Отговори
# 1
Кога и защо заведохме за първи път дъщерите си на гинеколог? Днес говорих с приятелка, която не живее в Бг и водила вече два пъти дъщеря си( 16г) да говори с гинеколог. У нас няма такава практика

# 2
В чужбината, в която сме ние (ОК), също няма практика момичета без проблем да се водят на гинеколог. Но аз вече почвам да се притеснявам, че цикъла на дъщеря ми още не се е нормализирал, а скоро ще станат 3 пълни години. Има още няколко месеца до 16, надявам се да се нормализира дотогава.

# 3
  • На морето!
Честно казано и аз не съм се замисляла да я водя, освен ако няма някакъв симптом, който я притеснява.

# 4
  • София
Не виждам никакъв смисъл детето да се води на гинеколог, ако се развива нормално и няма някакви притеснителни отклонения в цикъла. Моята щерка днес започна дуфастона. Ще го пие 5 дни. Последно е имала цикъл в средата на април. До този момент е гледана на ехограф само през корема (предупредиха ни да е с пълен пикочен мехур). Сайкъл баланс, който пи не оказа никакво влияние.

# 5
Скиорче,  а тя как се чувства?
Скрит текст:
Само веднъж ми е прескачал цикъл,  и щях да гръмна,  като балон с горещ въздух.
Не съм водила моите моми,няма такава практика в нашата чужбина(Pt).
По едно време  питах тук  в темата, заговорих и с тях- отрязаха ме, и така си остана.

Благодаря за темата!

# 6
  • София
Ами като цяло се чувства добре. Сега сме на планина в Италия и върти ежедневно по 50 км. с колелото с доста сериозна денивелация. Не е споделяла да се изтощава. Апетит и енергия си има. Храни се добре. Единствено днес се оплака, че я болят венците (предните 2 години също се е случвало). Възпаляват се, зачервяват се. Не знам дали не е от паднал имунитет или от разбишкани хормони. Не е боледувала наскоро. Есента пак ще пускаме изследвания. Вече и аз не знам къде да търсим причината.Sad

# 7
  • вече Пловдив
Писала съм и преди - водих дъщеря ми на  гинеколог заради нередовен цикъл, който пропусна 6 месеца. Тогава тя беше на 13 г. и няколко месеца. Дойде й на 12 години и половина и 4 месеца идваше много редовно и после не й дойде.  
Гинеколожката беше много внимателна, в мое присъствие й обясни какво ще прави, гледа я на коремен ехограф и не откри нищо притеснително.
Пуснахме хормони, само пролактинът беше леко завишен. Изписа й най-ниската доза вечерна иглика и след 2 месеца й дойде.
Все още не е много редовен цикълът й, но поне не пропуска с месеци. Вече е  на 16 г. и почти 3 месеца.

# 8
  • София
Като малка дъщеря ми имаше проблем със слепването на срамните устни и я водих няколко пъти. Последния път беше около 11 годишна и докторът ми каза да отиде на гинеколог, когато започне да води полов живот. До тогава ако няма проблем няма нужда да ходи. Вярвам му напълно.

# 9
Благодаря за новата тема, хубаво лято да имате всички.
При нас АГ за пръв път на 16, заради изчезнал цикъл. Прегледа мина внимателно,  с ехограф през корема, но това не пречеше на девойката да се тресе от страх и притеснение...

# 10
  • София
Момичета, дайте идея за хубаво нощно заведение през уикенда в София тип дискотека в момента за тийнки на 17 г. Нещо подходящо и за нас, понеже ще ги придружим.

# 11
  • Mediterraneo
Не съм ги водила на гинеколог. Сега дудна на голямата да върви на профилактика. Тук цитонамазка се прави веднъж на 3 години.

# 12
  • София
Танита, а как се появи цикълът?

# 13
Кога и защо заведохме за първи път дъщерите си на гинеколог? Днес говорих с приятелка, която не живее в Бг и водила вече два пъти дъщеря си( 16г) да говори с гинеколог. У нас няма такава практика
Това много пъти се е обсъждало вече И често води до спорове.
Аз, моята я заяедох на 13 за разговор, за да свикне, че това е лекар, както всеки друг и да не изпитва страх, както пролича от темата, дори при възрастни жени с деца вече. Тогава я видя с ехограф.
Вече си ходи сама. На 17 е.

# 14
  • София
Не съм ги водила на гинеколог. Сега дудна на голямата да върви на профилактика. Тук цитонамазка се прави веднъж на 3 години.
Тарти, а не е ли малко веднъж на три години? Нали призовават жените всяка година да си правят цитонамазка уж, или не за всяка държава важи. Откакто се помня ходя на профилактичен преглед веднъж годишно. Последните години съм изключително доволна заради допълнителното здравно осигуряване.

Дъщеря ми я водих веднъж на гинеколог заради гъбички, хванати от басейн. Беше на 9 г и доста неприятно изживяване и за двете ни. Непонятно ми е воденето на такъв лекар за разговори, че да свикнели. С възрастта децата узряват и ще ходят на прегледи, без да са си правели мохабета с лекарите преди това. Разбирам обаче, че в различните държави има различни привички.

Общи условия

Активация на акаунт