Скоро лъвче се задава и в дома ще е забава ТЕМА 2

• 35 971
  • 733
  •   1
Отговори
# 375
Мамчета,
В дилема съм за количката и столчето,
Чудя се дали да бъде 2 в 1 и да закупя столче отделно или да взема 3 в 1 с включено столче (роднините не са в нашия град и често пътуваме по принцип), вие на какво сте се спрели, ще се радвам мамите с опит да споделят.

# 376
4 в 1 на CYBEX balios s, тоест и с база за кола освен столче, което е по точно кошница за новородени 🤗

# 377
И моят е тогава, може да се засечем Simple Smile
Аз питах на рецепцията тази седмица ... Една рецепционистка която си мляскаше дъвката ми каза ... "Ем има ама не знам точно кога, трябва да си видиш на сайта" Grinning там май ги избират с конкурс... Та погледнах и се оказа, че има  всяка сряда от 13 часа. Идващата седмица няма да успея,но на 09.06 ще отида да видя и ще пиша, ако все още не си била. Имат интересно училище за родители, ако те интересува. Него го посещавам когато мога - всеки вторник от 17 30. А на теб кога ти е термина?
Здравейте, някой знае ли дали  в Селена има "отворени врати"  за бъдещи мами и кога?

Благодаря за информацията! Терминът ми е на 14.08.25г.Следя се при Др Матев

# 378
Не съм мама с опит, но доста време мислех колко бих ползвала 3в1 система и стигнах до заключението, че може би 5% от времето, което за мен не си заслужава инвестицията. Доста хора виждам в соц.мрежи, както и на живо, които си ползват тези системи и на тях им върши чудесна работа, надявам се и мамите с опит да се включат и да кажат и те дали са останали доволни и колко са ги ползвали ☺ Трябва да се има в предвид и че бебето не е хубаво да остава в такъв тип столче за продължителен период от време (особено когато е новородено), но тук може би вече зависи и от столчето и какви функции има то - виждала съм такива, които позволяват и една идея по-легнало положение. Иначе в повечето случаи дали ще вземете 2в1 или 3в1 като пари ще излезе същото, защото столче все си трябва 😁

# 379
И ние точно в момента се чудим какво столче да вземем. Ще ни трябва за изписването със сигурност. След това, когато порасне малко за излизане извън града през някой друг уикенд на чист въздух. Иначе кола въобще не ползваме в града. Нашата количка няма опция 3 в 1, не произвеждат столчета за кола. Но пък са съвместими с Maxi Cosi и Cybex.

Иначе от един магазин ни изнесаха подробна лекция за всеки вид столчета. Има една комбинация от 0 до 5 годишна възраст, която си заслужава, ако се пътува често, но при нас, поне за първите 1-2 години, не мисля, че ще пътуваме толкова с кола и не ни се инвестира толкова много.

Видях едно на Maxi Cosi, на доста добра цена, което е до годинка, и се чудя дали да не вземем него. В момента има отстъпки на сайта им.

Ето това: https://www.maxi-cosi.es/sillas-de-coche/pebble-pro-i-size?color … 8S-SGAfxan9Sx8JNA

На Cybex много ми харесват, но са доста скъпи и като е нещо, което няма да ползваме толкова често не мисля, че си струва инвестицията.

Харесвам много и на тази марка Britax Römer.

# 380
Кошчето за кола е задължително, дали ще е част от комплект зависи от Вас и колко смятате или се налага да ползвате автомобила. От каката имам 3в1 и понеже нямам дори хубав хранителен магазин на пешеходно разстояние ползвах кошчето доста често. Дори в последствие си взех и основа (само се слага кошчето отгоре, не всеки път да връзвам с колана) и ми беше много удобно. Другия плюс на 3в1 е, че кошчето може да се слага на шасито, и не е нужно да го носите в ръка - за прегледи или излизания с колата, ако бебето е заспало не го размествате в количката. И все пак този кош може да се ползва до към 10-13кг зависи от модела до към годинка, което означава, че става тежко за носене в ръка и е по-удобно да се сложи на шасито на количката

# 381
Количката, която ще взема има опцията за 3в1, но столчето което съм харесала не е съвместимо с нея 😅 Ориентирала съм се към това:
https://www.ozone.bg/product/c2304aaecl000-koshnitsa-sprint-eclipse/
Като то има опцията да се комбинира и с база, а може и без такава понеже има вграден изофикс.

На Britax Römer също ми харесват столчетата и може би детето като израсте първото кошче да вземем на тази марка.

# 382
Консултации, гостуване, шопинг.
Щом ще ползвате толкова често,
най- добре кошче с база към него и допълнително адаптери, които се монтира на количката за удобство, защото си тежи. Другия вариант е от коша го прехвърляш на  този за новородено ако имате голяма кола и можете да го съберете.
За мен най- удобния е този на cybex cloud q, който се разгъва и бебето ляга в удобна позиция, когато е на шасито. Аз си взех втора употреба, понеже коша се ползва за около 3 месеца, след това най- добре столче с функция сън, понеже не могат да сядат още, но му е удобно в него. Сега има нови модели пак със същата функция кошчета на cybex.

# 383
Относно големината в 31+3 измериха 1888 гр, АГ каза, че е добре, но то си върви около седмица напред от самото начало.

