Скоро лъвче се задава и в дома ще е забава ТЕМА 2

• 35 961
  • 733
  •   1
Отговори
# 390
Аз също успявам да си поспя нощно време, само сутрин като се събудя и тръгвам да ставам е едно страшно опъване ниско долу вляво 🫠 На мен пък носа ми се запушва през деня и е една мъка да дишам.. И през устата ми е трудно да дишам, така че те разбирам. А за хидратацията пия по 3 литра вода на ден и може би затова не усещам да ми е сухо на гърлото 😅
За овлажнител се замислям и аз само че не от тези големите, а има някакви стил лампи и първо с такова чудо бих пробвала, за да видя дали би имало някакъв ефект и ако няма тогава бих взела по-голям.

# 391
Здравейте момичета,

Аз успявам да спя, като изключим киселини, шаване и ставане до тоалетната.
Но Гавискона е на разположение.
Запушва ми се носа, но ако съм на ляво, лявата ноздра и като се обърна на дясно се запушва дясната. Или правя масаж на синусите или ставам за малко да се отпуши или пък вдигам главата на по-високо. Иначе може ксилометазолин, но той още повече изсушава лигавиците и после ще е по-тегавня, затова гледайте в много краен случай да ползвате. Тези овлажнители при мен не помагат особено.

Започнах много бързо да се изморявам - две/три задачи навън за деня и после съм парцал и ми се спи, но не мога да заспя през деня. С желязо или ГД нямам проблем. Явно бебчето ми изяжда енергията. А на жегата положението е тежко!

С мъжа ми сме в дебати за температурата нощем, на него му е студено, а аз кипя 😀 доста е “забавно”.

# 392
Днес на прегледа в 33+5 бебка е 2400грама. Все още е нагоре с главичката, Истинска лъвица😅🩷 дано се обърне..
По размер на коремчето си е точно по термин, по размер на главичката е 34+6, но АГ каза, че важното и водещо е коремчето..

# 393
Аз съм в 33+6 г. с. и от една седмица ме мъчат повече подготвителни контракции. Вечер към 1 часа бебето като по часовник започва да хълца, да рита, блъска, човърка и до 2 часа няма заспиване... След това успявам да поспя, но се будя за тоалетна и матката ми е като камък. Пия лекарства отдавна, но явно все пак моментът си наближава... Надявам се поне да устискам до 36 г. с. (първото си дете го родих тогава). Вчера измериха бебето около 2500-2600 грама (върви седмица напред), на тоновете се виждаше как при движенията му матката ми е в постоянен хипертонус, макар да не са силни контракции си ги има.

За носа може да слагате Низита маз, тя е на основата на физиологичен разтвор, но самата форма маз овлажнява лигавицата и не се запушва носа. За овлажнител зимата купих Xiaomi с антибактериална лампа и съм доволна, леко се дишаше с него, но като станаха жегите го прибрах, тъй като не усещам да е сух въздуха, но от хормоните и на мен ми се запушва носа понякога.

# 394
Благодаря
За съветите, за Низита бях чела някъде, ще го опитам. По принцип ние нямаме нужда от овлажнител за въздуха даже обратно ползвам зимата влагоабсорбатор. Да, важно е да се следи влажността на въздуха, аз започнах, когато се роди каката и тогава установихме, че е много влажно при нас.

# 395
За носа на мен ми помогна физиологичен разтвор дозичка. Сутрин и вечер си промивах носа, така че да излезе от другата ноздра или да мине през гърлото. После пръсках спрей.
Имам под ръка вибрацил за критично запушен и един с евкалипт. От два дни не се е запушвал. 4 дни правих тази процедура.
Лежането по гръб ми докарва задух и го избягвам.

# 396
Здравейте, мами! 🍀
Малко късно се записвам във вашата тема, но се водя рискова бременност и досега стъпвах на тръни.
Вече започвам постепенно да се отпускам и наслаждавам на бременността, доколкото е възможно 🤭
Моят термин е 17.08, чакаме си сините гащи до няколко седмици! 💙
Поръчани преди повече от 2 години.
Надявам се да стигнем поне до 37ма седмица!

# 397
Здравейте, мен също ме мъчи запушен нос вечерно време, което ми пречи да спя. От няколко вечери пия магнезий (цитрат или глицинат) и спа дълбоко, ставам само веднъж за тоалетна, а сутрин съм наспана и отпочинала. Преди магнезия се будех през 2 часа...

Напоследък често имам контракции - и от подготвителните, които усещам като стягане в долната част на корема и от по-сериозните (предимно като се преуморя) стягане на целия корем, че и болки в кръста и гърба дори... Другата седмица съм на първи тонове (в 34 г.с.) ще го изкоментирам с доктора.

