Доколкото знам, теглото се изчислява на база обиколка на главата и дължина на бедрената кост. Често има доста големи разминавания в измерванията. С първата ми бременност бях с гранични стойности при обременяването с глюкоза, сега не съм правила обременяване, но на гладно КЗ ми е точно 5, което ми се вижда ок. Ще пазя малко диета, да видим. В понеделник съм пак на преглед, пак ще мерят.
Здравейте, имах доста завишени нива на кр захар с първата бременност. Бях на диетани измерваха след 28 седмица бебето доста голямо - около 3500 в 36 седмица. Роди се 3060 в 38+4. Сега пак го играем същото - 30+6 измериха бебето 2кг вчера. На диета съм за всеки случай, чакам тъкмо резултатите от КЗ и ще видим как ще процедираме нататък 😊

Smiley88 защо първото ти детенце е спряло да наддава и нормално или секцио го роди? Как са ти сега резултатите от КЗ?

Аз съм вече с доста чести и болезнени понякога болезнени контракции. Вчера само за вечерта имах повече от 20. Днес съм вече 35 гестационна седмица.

Имам и въпрос към мамите с гестационен диабет. Казаха ли ви че коремчето на бебето върви голямо и че има риск от дистокия (заклещване на рамото на бебето по време на раждане) и можело да има сериозни проблеми, защото раменете ставали по големи от главата

# 364
Не би трябвало да има минуси от приема на такъв протеин, но ми препоръчаха на Прегнако понеже е с по-изчистен състав. Взела съм си с вкус ванилия и е доста приятен 😃 Преди Прегнако пиех на optimum nutrition gold whey standard и те също са доста добри на вкус, но от 2 седмици насам съм само на Прегнако. Boyana6, какъв протеин ползвате?

Контракции нямам изобщо.

Сега ще кача снимки на протеина.

Бъдещи мамчета, създадох страница в инстаграм, която се казва - boianababygram , където обмислям да споделя целия ми опит през бременността и това през което съм минала - ин витро, изследвания, защо, кога, всичко, което купих и ще купувам, тестове и начин на използване, спорт и диета, гестационен диабет, начин на хранене, всичко което знам от семинари които съм посещавала и още мноого теми и идеи и се надявам заедно да си помагаме. Ще се радвам да последвате новородената ми страничка 🥹 .

# 365
От 5-ти месец някъде приемам протеина на Pregnaco. Добавям го в закуската за допълнител протеин и сладост, когато ям овесени ядки. Приятен е, но самостоятелно с вода или мляко не ми харесва да го консумирам.

Бременноста си следях във Вита, тъй като ми беше удобна като локация, но реших да раждам в Надежда, основно заради положителни отзиви от познати. От началото на месеца ходя на прегледи там, а миналата седмица ми бяха и първите тонове. Все още се ориентирам в обстановката, но до момента впечатленията ми са положителни.

Аз също се случва да получавам болезнени контракции, най-вече когато съм извършвала повече физическа дейност. С повече почивка и прием на магнезий за сега се справям.

# 366
На Pure Nutrition абсолютно НИЩО не бих пила, не само бременна, а и по принцип. Български са с фалшив американски произход. Това говори достатъчно. Иначе аз от време на време ползвам суроватъчен изолат на Dymatize ISO 100, със сукралоза е. Но не ежедневно. По скоро ако нямам възможност за яйца на закуска🤗🤗

# 367
Леле като чета колко са ви големи бебчетата, малко започвам да се стряскам и да обмислям вариант секцио Grinning аз в 32 г.с. и следящия АГ и на третата фетална морфология го вадят почти 2500. През цялата бременност вървеше седмица - две по-голям (момче). Първо раждане ще ми е и много исках нормално... Но ме е страх колко голям ще стане

# 368
  • Бургас
Леле като чета колко са ви големи бебчетата, малко започвам да се стряскам и да обмислям вариант секцио Grinning аз в 32 г.с. и следящия АГ и на третата фетална морфология го вадят почти 2500. През цялата бременност вървеше седмица - две по-голям (момче). Първо раждане ще ми е и много исках нормално... Но ме е страх колко голям ще стане
Изобщо не се притеснявай.Те колко го мерят е относително и си зависи и от апарата.С напредването на бременността става и по-трудно да се мерят точно.През цялата ми бременност ме плашеха, че ще излезе 4 кг бебе ще стане много голям мереха го все на горна граница пък човека си излезе 3,550 51 см абсолютно нормално.Няма нужда излишно да се стресираш имаш още време 😊

# 369
Изобщо не се притеснявай.Те колко го мерят е относително и си зависи и от апарата.С напредването на бременността става и по-трудно да се мерят точно.През цялата ми бременност ме плашеха, че ще излезе 4 кг бебе ще стане много голям мереха го все на горна граница пък човека си излезе 3,550 51 см абсолютно нормално.Няма нужда излишно да се стресираш имаш още време 😊
Аз докато само следящият ми АГ ми казваше, че е едър, не се притеснявах. Ама като на феталната ми потвърдиха .. вече малко се притесних. Аз не ям много, а сега в жегите още по-малко.. ще видя как ще е след месец, но благодаря все пак за успокоението Simple Smile

# 370
В понеделник ще видя колко е бебето в 31 гс. С предната бременност 10 дни преди термин дъщеря ми я мериха 3400 и АГ казваше, че ако е до термин ще стане голямо. Но родих на термин при приема пак  я измери 3400 друг лекар и реално се роди 3510.

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 21:47 от miami6

# 371
Здравейте, някой знае ли дали  в Селена има "отворени врати"  за бъдещи мами и кога?

# 372
Аз питах на рецепцията тази седмица ... Една рецепционистка която си мляскаше дъвката ми каза ... "Ем има ама не знам точно кога, трябва да си видиш на сайта" Grinning там май ги избират с конкурс... Та погледнах и се оказа, че има  всяка сряда от 13 часа. Идващата седмица няма да успея,но на 09.06 ще отида да видя и ще пиша, ако все още не си била. Имат интересно училище за родители, ако те интересува. Него го посещавам когато мога - всеки вторник от 17 30. А на теб кога ти е термина?
Здравейте, някой знае ли дали  в Селена има "отворени врати"  за бъдещи мами и кога?

# 373
А какво представляват отворените врати? За училището за родители наистина на сайта пише какви теми предстоят. Аз съм при Ставрев на 11 юли, ама тогава няма такива събития.
Вие при кого се следите?🤗

# 374
Аз питах на рецепцията тази седмица ... Една рецепционистка която си мляскаше дъвката ми каза ... "Ем има ама не знам точно кога, трябва да си видиш на сайта" Grinning там май ги избират с конкурс... Та погледнах и се оказа, че има  всяка сряда от 13 часа. Идващата седмица няма да успея,но на 09.06 ще отида да видя и ще пиша, ако все още не си била. Имат интересно училище за родители, ако те интересува. Него го посещавам когато мога - всеки вторник от 17 30. А на теб кога ти е термина?

Благодаря за информацията! Терминът ми е на 14.08.25г.Следя се при Др Матев

Общи условия

Активация на акаунт