Как сте с подготовката? Ние май постепенно купихме най-големите и важни неща. Има и още за купуване. Досега сме влези: кошче за кола
кошара next to me и ни подариха една за после
корито за баня
количка
чаршафи за количката и за кошарката
леко одеалце, за когато става по-хладно през нощта
пелени муселинови
помпа за кърма
шишета
стерилизатор за шишета
козметика
памперси
дрешки за болницата и изписването + малко дрешки за след това (не сме купили много, ще изчакаме да видим как ще върви, за да преценим за размера)
Чудя се дали да звимам следните неща. Ще съм благодарна на тези от вас, които имат опит, да кажат има ли нужда.
1. протектори за матрака на количката и на кошарката (тук имам предвид такъв, който да предпазва от зацапване при пропускане на памперса)
2. постелка за повиване за път - не знам дали правилно обяснявам, затова пускам линк с пример - https://www.elcorteingles.es/bebes/A50934804-cambiador-de-viaje- … mum-mimosa/?gQT=1
3. гнездо
Трябва да вземем и шкаф за повиване и където да му прибираме нещата, но апартамента ни е малък и с доста странно разпределение. Имаме някакви неподвижни гардероби, като вградени. Едната част е стена, но стърчат и супер тъпо са сложени, та е невъзможно да сме в една стая с кошарката, нашето легло и повивалника, та в момента мъдрим какво и как да разместваме...

И още нещо да питам - вие от кога започвате с прането на дрешките и подреждането на всичко за бебето? Не знам дали не е прекалено рано още (36 г. с.), макар че то в 9 месец май нищо не се знае и е добре всичко да е подготвено. Аз даже и багаж за болницата не съм стягала още.
Как се чувствате? При мен от два дни се появи пак леко гадене, но не съм повръщала. В петък съм на първото следене на тоновете и след това при гинеколожката ми. Ще е за последно при нея, че от 21ви излиза в отпуск
надявам се и другия гинеколог да ми допадне, ама каквото - такова. Само за няколко семдици ще е.
две за количката и две за кошарката. Определено май ще трябва още поне две. За бодитата сигуно си права, не се знае колко често ще се наложи да ги преобуваме. Засега сме взели три без ръкав, четири с къс ръкав, две с дълъг ръкав, ританки два броя и шапки два броя за болницата, че ни предупредиха, че е много студено. Взехме и две гащеризончета цели - с дълъг ръкав и ританки, за всеки случай, ако е ммного студено. За протектор за главичката не бях чувала честно казано
За памперсите, ние взехме на няколко марки, включително една българска, на която е и козметиката (Аз също се спрях на козметика без аромати, възможно най-натурална.), за да видим кои ще ни допаднат най-много и вече да си поръчваме от тях. За сополкие и за ноктите и като цяло аптечката още нищо не съм купувала. Май ми се иска да питам доктора първо, за да знам какво точно да взема.