# 398
Мен запушен нос ме мъчи от 8г.с...
А сега в тези жеги, буквално не мога да дишам. Понякога има и малко кръв по салфетките като почиствам носа, но четох че е нормално.
Магнезий помага много за съня, но малкия разбойник се е наместил с главата надолу още от 20г.с. и вече страшно много притиска пикочния. А аз гледам да се наливам с вода и вечер сънят ми е разпокъсан. Не ми пречи, тренировка за след като се роди 😊
От вчера коремът ми започна да се стяга, но аз си имам такива стягания още от 18 г.с.. бяха спрели за около месец и сега в 33+3 се завръщат.

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 09:16 от Michelle :)

# 399
Благодаря за съветите, опитах Виброцил и низита мас тази нощ, но нищо не помага. Явно вече от самия факт, че не ми достига въздух и психологически аспект има. Ще звънна на АГ за съвет, опитах и полуседнала да спя без резултат - само 1ч. или общо към 6-7 часа за 4 нощи, направо е ужасно. В baby.bg има доста нови промоции, в Дундьо също има на Нук, а сега видях, че и на Moni.bg. С първото ми дете преоткрих ДМ, има страхотни техни марки за бебета и от скоро пак са пуснали лоялна програма babybonus, регистрираш си бременността, а после и бебето и ти излизат талони за отстъпки.

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 08:48 от miami6

# 400
Здравейте! Аз също не мога да спя през нощта. Вечер заспивам уж нормално и се започва ставане до тоалетната на всеки час. До 3 часа през нощта тоалетна и заспивам и уж биват нещата, но дойде ли 3 часа и след поредното ставане до WC вече не мога да заспя и всяка нощ будувам до към 6 часа. Не мога да се наспивам. Отделно това със запушения нос важи с пълна сила по 100 пъти си чистя носа, а няма нищо. Вчера реших вече, че трябва да увелича разходките и активността и не се спрях от разходки и чистене вкъщи, Ами доста се изморих и за първи път спах цялата нощ (горе долу 7 часа сън) и днес се чувствам много добре. Спрях магнезия 35+6гс съм.
От 3-4 дни усещам бебето доста ниско, тежестта в стомаха намаля, но това с пишкането стана още по зле. И уж мога да хапвам що годе нормално, а свалям килограми, бях +14 сега съм +12 много странно.

# 401
Аз пък имах проблем с нощното пишкане като беше седалищно разположен. Ритнеше ли ме и край - веднага тоалетна. Сега от както се е обърнал с главата надолу пишкам каквото пишкам до 12 и после я стана един път да пишкам, я не. Ако ми се доспи към 10-11 не мога да заспя, защото пък тогава е едно ходене до тоалетната през има няма 5-10мин 🫠

# 402
И мен ме метна пишкането.
Определено като при Мими,
Разходките ми се отразяват добре, въпреки че изпитвам после дискомфорт в таза, но поне се спи по-добре.
За дишането е от притискане на матката, казват, че като слезе надолу и затрудненото дишане се оправя. ММ има едни лепенки за нос ма always. Чат пат слагам от тях, има ефект.

# 403
И аз ставах на всеки два часа през нощта. Освен това се събуждам всяка сутрин точно в 8, като по часовник и не мога повече да заспя. Но откакто ми стана по натоварена програмата с репетиции преди премиерата, буквално лягам и умирам Satisfied само в 6 ставам да пишкам и усещам бебето, че мърда, но той толкова леко и нежно шава, че изобщо не ми пречи да заспя пак.

Днес бях на 3та фетална морфология. Доста по-кратка беше от предишните. Казаха, че всичко изглежда наред. Днес влизам в 35 г. с. и го измериха 2765 гр. Пише, че отговаря, по килограмите, на 35+5. Не знам това тревожно ли е, чакам си прегледа при моята гинеколожка, за да я питам. Днес нищо не коментираха за теглото. Иначе досега си вървеше нормално. Откакто влязох в 8 месец е малко напред. Пак си е с главата надолу и с гръб към корема ми, така си стои от вече повече от месец.

# 404
Мен сън не ме лови от самото начало на бременността и вече не ми прави впечатление, по принцип нямам проблем с малкото количество сън. Будя се в 4 и до 7 няма заспиване, а докато работех в 8 ми беше алармата, тамън заспала отново и едвам гледах 😀
Носа ми се запушва рядко, но като се запуши е бетон, пръскам ксилометазолин еднократно и ми държи до сутринта, иначе не се живее, главата ми гърми.

Хайде, момичета, не остана! 💪 На мен ми казаха да си избирам дата в началото на август и меко казано ми е яко адреналин като се замисля 🤪

Общи условия

Активация на акаунт