Операции на коляното - 3. тема

• 9 676
  • 208
  •   1
Отговори
# 195
Някой има ли отзиви за др Хубенов или др.Стайко Маринов  за  операция на скъсан минискус ?
За др Стайко Маринов нямам наблюдения, а за Хубенов имам добри отзвиви.

# 196
  • София
Аз ще кажа за Хубенов. Преди 7-8 години оперира коляното на моя приятелка.  Спортна дама, не се спира - колоездачка, скиорка, планинарка. Тя е със скъсани ПКВ и на двете колене. За тези години чувах само : “Ох неоперираното коляно е в пъти по-добре от оперираното”. Болеше я, отичаше от време на време. Ходеше при Хубенов да й слага инжекции и с плазма и хиалурон и той я уверяваше, че всичко е точно. Но не само, че не беше така, а й при разни активности усещаше прогресираща нестабилност. Миналия месец се престраши да отиде при друг, споменаван тук доктор. Оказа се, че сухожилието (пателарно) е закрепено много косо, не с необходимия ъгъл и още от самото начало новата връзка си е била халтава, което допълнително е довело до износване на хрущяла. Сега обмисля повторна операция на същото коляно:(. Хубенов оперира по един и същи начин мъже и жени,  което за мен е недопустимо. На друг приятел му съсипа ахилесовото сухожилие с едно възпаление след операция, което не можеше да овладее месеци наред.
Разбира се, че има и доволни пациенти. Но аз не бих “играла на тото”. Стайко Маринов не съм го и чувала:).

# 197
Здравейте, със скъсана предна кръстна връзка на лявото коляно съм. Може ли тези от вас които са минали през това сравнително скоро да напишат колко пари ви е излязла операцията във Евровита, Софиямед или на други места. Благодаря предварително

# 198
  • София
Лятото в Евровита ни излезе 5700, но цената варира според лекаря и според контузията.
Успех ви желая

# 199
До колкото чух и при Антони Георгиев в София мед излиза около 5000 Хил...тъй като се допитах до една фб група... А за него има доста лоши отзиви

# 200
  • София
Здравейте, да дам малко прясно инфо. Операция на колянна става на майка ми, след броени дни ще навърши 80 Simple Smile
Доста закъсняла, не се престраши 7-8 години от установяване нуждата от операция. Доверихме се на д-р Бисер Бончев, Софиямед. Всичко излезе 4900 лв.
Възстановява се добре, тези дни трябва да отидем на контролен преглед 40 дни след операцията. Успява да сгъва до около 110 градуса, прави си упражненията, раздвижва се. През повечето време вкъщи е с проходилка, по малко ходи и с патерици в коридора на блока.
Другото коляно къщо не е добре, но едва ли ще се реши на втора операция. Надявам се да може да се движи с бастунчето, ще видим.

# 201
  • София
Здравейте, със скъсана предна кръстна връзка на лявото коляно съм. Може ли тези от вас които са минали през това сравнително скоро да напишат колко пари ви е излязла операцията във Евровита, Софиямед или на други места. Благодаря предварително

Сега си погледнах фактурата от Софиямед април 2025 - консумативите само за ПКВ са общо 2460 лв. Това е само при изолирана реконструкция на ПКВ. Ако шият менискуси един брой съшивател е бил 890 лв. Ще ви вземат и 900 лв избор на екип и 150 лв. индивидуален кинезитерапевтичен план. Значи от април 2025 цената в Софиямед само за ПКВ е била 3510 лв. Тази година не знам как е. В Евровита не работят със здравна каса, която по принцип плаща около 3000 лв. за тази операция затова със сигурност е повече. Предполагам цената е приблизително еднаква навсякъде с изключение на Евровита...

# 202

Сега си погледнах фактурата от Софиямед април 2025 - консумативите само за ПКВ са общо 2460 лв. Това е само при изолирана реконструкция на ПКВ. Ако шият менискуси един брой съшивател е бил 890 лв. Ще ви вземат и 900 лв избор на екип и 150 лв. индивидуален кинезитерапевтичен план. Значи от април 2025 цената в Софиямед само за ПКВ е била 3510 лв. Тази година не знам как е. В Евровита не работят със здравна каса, която по принцип плаща около 3000 лв. за тази операция затова със сигурност е повече. Предполагам цената е приблизително еднаква навсякъде с изключение на Евровита...

Вие при кого се оперирате в Софиямед? Доволен ли сте?

# 203
  • София
Здравейге sofiya, радвам се, че операцията на майка Ви е минала добре и се възстановява вече.
Видях, че във форума има отделна тема за смяна на колянна/тазобедрена става. Предполагам, че там ще можете да намерите повече информация за всичко, свързано с проблема. Успех!

# 204
До колкото чух и при Антони Георгиев в София мед излиза около 5000 Хил...тъй като се допитах до една фб група... А за него има доста лоши отзиви

Като човек, минал през неговата операционна - твърдо не.
Резултатът е доста плачевен, а след това той на практика не пожела да обърне внимание на оплакванията ми.

# 205

Като човек, минал през неговата операционна - твърдо не.
Резултатът е доста плачевен, а след това той на практика не пожела да обърне внимание на оплакванията ми.

Съжалявам да го чуя. Ами още съм в чуденка на кого да се доверя ... Трудно решение

# 206
  • София
Изчетете тази и предишната тема и ще ви бъде по-лесно да редуцирате бройката до 3-4 максимум:). Ако искате в СофияМед, то Валери Петров е добър избор и е един от тези 3-4. Няма да се повтарям за другите.) Не споменахте на каква възраст сте и дали сте активен спортист, което също е важно за метода на операцията.
Успех!

# 207
Изчетете тази и предишната тема и ще ви бъде по-лесно да редуцирате бройката до 3-4 максимум:). Ако искате в СофияМед, то Валери Петров е добър избор и е един от тези 3-4. Няма да се повтарям за другите.) Не споменахте на каква възраст сте и дали сте активен спортист, което също е важно за метода на операцията.
Успех!
На 27 години съм, спортист не съм чак, посещавам фитнес, но ми се иска да имам и второ дете след което живот и здраве ще трябва да бягам

# 208
  • София
Еее, това да Ви е проблемът! Ще бягате и още как! Скъсаната връзка не е присъда, млад човек сте и ще се възстановите много бързо. Няма да изброявам топ-спортисти, които 1 година след такава операция са отново на върха.
Въпросът е да попаднете на Вашия доктор и да му се доверите! В БГ тези специалисти не са никак много . Вижте и назад от кои доктори са доволни хората!

Общи условия

Активация на акаунт