# 384
Здравейте, имате ли някакви странни усещания, като придърпвания ниско долу? От вчера изпитвам нещо подобно. Не мога да го нарека болка. По-скоро дискомфорт. Основно при движение или преместване/ ставане. Аз съм в края на 8 месец и вероятно си въобразявам, но имам чувството, че бебето се премести надолу вчера. Или може би се обърна и сега крачетата са надоолу... Той от няколко седмици се е позиционирал с главата надолу. Днес го усещам много надолу и съм почти нон стоп с усещането, че ми се пишка, само че реално като отида в тоалетната - нищо. Вчера имах доста натоварен ден и си помислих, че вероятно е от умората. Но и през нощта усещах от време на време това опъване, днес също. Почти при всяко движение имам това усещане, че нещо ме опъва.

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 11:52 от Aglaonike

# 385
Наместило е вече. Щом усещаш бъркане ниско долу и ти се пишка. От преумора можеш да усещаш това придърпване. Все пак е голямо натоварването за таза. За пишкането аз съм си намерила поза, така че да не ходя по 15 пъти. Изпъчвам напред, изправям гръбнака и по хубав разкрач, да освободя притискането от бебето.

Здравейте, имате ли някакви странни усещания, като придърпвания ниско долу? От вчера изпитвам нещо подобно. Не мога да го нарека болка. По-скоро дискомфорт. Основно при движение или преместване/ ставане. Аз съм в края на 8 месец и вероятно си въобразявам, но имам чувството, че бебето се премести надолу вчера. Той от няколко седмици се е позиционирал с главата надолу. Днес го усещам много надолу и съм почти нон стоп с усещането, че ми се пишка, само че реално като отида в тооалетната - нищо. Вчера имах доста натоварен ден и си помислих, че вероятно е от умората. Но и през нощта усещах от време на време това опъване, днес също. 

# 386
Здравейте, имате ли някакви странни усещания, като придърпвания ниско долу? От вчера изпитвам нещо подобно. Не мога да го нарека болка. По-скоро дискомфорт. Основно при движение или преместване/ ставане. Аз съм в края на 8 месец и вероятно си въобразявам, но имам чувството, че бебето се премести надолу вчера. Или може би се обърна и сега крачетата са надоолу... Той от няколко седмици се е позиционирал с главата надолу. Днес го усещам много надолу и съм почти нон стоп с усещането, че ми се пишка, само че реално като отида в тоалетната - нищо. Вчера имах доста натоварен ден и си помислих, че вероятно е от умората. Но и през нощта усещах от време на време това опъване, днес също. Почти при всяко движение имам това усещане, че нещо ме опъва.

Да, най-вероятно се е обърнало главично. И на мен така изведнъж започна да ми се пишка нон стоп и като дойде време за прегледа беше се обърнало. При последния преглед пак се е обърнало седалищно, като цяло е бая активно. 🥹 Но за мен е все едно, защото съм секцио по медицински.

# 387
Как сте момичета? Спите ли? Аз имам проблем със съня последните дни особено много. С предната бременност беше точно обратно спях много до края. Сега постоянно ми се запушва носа и се будя от липса на въздух, не помага да се опитам да дишам през устата (ринит на бременността било), АГ ми каза само вечер да слагам капки с ксилометазолин, за да мога да спя (иначе не са препоръчителни май), опитах първо с хомеопатични капки без резултат. Снощи сложих отривин и отпуши добре, но пак се събудих към 3ч. и сега сутринта много ми изсъхна лигавицата, дори в устата ми е супер сухо, явно и от жегите, ще увелича водата да възстановя хидрарацията.

# 388
Аз слава Богу си спя като пич, само снощи от 3 до 4.30 се въртях, бебка също шаваше може би й е тясно и една крампа ме събуди към 7🫣
Пробвай с овлажнител за въздух.
Дори да не спите на климатик, въздухът навън е достатъчно сух от жегите.🤍
Дори в списъка за новородени го има, обмислям да купя..

# 389
Как сте момичета? Спите ли? Аз имам проблем със съня последните дни особено много. С предната бременност беше точно обратно спях много до края. Сега постоянно ми се запушва носа и се будя от липса на въздух, не помага да се опитам да дишам през устата (ринит на бременността било), АГ ми каза само вечер да слагам капки с ксилометазолин, за да мога да спя (иначе не са препоръчителни май), опитах първо с хомеопатични капки без резултат. Снощи сложих отривин и отпуши добре, но пак се събудих към 3ч. и сега сутринта много ми изсъхна лигавицата, дори в устата ми е супер сухо, явно и от жегите, ще увелича водата да възстановя хидрарацията.
Добре съм сравнително, уморявам се доста, но заради гестационния диабет гледам да се движа повече. За съня, сравнително спя, лягам си към 23 ч. , събуждам се към 3:30 ч. до тоалетна и бебчо започва сутрешна гимнастика. Докато се успокои и заспи минава някакво време и после до 8 ч успявам да поспя.
Но мен големи сънища ме гонят 😂 Преди да забременея, ако сънувах по 1 път на 2-3 месеца, сега не прескачам вечер. Понякога са и разни кошмари и се будя и от тях.
Пробвай да спиш и малко по-изправена или наистина както е казала MayGodBless да пробваш с овлажнител за въздух.

Общи условия

Активация на акаунт